Szerző Téma: Foltozott, amit csak ért az Adobe  (Megtekintve 38 alkalommal)

Leírás: Az Adobe nem kevesebb mint 80 hibajavítást adott ki a különböző alkalmazásaihoz. Érdemes mihamarabb telepíteni a szoftverek legújabb verzióit.

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető meteor1

  • Speed Drifter
  • Chuck "The Speed" Norris
  • *
  • Hozzászólások: 1227
  • Megköszönte: 8 Alkalommal
Foltozott, amit csak ért az Adobe
« Dátum: 2017. November 24. - 14:49:47 »
Az Adobe nem kevesebb mint 80 hibajavítást adott ki a különböző alkalmazásaihoz. Érdemes mihamarabb telepíteni a szoftverek legújabb verzióit.
 

Az Adobe egy nagyon jelentős frissítéssel rukkolt elő. A mostani hibajavítás nem kizárólag a befoltozott biztonsági rések mennyisége miatt nevezhető kiemelt jelentőségűnek, hanem az érintett szoftverek száma miatt is. A novemberi frissítés során ugyanis az alábbi alkalmazásokhoz váltak elérhetővé javítások:
Acrobat és Reader
Flash Player
Photoshop
Connect
Digital Editions
DNG Converter
Experience Manager
InDesign
Shockwave Player
 
A fentiek közül mindenképpen kiemelendő az Adobe Acrobat és a Reader. E két program esetében a fejlesztők 56 biztonsági rést foltoztak be. Ezek között olyanok is akadnak, amelyek jogosulatlan távoli kódfuttatás és rendszerhozzáférés kockázatát hordozzák, vagyis kritikus veszélyességi besorolásúak. Emellett hozzájárulhatnak adatlopáshoz, illetve védelmi mechanizmusok megkerüléséhez is. A cég jelezte, hogy a Windows és a Mac kompatibilis kiadásokat is frissíteni kell.
 
Hasonlóan fontos figyelni a Flash Player naprakészen tartására, mivel ez esetben is kritikus sebezhetőségek láttak napvilágot. E hibák is felhasználhatóak lehetnek jogosulatlan távoli kódfuttatáshoz. A frissítéseket manuálisan vagy az automatikus frissítési szolgáltatások segítségével lehet telepíteni. Ez esetben is elmondható, hogy a Gogole Chrome, valamint a Microsoft böngészői - újabb Windows kiadások esetében - automatikusan hozzájutnak a legújabb Flash Player bővítményekhez.
 
Érdemes arra is figyelni, hogy a novemberi hibajavítások által érintett szoftverek közül a széles körben használt Photoshop, valamint az InDesign is kapott hibajavításokat. Mindezek mellett a Connect is megvált négy sebezhetőségtől.
 
A sérülékenységekről további információk a Biztonságportál Prémium https://biztonsagportal.hu/account/premiumlogin.php weboldalain olvashatók.

Forrás: