Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Sport / Re:Formula 1
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum Ma - 16:09:53 »

ABU-DZABI NAGYDÍJ - ABU-DZABI
Yas Marina Circuit
2. SZABADEDZÉSHamilton visszatért az élre, továbbra is szoros az eleje
nemzetisport.hu/Frissítve: 2017.11.24 16:02
 
Lewis Hamilton bár körrekorddal tért vissza az élre a második szabadedzésen Abu-Dzabiban,  előnye mégsem volt számottevő, hiszen Sebastian Vettel csupán másfél tizednyi, míg Daniel Ricciardo 0.303 szekundumos távolságban követte őt. Valtteri Bottas és Max Verstappen hátránya eközben csapattársaikhoz mértén már sokkal markánsabb volt, a legközelebb pedig a Force Indiások kerültek egymáshoz.Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak az abu-dzabi naplementében
(fotó: twitter.com)

Az első gyakorlást Sebastian Vettel zárta az élen Abu-Dzabiban, ahol Brendon Hartley 10 helyes büntetése is hivatalossá vált, ami egyben azt is jelenti, hogy az új-zélandi négy verseny alatt a negyedik alkalommal kénytelen elszenvedni hátrasorolást. Eközben Esteban Ocon és Kevin Magnussen visszavették helyüket a naplementében lebonyolított tréningre, amely sokkal reprezentatívabb képet mutatott az erősorrendről, mint a korábbi kilencvenperces edzés.

Lewis Hamilton a szuperlágyas körök után az ultralágyon teljesítettet követően is az élen maradt, igaz előnye mindösszesen 0.149 ezredre csökkent Vettellel szemben. A németet a Romain Grosjean által is blokkolt Daniel Ricciardo követte, aki így beférkőzött a két Ferrari közé.  Bottas hátránya eközben már bő hat tized volt, míg a tréning elején sok időt vesztő Max Verstappen lemaradása egy másodperc felett állt meg.

A holland mögött a két Force India érkezett Sergio Pérez, Esteban Ocon sorrendben, őket csupán egy század választotta el egymástól. Az első tízest pedig Nico Hülkenberg és Fernando Alonso egészítették ki.

Az utolsó nagydíját teljesítő, és új sisakfestéssel készülő Felipe Massa a 11. lett majd' fél szekundummal megelőzve márkatársát, aki mindösszesen két pontra van lemaradva tőle az egyéni összetettben. Mindeközben a konstruktőri bajnokságban hatodik pozícióért küzdő istállók közül a Haas zárta a legrosszabbul a tréninget, hiszen Magnussen a 16. legjobb időt futotta, míg a többször is hibázó Grosjean utolsóként zárt.
Ennek ellenére nem a francia volt az egyetlen, aki a pálya szélén járt, a szankcionált Hartley egyes kanyarbeli megcsúszása például majdnem a gumifalban végződött. De rajta kívül többek között Stoffel Vandoorne, Lewis Hamilton és Max Verstappen is tett kisebb-nagyobb kitérőt a bukóterekbe.

Folytatás holnap 11 órakor a szezon utolsó szabadedzésével.

A Táblázatokra kattintva nagyobb lesz az ábra!


ABU-DZABI NAGYDÍJ - ABU-DZABI
Yas Marina Circuit
1. SZABADEDZÉSVettel az élen Abu-Dzabiban, már több csapat is 2018-ra tesztelt
nemzetisport.hu/Frissítve: 2017.11.24 12:29
 
Megszakadt a Mercedes domináns sorozata, hiszen Sebastian Vettel zárta az élen az első gyakorlást, így a V6-os hibridek bevezetése óta először nem Mercedes-versenyző érte el a leggyorsabb időt egy pénteki tréningen Abu-Dzabiban. Ennek ellenére az eredmények csak másodlagos szerepet kaptak, hiszen a csapatok nagy része már 2018-ra tesztelt.Sebastian Vettel jól kezdte a hétvégét Abu-Dzabiban (Fotó: AFP)

A mezőny az idei szezon utolsó pénteki edzésnapjához érkezett Abu-Dzabiba, ahova a Pirelli a jelenlegi három leglágyabb keverékét hozta el, azonban ez az állítás 2018-ban már nem egészen állná meg a helyét, hiszen két újabb abronccsal bővül a választékuk. Emellett a mostani a teljesen nyitott pilótafülkéjű autók utolsó nagydíjhétvégéje is, mivel jövőre már kötelező elem lesz a glória elnevezésű fejvédelmi rendszer.

Az első gyakorláson két fiatal, Antonio Giovinazzi (Haas) és George Russell (Force India) tesztelhetett, előbbi Kevin Magnussen, míg utóbbi Esteban Ocon helyét foglalhatta el, míg Brendon Hartley 10 helyes hátrasorolást kénytelen elszenvedni az MGU-H cseréje miatt.
Az istállók nagy része eközben 2018-ra tesztelt, hiszen az érdemi kérdések már régen eldőltek, csak a konstruktőri hatodik pozícióért folyik ádáz csata a Toro Rosso, a Haas, illetve a Renault között.

Ráadásul az első gyakorláson kialakult erősorrend sem mutat reprezentatív képet, mivel az időmérő és verseny naplementében zajlik, amelyhez hasonló körülményekkel egyedül a második tréning szolgál.

Sokáig a Mercedes-versenyzők álltak az élen, azonban először Max Verstappen, majd Kimi Räikkönen férkőzött be közéjük, míg Sebastian Vettel bő 1 tizedet javítva Lewis Hamilton körén vette át a vezetést az időlistán. A hatodik helyen Sergio Pérez és a McLaren következett Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne sorrendben, az első tízest pedig Felipe Massa és Daniel Ricciardo egészítette ki.
Többször is lendült a sárga zászló: Hartley mellett a beugró Giovinazzi és Nico Hülkenberg is hibázott, azonban ők fennakadás nélkül tudták folytatni a körözést, ellentétben Romain Grosjeannal, aki megpördülése miatt négykerekűje hátuljával belecsúszott a falba. A francia azonnal visszatért a depóba, és a gyakorlásból fennmaradó időt ott is töltötte el.

Folytatás 14 órakor a második szabadedzéssel.

A Táblázatokra kattintva nagyobb lesz az ábra!
2
​Az androidos készülékek zömét veszélyezteti az a támadási módszer, amelynek révén a kiberbűnözők képernyőképeket menthetnek le, illetve hangfelvételeket készíthetnek.

Biztonsági kutatók egy olyan technikára hívták fel a figyelmet, amelynek révén az Androidot futtató mobil eszközökön kémkedésre nyílhat lehetőség. A probléma a Lolipop, a Marshmallow és a Nougat verziójú operációs rendszereket sújtja. Ez egyben azt is jelenti, hogy a legfrissebb statisztikák szerint az androidos készülékek több mint 77 százaléka sebezhető lehet a támadási módszerrel szemben.

A problémára az MWR Labs szakértői hívták fel a figyelmet, akik a technikájukkal sikeres támadást tudtak végrehajtani az erre szolgáló tesztkörnyezetükben. A módszer alapvetően nem egy sérülékenység kihasználására épül, hanem sokkal inkább egy androidos szolgáltatást állít célkeresztbe. Az érintett komponens pedig nem más, mint az a MediaProjection, amelyet a Google azzal a céllal fejlesztett ki, hogy lehetőséget adjon képernyőképek lementésére, illetve audio felvételek készítésére.

A MediaProjection az Android 5.0 (Lolipop) megjelenése előtt is létezett, de akkor kizárólag a root jogosultsággal rendelkező alkalmazások tudták azt hadra fogni. Vagyis elsősorban olyan rendszerszintű appok, illetve komponensek, amiket vagy a Google vagy valamely készülékgyártó fejlesztett. Az 5-ös verziójú operációs rendszer megjelenésével azonban a MediaProjection egy nyílt szolgáltatássá lépett elő, amit tulajdonképpen bármely alkalmazás igénybe vehet.

A valódi problémát viszont nem is az jelenti, hogy a MediaProjection könnyen használhatóvá vált, hanem az, hogy ehhez a Google nem rendelt hozzá felhasználó által szabályozható jogosultságokat. Az az engedélykérés, ami az érintett Android verziókban jelenleg létezik, sajnos könnyen kijátszható. Amikor ugyanis egy app (lehet az akár kártékony szoftver is) igénybe akarja venni a MediaProjection által nyújtott lehetőségeket, akkor csak egy felbukkanó ablak jelenik meg. Ezzel az operációs rendszer figyelmezteti a felhasználót, hogy egy alkalmazás éppen rögzíteni akarja a képernyő tartalmát, illetve hangot próbál felvenni. Ez a figyelmeztetés azonban egy már régebb óta alkalmazott, úgynevezett tapjacking technika révén elfedhető. A káros appok figyelhetik, hogy a figyelmeztető üzenet mikor jelenik meg, és azt manipulálhatják. Amennyiben egy ilyen támadásra sor kerül, akkor valójában a felhasználó csak az értesítései között veheti észre, hogy egy program képet vagy hangot rögzít.

A biztonsági kutatók szerint a Google a fenti biztonsági kockázatokat az Android 8.0 (Oreo) kiadásával orvosolta, de sajnos a korábbi változatok kapcsán eddig nem tett különösebb kockázatcsökkentő lépéseket. Mivel azonban a 8.0-ás operációs rendszer még korántsem mondható elterjedtnek a többi kiadáshoz képest, ezért egy széles körű biztonsági problémáról van szó. Ez ellen pedig vagy a legújabb Androidra történő frissítéssel (amennyiben erre van lehetőség) vagy figyelmes mobilhasználattal lehet védekezni.

Forrás:
3
A harmadik negyedévben a DDoS támadások az online játékokat, valamint a pénzügyi szolgáltatásokat sem kímélték.

A Kaspersky Lab a harmadik negyedévre vonatkozóan is elkészítette az elosztott szolgáltatásmegtagadási támadásokkal kapcsolatos felmérését. Ebben külön kiemelte a kriptopénzzel foglalkozó, valamint a blockcain alapú technológiákat alkalmazó szolgáltatások elleni akciókat. Mivel ezek egyre népszerűbbek, ezért várható volt, hogy a kiberbűnözők is felfigyelnek rájuk, ami sajnos már a DDoS-támadásokban is tetten érhető. Mindezek mellett az elkövetőknek maradt idejük az online játékok elleni fellépésre is. Többek között a Final Fantasy, a Blizzard Entertainment, az American Cardroom és az angol Nemzeti Lottó is az áldozatok listájára került.

A linuxos botnet támadások esetében figyelhető meg a legjelentősebb változás. Ezek aránya a megelőző időszak 51 százalékáról 70 százalékra ugrott. A SYN és a HTTP alapú incidensek száma is emelkedett, miközben az egyéb technikákat bevető akciók némileg háttérbe szorultak.

A biztonsági cég szakemberei az elmúlt negyedévben 98 országban tapasztaltak jelentősebb DDoS-támadásokat. Ez a szám a korábbi jelentésben még nem érte el a 90-et, vagyis a DDoS még szélesebb körben okozott problémákat. A leggyakrabban célkeresztbe állított szervezetek Kínában, Amerikában, Dél-Koreában, Oroszországban és Nagy-Britanniában működnek.

"A szórakoztató és a pénzügyi szolgáltatások - valamint az olyan vállalkozások, amelyeknél különösen fontos a folyamatos elérés - mindig is kedvelt célpontjai voltak a DDoS támadásoknak. Ugyanis az ilyen szervezeteknek nemcsak pénzügyi veszteséggel jár egy szolgáltatáskiesés, hanem jelentős reputációs kockázatot is okozhat, aminek a legrosszabb következménye a felhasználók átpártolása a versenytársakhoz. Éppen ezért nem is meglepők azok a támadások, amelyek a sok millió felhasználóval rendelkező online játékok ellen irányulnak. Ami meglepő, hogy rengeteg cég még mindig nem fordít kellő figyelmet a védelemre" - nyilatkozta Kirill Ilganaev, a Kaspersky Lab részlegvezetője.

Forrás:
4
Vírusokról és egyéb IT Tájékoztatás! / Foltozott, amit csak ért az Adobe
« Utolsó üzenet: írta meteor1 Dátum Ma - 14:49:47 »
Az Adobe nem kevesebb mint 80 hibajavítást adott ki a különböző alkalmazásaihoz. Érdemes mihamarabb telepíteni a szoftverek legújabb verzióit.
 

Az Adobe egy nagyon jelentős frissítéssel rukkolt elő. A mostani hibajavítás nem kizárólag a befoltozott biztonsági rések mennyisége miatt nevezhető kiemelt jelentőségűnek, hanem az érintett szoftverek száma miatt is. A novemberi frissítés során ugyanis az alábbi alkalmazásokhoz váltak elérhetővé javítások:
Acrobat és Reader
Flash Player
Photoshop
Connect
Digital Editions
DNG Converter
Experience Manager
InDesign
Shockwave Player
 
A fentiek közül mindenképpen kiemelendő az Adobe Acrobat és a Reader. E két program esetében a fejlesztők 56 biztonsági rést foltoztak be. Ezek között olyanok is akadnak, amelyek jogosulatlan távoli kódfuttatás és rendszerhozzáférés kockázatát hordozzák, vagyis kritikus veszélyességi besorolásúak. Emellett hozzájárulhatnak adatlopáshoz, illetve védelmi mechanizmusok megkerüléséhez is. A cég jelezte, hogy a Windows és a Mac kompatibilis kiadásokat is frissíteni kell.
 
Hasonlóan fontos figyelni a Flash Player naprakészen tartására, mivel ez esetben is kritikus sebezhetőségek láttak napvilágot. E hibák is felhasználhatóak lehetnek jogosulatlan távoli kódfuttatáshoz. A frissítéseket manuálisan vagy az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével lehet telepíteni. Ez esetben is elmondható, hogy a Gogole Chrome, valamint a Microsoft böngészői - újabb Windows kiadások esetében - automatikusan hozzájutnak a legújabb Flash Player bővítményekhez.
 
Érdemes arra is figyelni, hogy a novemberi hibajavítások által érintett szoftverek közül a széles körben használt Photoshop, valamint az InDesign is kapott hibajavításokat. Mindezek mellett a Connect is megvált négy sebezhetőségtől.
 
A sérülékenységekről további információk a Biztonságportál Prémium https://biztonsagportal.hu/account/premiumlogin.php weboldalain olvashatók.

Forrás:
5
A Google keresőjével való trükközéssel érik el a Zeus Panda trójai terjesztői, hogy minél több számítógépet tudjanak megfertőzni a banki adatokat lopkodó szerzeményükkel.
 
Kiberbűnözői körökben sem ismeretlen fogalom a keresőoptimalizálás. Az úgynevezett SEO-s (Search Engine Optimization) trükkök már régebben is jelen voltak a netes csalók körében. A módszerről pedig nem szoktak le, sőt manapság egyre gyakrabban használják azt vírusterjesztéshez is. A Cisco Talos kutatói egy ilyen alvilági akciót lepleztek le.
 
Ezúttal a Zeus Panda trójai terjesztői gondolták úgy, hogy segítségül hívják a Google keresőjét. A céljuk nem más, mint hogy bizonyos keresőkifejezések esetén a saját, kártékony weboldalaik jelenjenek meg a találati lista elején. Persze tudták azt, hogy ehhez szükségük van arra is, hogy a weboldalaikra minél több link mutasson. Ennek kivitelezése azonban nem okozott számukra nehézséget, mivel több száz feltört szervert és weboldalt vetettek be. Az akciójuk sajnos olyan jól sikerült, hogy egyes kifejezések esetén a találati lista első oldalán több weblapjuk is feltűnt.
 
Mivel a Zeus Panda már a kezdetek óta leginkább banki adatokra "harap", ezért nyilvánvalóan olyan keresőkifejezésekre hangolódtak a csalók, amelyek banki ügyfelek érdeklődését kelthetik fel.
Forrás: Cisco

Amennyiben a felhasználó beírta a fenti kifejezéseket a Google keresőjébe, akkor meglehetősen nagy eséllyel futhatott össze kártékony weboldalakra mutató linkekkel. A helyzet azonban nem volt ilyen egyszerű, ugyanis többlépcsős károkozásokról beszélhetünk.

Attól, hogy valami öt csillagos, még nem biztos, hogy jó - Forrás: Cisco

Először "csak" egy olyan oldal jelent meg a böngészőben, amely JavaScriptek segítségével további átirányításokat végzett, és ezt követően került fel a PC-re a trójai. Itt kell megemlíteni, hogy esetenként ekkor egyéb, általában technikai támogatásos csalások is felütötték a fejüket. Ilyenkor a felhasználó egy figyelmeztető üzenetet kapott, amelyben arra próbálták rávenni, hogy hívjon fel egy telefonszámot a (mondvacsinált) technikai problémák orvoslásához. Ezek a csalások is adatok kipuhatolását vagy a számítógépekhez való hozzáférés elősegítését szolgálták az elkövetők számára.
Forrás: Cisco

Így működik a trójai
 
Amikor a Zeus Panda elindul a kiszemelt rendszeren, akkor nekilát a bizalmas adatok kikémleléséhez, kiszivárogtatásához. A károkozó persze ezúttal is mindent elkövet annak érdekében, hogy nehéz legyen detektálni, illetve elemezni. Nem okoz károkat például akkor, ha azt észleli, hogy VMware, VirtualPC, VirtualBox, Parallels, Sandboxie, Wine vagy SoftIce alapú rendszeren fut. Trükközik Windows-os API-hívásokkal, és még azt is figyeli, hogy közbe-közbe mozog-e a kurzor. Ez utóbbival azt próbálja elérni, hogy automatizált vírusdetektáló rendszeren ne induljon el, és csak akkor fusson, ha a számítógép előtt ténylegesen felhasználó tevékenykedik.
 
Mint látható, a Zeus Panda a szóban forgó támadássorozat részeként elsősorban angol nyelvterületeken hódít, de ez nem jelenti azt, hogy például a magyar PC-ket megvetné. A Cisco szerint azokkal a számítógépekkel kivételez, amelyeken a területi beállítás (billentyűzetkiosztás) orosz, belorusz, kazak vagy ukrán nyelvű.
 
A kártevő ellen korszerű és naprakész víruskeresővel, valamint megfontolt internetezéssel lehet leginkább felvenni a küzdelmet.

Forrás:
6
Azt gondolhatnánk, hogy a jelszavainkra a legnagyobb veszélyt a jelszólopó programok jelentik. Holott egy más típusú csalás sokkal több kockázatot rejt e tekintetben.
 
A Google és a Berkeley Egyetem kutatói 2016 márciusa és 2017 márciusa között azt vizsgálták, hogy az internetre kikerült jelszavak milyen módon jutottak illetéktelen kezekbe. Az eredményekről a napokban számoltak be.
 
A kutatás azért fontos, mert minél pontosabban tisztában vagyunk azzal, hogy milyen fenyegetettségekkel kell leginkább felvenni a kesztyűt, annál hatékonyabb védelem építhető ki. Igaz ez a jelszóbiztonság területére is, ahol megannyi kockázati tényezővel kell szembe nézni. A kérdés, hogy pontosan melyekkel?
 
A vizsgálatok arra derítettek fényt, hogy felhasználói oldalon alapvetően két veszélyforrás kezelésére van szükség ahhoz, hogy a jelszavak és ezáltal a felhasználói fiókok nagyobb biztonságban lehessenek. Korábban minden jel arra utalt, hogy a bejelentkezési adatokra leginkább a jelszólopó, legtöbbször billentyűleütéseket monitorozó víusok jelentik a legnagyobb veszélyt, azonban a kutatás szerint ez manapság nincs így. E kártevőknél ugyanis jóval több problémát okoznak az adathalászok.

Mindez a számok nyelvén

A kutatás szerint a vizsgált időszakban 12,4 millió hitelesítő adat került kiberbűnözőkhöz adathalász támadásokon keresztül. Ezzel szemben a billentyűleütéseket naplózó vírusok 788 ezer felhasználó jelszavát kaparintották meg. Sajnos szerver (szolgáltatói) oldalon ennél sokkal nagyobbak a problémák, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a Google szerint a vizsgált időszakban összesen 1,9 milliárd fiók hozzáférési adata került illetéktelen kezekbe.
 
A vizsgálatok során több mint 4000 különféle adathalász eszközzel futottak össze a szakemberek, és 52 új keylogger programot lepleztek le. Az előbbi eszközök legtöbbje a Gmail, a Yahoo és a Hotmail weboldalak hamisításával próbálta megtéveszteni a felhasználókat. Így az sem meglepő, hogy e három szolgáltatásból került ki phishing révén a legtöbb jelszó.

Feltörekvő Afrika

Felmerülhet a kérdés, hogy honnan indul ki a legtöbb támadás. A kutatások azt támasztották alá, hogy a leggyakrabban Nigériából csapnak le a csalók, de néhány egyéb afrikai és ázsiai ország is feltörekvőben van ebből a szempontból. Amikor pedig az adattolvajokhoz eljut a zsákmány, akkor az értékes adatokat elsősorban internetes feketepiacon, privát fórumokon értékesítik. Ugyanakkor nem ritka, hogy a bizalmas információk nyilvános webhelyeken is feltűnnek.
 
Végül pedig következzen az az öt jelszó, ami a lopott adatok között a leggyakrabban feltűnik:
123456
password
123456789
abc123
password1.

Forrás:
7
Sport / Re:Sportközvetítések
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum Ma - 09:02:29 »
Frissítve: 2017. 11.24 09:02-kor
8
Sport / Re:Labdarúgás
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum Ma - 00:18:09 »

A Milan továbbjutott; Szalai visszatért, majd kiállították
nemzetisport.hu/Frissítve: 2017.11.23 23:38
 
Egy fordulóval a csoportkör vége előtt többek között a Milan, a Lyon és az Atalanta is biztosította továbbjutását a labdarúgó Európa-ligában. Szalai Ádám augusztus óta először lépett pályára tétmérkőzésen, csapata, a Hoffenheim azonban bragai vereségével elvesztette esélyét a továbbjutásra, a magyar csatárt ráadásul kiállították.A Milan játékosai a továbbjutásukat is ünnepelhették (Fotó: AFP)


A-CSOPORT
A Slavia Praha 2–0-ra győzött a Maccabi Tel-Aviv vendégeként, ezzel az Asztanát megelőzve a csoport második helyére ugrott. A Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató kazah csapat csak akkor juthat tovább, ha az utolsó fordulóban nyerni tud Prágában.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
A-CSOPORT

Asztana–Villarreal 2–3
gól: Kabananga 22., Twumasi 88., ill. Raba 39., Bakambu 65., 83.

Maccabi Tel-Aviv–Slavia Praha 0–2
gól: Husbauer 45+1., 54.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Villarreal   5   3   2   0   10–5   +5    11

2. Slavia Praha   5   2   2   1   6–5   +1    8
3. Asztana   5   2   1   2   9–7   +2    7
4. Maccabi Tel-Aviv   5   0   1   4   0–8   –8    1


B-CSOPORT
Ebben a négyesben csak egy továbbjutó hely kelt még el a forduló előtt, a Dinamo Kijev révén, a Partizan pedig egy győzelemmel kiharcolhatta a továbbjutást odahaza a Young Boys ellen.
A szerbek hamar megszerezték a vezetést a Videotonnak is betaláló Léandre Tawamba révén, de egyenlítettek a svájciak a hasonlóan dallamos nevű kameruni fiú, Nicolas Moumi Ngamaleu révén. A szerbek végül nyertek egy Ognjen Ozegovics-fejessel, és továbbjutottak.

Az ukránok az odahaza a csoportkörben még veretlen Skënderbeu együtteséhez látogattak, Kádár Tamással a kezdőben, és az első félidei gólváltás után kétszer is kapituláltak az ukránok, és innen már nem tudtak felállni.


B-CSOPORT
Partizan Beograd–Young Boys 2–1
gól: Tawamba 12., Ozegovics 53., ill. M. Ngamaleu 25.

Skënderbeu–Dinamo Kijev 3–2
gól: Lilaj 18., James Adeniyi 52., Sowe 56., ill. Cigankov 16., Ruszin 91.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dinamo Kijev   5   3   1   1   11–8   +3    10
2. Partizan   5   2   2   1   7–5   +2    8

3. Skënderbeu   5   1   2   2   5–8   –3    5
4. Young Boys   5   0   3   2   5–7   –2    3


C-CSOPORT
Ebben a csoportban az utolsó előtti körre fordulva még mind a négy csapat reménykedhetett a továbbjutásban.
A legkedvezőbb helyzetben a listavezető Ludogorec volt, amely a sereghajtó Basaksehirt fogadta, de már az első félidőben kétgólos hátrányba került, és nem tudott egyenlíteni – de mint később kiderült, végül így sem szomorkodhatott.

Szalai Ádám – aki augusztus 31-én, a magyar válogatottban sérült meg – már leülhetett a kispadra a Hoffenheim bragai vendégszereplésén, ahol a hazaiak már a mérkőzés elején vezetéshez jutottak egy szerencsés találattal. Előnyüket magabiztosan őrizték, ebben segítette őket az egyre inkább pocsolyává váló pálya is, bár sokat javított volna közérzetükön, ha a nekik járó jogos büntetőt megkapják.
A második félidőben nemcsak az eső esett hevesen, így rohamoztak a németek is, és beállt a 66. percben Szalai Ádám is. A másik csereember, Mark Uth szépített, ám a fanatikus szurkolói által hajtott Braga betalált a hajrá elején és a végén is, ez pedig továbbjutást ért. Nem bírták ezt – és a kiesést – elviselni a vendégek, röpködtek a sárgák, a játékosok és a válogatott sértések, Szalai Ádámot pedig a 97. percben kiállították. Nem ilyen visszatérésről álmodozott...


C-CSOPORT
Ludogorec–Istanbul Basaksehir 1–2
gól: Marcelinho 65., ill. Visca 20., Kerim Frei 27.

Sporting Braga–Hoffenheim 3–1
gól: M. Goiano 1., Fransérgio 81., 93., ill. Uth 74.

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Braga   5   3   1   1   8–6   +2    10

2. Ludogorec   5   2   2   1   6–4   +2    8
3. Istanbul Basaksehir   5   1   2   2   5–7   –2    5
4. Hoffenheim   5   1   1   3   7–9   –2    4


D-CSOPORT
Ebben a kvartettben rém egyszerű volt a helyzet: ha az első két helyezett, az előző fordulóban egymással ikszelő Milan és az AEK Athén nyer odahaza, továbbjut.
Az olaszok az Austria Wient fogadták, szinte a legjobb összeállításukban, ezért amikor az osztrákok felbosszantották őket egy góllal (Christoph Monschein lövése a becsúszó Leonardo Bonucci lába között csorgott a kapuba, sokak szerint öngól volt), hárommal vágtak vissza még a szünet előtt: Ricardo Rodríguez szintén „felbőrözte" a kapust, André Silva a kapuba vágott egy elé csorgó labdát, majd a fiatal Patrick Cutrone sem akart lemaradni, és megszerezte idénybeli hatodik találatát. André Silva és Cutrone végül duplázott, továbbment a csoportból a Milan, mondhatni, díszlépésben, ismét öt egyre verve az osztrákokat.

A görögökhöz a HNK Rijeka látogatott, és egyáltalán nem szeppent meg a horvát csapat, korai gólja mellett több helyzetet is kialakított, az osztrák Alexander Gorgon duplázni tudott. Sergio Araujo a legjobbkor, az első félidő ráadásában szépített, megszerezvén karrierje első El-gólját, majd a pihenő után tíz perccel meglett az egyenlítés is az online kommentátorok kedvence, Lazarosz Hrisztodulopulosz okos fejese révén, de több gól már nem született – jöhet majd a „bécsi finálé", az Austria Wien–AEK mérkőzés az utolsó fordulóban.


D-CSOPORT
AEK Athén–HNK Rijeka 2–2
gól: Araujo 45+2., Hrisztodulopulosz 55., ill. Gorgon 8., 26.

Milan–Austria Wien 5–1
gól: R. Rodríguez 27., André Silva 36., 70., Cutrone 42., 93., ill. Monschein 21.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Milan   5   3   2   0   13–4   +9    11

2. AEK Athén   5   1   4   0   6–5   +1    7
3. Austria Wien   5   1   1   3   9–16   –7    4
4. HNK Rijeka   5   1   1   3   9–12   –3    4


E-CSOPORT
Egyetlen lényegi kérdés várt eldöntésre az E-csoportban az ötödik fordulóban: megőrzi-e esélyét a továbbjutásra az Apollon Limassol a Lyon otthonában, vagy sem?
A kérdőjelet a francia egylet mindössze négy perc alatt írta át pontra, amikor a 28. percben előbb Mouctar Diakhaby, majd a 32. percben Nabil Fekir is betalált. A második félidő közepén Mariano Díaz növelte háromra a Lyon előnyét, a 4–0-s végeredményt Myziane Maolida állította be a hajrában.

A csoport másik meccsén nem jött össze a szép hazai búcsú a már biztosan kieső Evertonnak a továbbjutását a győzelemmel bebiztosító Atalanta ellen. Bryan Cristante duplájára Sandro Ramíreztől érkezett a szépítés a második félidő közepén, aztán a hajrában előbb Robin Gosens, két perc múlva pedig Andreas Cornelius is bevert még egy szöget az Everton koporsójába. Sőt, a dán támadó a mérkőzés záróakkordjaként bevágta az olaszok ötödik gólját is, akik így tehát 5–1-re nyertek.

E-CSOPORT
Lyon–Apollon Limassol 4–0
gól: Diakhaby 28., Fekir 32., M. Díaz 67., Maolida 90.

Everton–Atalanta 1–5
gól: S. Ramírez 71., ill. Cristante 12., 64., Gosens 86., Cornelius 88., 94.

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atalanta   5   3   2   0   13–4   +9    11
2. Lyon   5   3   2   0   11–3   +8    11

3. Apollon Limassol   5   0   3   2   5–11   –6    3
4. Everton   5   0   1   4   4–15   –11    1
Kikapott, ezzel biztosan búcsúzik az El-től a Hertha
nemzetisport.hu/Frissítve: 2017.11.23 21:58

Dárdai Pál Herthája kétszer is vezetett Bilbaóban az Európa-liga 5. fordulójában, ám Aritz Aduriz révén mindkétszer büntetőből egyenlített az Athletic, majd a hajrában a győzelmet is kicsikarta. A spanyoloknak így jó esélyük van a továbbjutásra, a berlini együttes viszont már biztos kieső. A H-csoportban az Arsenal ugyan 1–0-ra kikapott Kölnben, a csoport másik mérkőzésének eredménye miatt (BATE Boriszov–Crvena zvezda 0–0) biztossá vált, hogy a londoniak végeznek a kvartett élén.Aritz Aduriz kétszer ünnepelhetett a Hertha ellen (Fotó: AFP)

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
J-CSOPORT 
Athletic Bilbao–Hertha BSC 3–2

gól: Aduriz 35., 66. – mindkettő 11-esből, Williams 82., ill. Leckie 26., Selke 36.

Az előzetesen a csoport favoritjainak számító, a meccs előtt azonban a két kieső helyen tanyázó csapatok találkoztak Bilbaóban. A kezdéstől érezhető volt a Herthán, hogy az életben maradásért küzd, de az Athleticen is látszott, hogy nem mindegy neki, milyen helyzetben fut neki az utolsó fordulónak.

Maximilian Mittelstädt remek beadásokkal veszélyeztetett bal oldalt, a 26. percben az egyik meg is találta Mathew Leckiet – persze az ausztrál is remekül helyezkedett annak érdekében, hogy kapuba fejelhessen. 0–1
Ezt követően a Bilbao kezdeményezett, a 34. percben Inaki Williams centerezett, lefordult Sebastian Langkampról, aki 11-est érően szabálytalankodott ellene. A büntetőt az Európa-liga-specialista Aritz Aduriz értékesítette – a sorozatban a 21. találatát szerezte meg, ebben a kiírásban harmadszor talált be. 1–1

Persze a Herthának is van egy gólfelelőse, aki nem más, mint Davie Selke. A gól után nem telt még el egy perc játékidő sem, amikor Valentino Lazaro meglépett védőjétől a jobb oldalon, a kapu elé ívelt labdáját pedig Selke nagy erővel befejelte – a 22 éves támadó negyedszer volt eredményes, a mérkőzés előtt az összes El-ben szerzett berlini gól az ő nevéhez fűződött. 1–2

Tudta Cuco, hogy változtatásra van szükség, így kettőt is cserélt a szünetben, beállt Ander Iturraspe és Markel Susaeta, a csapata pedig sokkal támadóbban lépett fel a második félidőben. A hazaiak teljességgel beszorították a német együttest a saját kapuja elé, az egyenlítő találat egy újabb 11-esből érkezett. Ezúttal is Langkamp volt a bűnös, a gólszerző pedig újfent Aduriz – tehát tovább javult a föntebb leírt mutatója. 2–2
A második játékrész már abszolút az Athleticról szólt, amely láthatóan meg akarta nyerni a mérkőzést, a Hertha pedig – bár nem erre játszott – a döntetlennel is életben maradt volna legalább a következő fordulóig. Ám ez nem jött össze neki. A 82. percben a saját kapuja előtt végzett el nagyon gyorsan szabadrúgást a Bilbao, a mesteri kontra végén Mikel Balenziaga játszott középre Williamsnek, aki belőtte a fordító, egyben végeredményt kialakító találatot. 3–2


A csoport másik mérkőzésén az Östersund 2–0-ra legyőzte a Zorját, így a svédek biztos továbbjutók. A Bilbao ki-ki meccset vívhat az ukránokkal, Dárdai Pál csapata viszont búcsúzik az Európa-ligától.

A J-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Östersund   5   3   1   1   7–3   +4    10

2. Athletic Bilbao   5   2   2   1   6–5   +1    8
3. Zorja Luhanszk   5   2   0   3   3–7   –4    6
4. Hertha   5   1   1   3   5–6   –1    4


F-CSOPORT
A koppenhágai csapat a győzelmével biztosíthatta volna a továbbjutását, Jefferson Farfán duplájával azonban a Lokomotiv nyert 2–1-re. Ezzel a moszkvaiak reményei is élnek még, sőt a csoport élére ugrottak.

F-CSOPORT
Lokomotiv Moszkva–FC Köbenhavn 2–1

gól: Farfán 17., 51., ill. Verbic 31.
 
Sheriff Tiraspol–Zlín 1–0
gól: Jairo 11.

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Seriff Tiraspol   5   2   3   0   4–2   +2    9
2. Lokomotiv Moszkva   5   2   2   1   7–4   +3    8
3. Köbenhavn   5   1   3   1   5–3   +2    6
4. Zlín   5   0   2   3   1–8   –7    2


G-CSOPORT
A már korábban továbbjutó FCSB a forduló előtt a második helyen álló Viktoria Plzenhez utazott, a nemrégiben felbukkant csodagyerek, Ianis Stoica nélkül. Inkább a cseheknek volt fontos a mérkőzés, és ennek megfelelően, ha nem is parádézva, de nyertek, és tovább is jutottak, mivel a Hapoel Beer-Seva kikapott.

A reménykedés jogának megőrzéséért csapott össze a „magyar rangadón” Vécsei Bálint, illetve Korhut Mihály csapata, a Lugano és a Hapoel Beer-Seva, és mindkét magyar játékos kezdett: előbbi a középpálya, utóbbi a védelem bal oldalán. Korhut kis megingástól eltekintve megbízhatóan védekezett, Vécseinek sok szép indításra, pár lövésre és egy veszélyes fejesre is futotta a tisztes mezőnymunka elvégzése mellett – a találkozót a svájciak nyerték meg, de ők és Korhuték is kiestek.

G-CSOPORT
Viktoria Plzen–FCSB 2–0

gól: Petrzela 49., Kopic 76.
 
Lugano–Hapoel Beer-Seva 1–0
gól: C. Junior 50.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FCSB   5   3   1   1   8–5   +3    10
2. Viktoria Plzen   5   3   0   2   11–8   +3    9

3. Lugano   5   2   0   3   7–10   –3    6
4. Hapoel Beer-Seva   5   1   1   3   5–8   –3    4


H-CSOPORT: Arsenal-veréssel búcsúztatta 1954-es legendáját a Köln


A mérkőzés előtt a (nyugat)németek 1954-es világbajnokára, a kölni
klublegenda Hans Schäferre emlékeztek
(Fotó: AFP)

A rettenetes őszi szezont már majdnem maga mögött tudó 1. FC Köln meglehetősen viharverten fogadta az Arsenalt: a „kecskések” csak három meccset nyertek meg eddig az idényben, a Bundesligában egyet sem, nem csoda, hogy nem duzzadtak az önbizalomtól. A már továbbjutó Arsenal pedig nem hajszolta túlzottan a gólt, bár irányított – az első félidő nagy része enyhe vendégfölényt és kevés helyzetet hozott.
A kevés lehetőségből a londoniaknak volt több: a hazaiak egy szép Jhon Córdoba-lövést jegyezhettek fel (David Ospina hárított), a vendégek viszont kapufáig is eljutottak, a tizenhatosra betörő Francis Coquelin döngette meg a rövid saroknál a kapufát. A kölnieknek – akik az egész ősszel sérüléshullámmal küzdenek – újabb veszteséget kellett elkönyvelniük, Dominic Maroh 37 perc elteltével nem tudta folytatni a játékot. Pont ez hiányzott Peter Stöger csapatának…


Sehrou Guirassy tizenegyesgólját ünnepli (Fotó: AFP)

A folytatás pontosan olyan játékot hozott, mint az első félidő, egészen addig, míg Sehrou Guirassy a 61. percben meg nem indult a bal oldalon. A támadó Milos Jojiccsal kényszerítőzött, nagyot esett Mathieu Debuchy szorításában, a játékvezető pedig büntetőt ítélt – Guirassy kíméletlenül be is lőtte a tizenegyest, megszerezve a vezetést a Kölnnek (1–0).
Az Arsenal gyors helyzetekkel válaszolt, a hazaiak kapusának, Timo Hornnak pár perc alatt többször kellett közbeavatkoznia, mint korábban az egész mérkőzésen. A nekibuzdulás hamar alábbhagyott, a helyzeteket meddő mezőnyfölényre „konvertálta” Arsene Wenger csapata, a Köln sokáig tulajdonképpen megerőltetés nélkül megőrizte előnyét – így továbbjutási esélyeit.

A „kecskéseknek” a végén még kicsit izgulniuk kellett Reiss Nelson szép és ügyes szólójánál, valamint Jack Wilshere átlövésénél, ám Horn mindkét alkalommal védeni tudott, a Köln 1–0-ra győzött.

A csoport másik mérkőzésén a BATE Boriszov és a Crvena zvezda gól nélküli döntetlenre végzett egymással, így a második helyre még mindketten odaérhetnek a Kölnnel együtt.


H-CSOPORT
1. FC Köln (német)–Arsenal (angol) 1–0

gól: Guirassy 62. – 11-esből

BATE (fehérorosz)–Crvena zvezda (szerb) 0–0

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal   5   3   1   1   8–4   +4    10

2. Crvena zvezda   5   1   3   1   2–2   0   6
3. 1. FC Köln   5   2   0   3   7–7   0   6
4. BATE Boriszov   5   1   2   2   6–10   –4    5


I-CSOPORT
Ebben a négyesben a két favorit az utolsó körben csap össze egymással, és az utolsó előtti fordulóban sokat tehettek azért, hogy addigra az érdemi dolgok eldőljenek. A biztos továbbjutáshoz az Olympique Marseille-nek meg kellett vernie a Konyasport, és az erőviszonyokat jól jelezte, hogy a vendégek kispadján ülő Dimitri Payet játékjoga sokkal többet ért, mint a komplett török kereté, de még a cserecsatár Konsztantinosz Mitroglué is éppen csak kevesebb volt, mint a hazai kezdőé. A végén már a Clinton N'Jie, Valere Germain, Payet hármassal rohamozott az OM – a hazaiak meg majdnem három pontnak örülhettek, a hajrában értékesítettek ugyanis egy büntetőt, de szereztek egy öngólt is, utóbbit a 93. percben.

Az RB Salzburg hozta a kötelezőt, az első félidőben két, a másodikban egy szép gólt szerezve odahaza megverte a Guimaraest, így már biztos csoportelső.


I-CSOPORT
Red Bull Salzburg–Vitória Guimaraes 3–0

gól: Dabbur 26., Ulmer 45+1., Hvang Hi Csan 67.
 
Konyaspor–Marseille 1–1
gól: Skubic 82. – 11-esből, ill. Moke 93. – öngól
Kiállítva: Amavi (80., Marseille)

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Red Bull Salzburg   5   3   2   0   7–1   +6    11

2. Marseille   5   2   1   2   4–4   0   7
3. Konyaspor   5   1   2   2   3–5   –2    5
4. Vitória SC   5   1   1   3   4–8   –4    4


K-CSOPORT
Az eddig hibátlan mérleggel büszkélkedő Lazio már biztos továbbjutóként fogadta az addig egyetlen pontot összeszedő Vitesse-t, és ez meg is látszott az olaszok kezdőjén. Jobban és góllal kezdtek a hollandok, de Luis Alberto még a szünet előtt egyenlített látványos kapásgóllal. A második félidőben inkább a vendégeknek voltak helyzeteik, de gól már nem született. A Vitesse kiesésével eldőlt, hogy 19 év után újra holland csapatok nélkül folytatódnak tavasszal az európai kupaküzdelmek.

A legutóbbi idénybeli formát csak nyomokban tartalmazó Nice csapatépítést tartott a Zulte Waregem ellen, Mario Balotelli duplájával már az első félidőben eldöntötte a három pont és a továbbjutás sorsát.

K-CSOPORT
Lazio–Vitesse 1–1

gól: Luis Alberto 42., ill. Linssen 13.
 
Nice–Zulte Waregem 3–1
gól: Balotelli 5., 31. – az elsőt 11-esből, Tamezee 86., ill. Hamalainen 81.
 
A K-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lazio   5   4   1   0   10–4   +6    13
2. Nice   5   3   0   2   12–6   +6    9

3. Zulte Waregem   5   1   1   3   5–11   –6    4
4. Vitesse   5   0   2   3   4–10   –6    2


L-CSOPORT
Papíron nem sok tétje volt a már kiesett Vardar Szkopje látogatásának a már biztosan továbbjutó Zenit otthonában, ha csak az nem, hogy vajon a továbbjutás mellett a csoportelsősséget is bebiztosítják-e ma az oroszok.
Ehhez az először is le kellett győzniük a Vardar Szkopjét, ami sikerült is: Dmitrij Poloz 16. percben esett gólja után ugyan Artyom Dzjuba büntetőt rontott, de Emiliano Rigoni mesteri csavarással kettőre növelte a hazaiak előnyét a szünet előtt.
A második félidőre már aztán végképp semmi izgalom sem maradt, a Zenit nem erőltette meg magát, a Vardar erejéből pedig csak a szépítésre maradt erő: Dejan Blazsevszki a ráadás perceiben volt eredményes.

A csoport másik meccsén egyértelmű volt a helyzet: ha a Rosenborg nem nyer, biztosan kiesik, míg ha a Real Sociedad nem kap ki, továbbjut. A kevéssé emlékezetes mérkőzésen a Sociedad Mikel Oyarzabal 90. percben szerzett góljával nyert, ami azt jelenti, hogy a Rosenborg kiesett, a Real Sociedad továbbjutott. Az utolsó fordulóban már csak a csoportelsősség kérdése maradt nyitva a csoportban.


L-CSOPORT
Rosenborg–Real Sociedad 0–1

gól: Oyarzabal 90.
 
Zenit–Vardar Szkopje 2–1
gól: Poloz 16., Rigoni 43., ill. Blazsevszki 93.

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Zenit   5   4   1   0   14–4   +10    13
2. Real Sociedad   5   4   0   1   15–3   +12    12

3. Rosenborg   5   1   1   3   5–10   –5    4
4. Vardar Szkopje   5   0   0   5   2–19   –17    0
9
Sport / Re:Női kézilabda
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum 2017. November 23. - 22:45:59 »

Támadás plusz, védekezés mínusz: kétgólos vereség az olimpiai bajnoktól
nemzetisport.hu/Frissítve: 2017.11.23 22:30

A magyar női kézilabda-válogatott 35–33-ra kikapott az oroszoktól a norvégiai Möbelringen-kupa első napján. Az olimpiai bajnok vezetett hat góllal is a meccsen, de a mieink mindkét félidő végén megrázták magukat, és a végjátékot szorossá tudták tenni.Görbicz Anitáéknak túl nagy falat volt az olimpiai bajnok (Fotó: Török Attila)

A Möbelringen-kupa helyett egyértelműen a felkészülési torna elnevezés érvényesült a találkozón. Rengeteg pontatlanság, a csapatok állandó forgatása és a védekezés élességének hiánya jellemezte mindkét oldalon a meccset, az első félidőt különösen. Jellemző momemtum volt, hogy Kim Rasmussen már az első félidőben kikérte a második idejét is, egy percre utóbbi után pedig Jevgenyij Trefilov is elégedetlensége miatt intette magához a lányait.

Magyar oldalon különösen lyukas volt a védelem, középen, mint kés a vajon, jutottak át Darja Dmitrijeváék, védekezésváltás után pedig a beálló maradt rendre üresen. A tehetetlenségen egyáltalán nem segített, hogy kapusteljesítmény gyakorlatilag nem volt a mieinknél, és ebben a Janurik Kinga és Bíró Blanka közti oda-vissza csere sem hozott változást. A 26. percre néggyel megléptek az oroszok, de támadásban voltak pozitívumok – főként Schatzl Nadine-tól és Kovacsics Anikótól –, ilyen volt az is, hogy a szünet előtt mínusz egyre feljött a csapat (17–18).

Fordulás után, a 40. percre ismét elhúzott hárommal a Trefilov-csapat, és sokáig úgy tűnt, a mieinknek nem jut lap a végjátékban, mert Julija Manaharova nagyon pontos volt, a Darja Dmitrijeva, Anna Vjahirjeva kettős pedig folyamatosan szétzilálta a védelem közepét. Görbicz Anita dobott egy gólt a saját kilencméteresétől, de alapvetően Kovacsicson múlt a magyar támadójáték, és ő vitte is a csapatot a hátán, amíg lehetett. Dicsérhető volt még a szélsők teljesítménye, Schatzl mellett Lukács Viktóriának is volt több jó megoldása a második játékrészben.

A hajrában hatgólos előnye is volt az oroszoknak, a magyar csapat azonban nem hagyta magát, így csak Kovacsics elhibázott hetesénél dőlt el a meccs. 35–33-ra nyert az olimpiai bajnok, és legalább ennyivel összességében jobb is volt. Folytatás szombaton Norvégia ellen.

MÖBELRINGEN-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BERGEN (NORVÉGIA)
November 23., csütörtök
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 33–35 (17–18)

OROSZORSZÁG: Utkina, Kalinyina (kapusok), Dmitrijeva 8 (1), Ilina, Kocsetova 3 (3), Makejeva 3, Makina, Malaszenko, Manaharova 4, Markova, Matlasova, Petrova 1, Punko 3, Samokina 1, Saposnyikova, Szabirova 2, Vegyekina 4, Vjahirjeva 6. Szövetségi kapitány: Jevgenyij Trefilov
MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Bódi 2, Görbicz 1, Háfra 2, Kisfaludy, Klivinyi 4, Kovács A. 1 (1), Kovacsics 8 (2), Lukács 3, Mayer, Mészáros, Schatzl 7, Szekeres 2, Szöllősi-Zácsik 1, Tóth G. 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/3
A mérkőzés legjobbja orosz oldalról Darja Dmitrijeva, magyar részről Schatzl Nadine lett.


Löke újra a régi, a norvégok átgázoltak Dél-Koreán

A házigazda norvég női kézilabda-válogatott 39–28-ra győzött Dél-Korea ellen a Möbelringen-kupa elnevezésű felkészülési torna nyitó mérkőzésén.

A norvégoknál Amanda Kurtovic, valamint az idén június végén második gyermekének életet adó Heidi Löke is hét gólig jutott. A Győrben légióskodó Nora Mörk és Stine Oftedal három-három gólt lőtt a hazaiaknál.

Norvégia–Dél-Korea 39–28 (22–12)
10
Sport / Re:Futsal
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum 2017. November 23. - 22:35:18 »

UEFA Futsal Cup: jött a dráma – őrült izgalmak után nyert az ETO
nemzetisport.hu/Frissítve: 2017.11.23 21:44

A házigazda Rába ETO az ukrán MFK Prodekszimmel találkozott az UEFA Futsal Cup elitkörének C-csoportjában a 2. fordulóban. A mérkőzés nem várt izgalmakat hozott, a győri Rába ETO öt másodperccel a lefújás előtt szerezte meg a győztes gólt, amivel 3–2-re nyert.Fábio (8) és mögötte Juanra a győri siker letéteményesei (Fotó: eto.hu)

A szerdai első fordulóban mindkét csapat vereséget szenvedett, így a felek azért küzdöttek, hogy a győztesnek maradjon kis esélye a továbbjutás kiharcolására a szombati záró fordulóban.
Sokáig nem úgy alakult, hogy az ETO örülhet majd a végén, hiszen az ukránok Fumasza 12. percben szerzett góljával megszerezték a vezetést, majd Vjacseszlav Csudnov a 25. percben megduplázta a vendégek előnyét, 0–2!

Noha a második félidőben már a hazaiak is jóval aktívabbak voltak, amit két kapufa is jelzett, egészen a 35. percig kellett várni, hogy először megrezdüljön az ukrán háló: Juanra talált be. A közel 1000 fős közönség a Magvassy-sportcsarnokban mintha megérezte volna a vérszagot, és őrült hajrába hajszolta a zöld-fehéreket. Ennek eredményeként Fábio Aguiar előbb egyenlített 38:09-nél, aztán jött a dráma: 39:55-nél, öt másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt is, 3–2!

A csoport másik meccsén az első fordulóban egyaránt győzni tudó fehérorosz Sztalica Minszk és az olasz Luparense találkozott, és ugyan sokáig szorosan alakult a találkozó, az olaszok az utolsó 10 percben felőrölték fehérorosz ellenfelüket, és 8–4-re nyertek, nagy lépést téve a továbbjutás felé. Ebben azonban éppen az ETO akadályozhatja meg az olaszokat, a záró körben ugyanis a zöld-fehérek a Luparensével játszanak, és a másik mérkőzés alakulásától függően egy győzelemmel akár meg is nyerhetik a csoportot.
Folytatás szombat délután.


UEFA FUTSAL CUP, ELITKÖR
C-CSOPORT (GYŐR), 2. FORDULÓ
Sztalica Minszk–Luparense 4–8 (2–2)

Rába ETO–MFK Prodekszim 3–2 (0–1
)


A TOVÁBBI PROGRAM
Szombat
MFK Prodekszim–Sztalica Minszk 15.30
Luparense–Rába ETO 18.00
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10