Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Sport / Re:Autósport
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum Ma - 09:24:10 »

Dakar rali: Dési János bukott és a vállát törte
TÓTH ANITA jelenti Belénből/Frissítve: 2018.01.17 01:50

Újabb drámai fordulat a Dakar ralin – a motoros éllovas Adrien Van Beveren és Dési János is búcsúzott.Dési János óriásit bukott, eltört a válla, így nem folytathatja a Dakart (Fotó: wvagencia.com)

Jártak már errefelé. De ezeken a dűnéken, ezeken a hatalmas, homokos fennsíkokon – amelyeken tevefű nehezíti a haladást – még nem mérették meg magukat. A Dakar egyik leghosszabb napját jelentette a keddi, annak ellenére, hogy a mért szakasz nem volt eget rengetően hosszú (424 km), viszont annál több kihívás elé állította a versenyzőket.
A motorosok egy kicsit össze is zavarodtak tőle: Antoine Meo, Toby Price, Kevin Benavides… – mindhárman az éllovasok közé tartoztak, s mindhárman eltévedtek a két részből álló nap második, navigációigényes szakaszán, de annyira, hogy vissza kellett fordulniuk a rajt felé. Rengeteg időt veszítettek, miközben Adrien Van Beveren és Mattias Walkner fő esélyessé lépett elő – előbbi már eddig is vezetett.

Igen ám, de ember tervez, Isten végez… Három kilométerrel a cél előtt Van Beveren nagy sebességnél hatalmasat esett! Visszaült ugyan a motorra, ám néhány száz méter után meg kellett állnia, mert akkora fájdalmai voltak. Semmiképpen sem akarta feladni, újra és újra megpróbálta. Végül be kellett látnia, hogy nem fog menni. A versenyorvosok helikopterrel szállították kórházba, s az első, gyors diagnózis szerint eltört a jobb kulcscsontja, mellkasi és gerincsérüléseket szenvedett.

A szakaszt Walkner nyerte meg, s az összetettben is az élre állt.
Ki tudja, hányadik fordulat már ez a verseny során! Ráadásul olyan fordulat, amely alaposan megkavarja a sorokat.

„Nehéz és hosszú szakasz volt, amelyen a határainkat kellett feszegetni – mondta Walkner. – Amikor az esélyekről beszéltünk tegnap, engem majdhogynem nem is említettek, de ezen a Dakaron minden nap nagy változásokat hoz. Hogy mi lesz most? Próbálok nem kiesni a ritmusból. Persze, hiszem, hogy képes vagyok nyerni, de rajtam kívül hat-hét motoros hiszi ugyanezt. Hosszú út áll még előttünk…”

Ami a kis magyar motoros különítményt illeti, a romániai Gyenes Emanuel végigért a szakaszon (igaz, végig szenvedett), a szerbiai Saghmeister Gábort a napi második pályán már nem engedték elrajtolni (este hét óra után ért oda), Dési János azonban sajnos elbúcsúzott ezen a napon – a magyar motoros elesett és válltörést szenvedett.

„Nem aludtam semmit az éjszaka, úgyhogy túlélésre játszottam ezen a napon – mondta a napok óta lázzal és megfázással küszködő Gyenes. – Az elején megelőztem négy-öt motorost, de vissza kellett engednem őket, utána már egész nap egyedül motoroztam. A második szakaszon már mintha nem is a Dakaron lettem volna, csak arra hajtottam, hogy éljem túl. Ez a nyolcadik Dakarom, és csupán egyszer estem ki, de ilyen nehéz még egy sem volt…”

Ezt erősítette meg Saghmeister is: „Tele tankkal bezavartak minket a mély homokba, s onnan csak ritkán jöttünk ki szilárd talajra, pokoli volt az egész. Engem a második szakaszra már nem engedtek be, mert hét után értem oda a rajthoz, és rám esteledett volna. Többen voltunk így, mi arra a szakaszra majd a legrosszabb időt kapjuk meg.”

 „MÁR MINDJÁRT ITT LETT VOLNA A VÉGE…”
Dési János hatalmasat esett a két részre bontott keddi versenynap második szakaszán, eltört a válla, helikopterrel a tábori kórházsátorba szállították – nem folytathatja a küzdelmet a 40. Dakar ralin.

„Az első szakasz is nagyon nehéz volt, de érdekes, hogy nem fáradtam el rajta, nagy akarattal álltam oda a második rajtjához – mondta Dési, aki az 56. helyen fejezte be az első szakaszt. – Odaértem hét előtt, úgyhogy engedtek elrajtolni. Nem sokkal a rajt után azonban megtörtént a baj. Hatalmas por volt, nem láttam meg magam előtt azt a sziklát. Százzal elkaptam, és nagyon nagyot estem. Pont rá a jobb vállamra, amelyben rögtön olyan fájdalmat éreztem, hogy ordítottam egészen addig, amíg meg nem érkezett a mentőhelikopter. Az orvosok mondták, hogy kiugrott a vállam, azt visszatették a helyére, és elküldtek röntgenre, ahol kiderült, hogy el is tört…”

Dési még hozzátette: nagyon nehéz útvonalat raktak össze az idén a jubileumi Dakar szervezői – nem véletlen, hogy a motorosok úgy hullanak, mint a legyek. S nem csupán azért, mert hosszúak ezek a pályák, hanem azért is, mert a versenyzőknek nincs egy pillanatnyi pihenőjük sem, végig koncentrálni kell. Márpedig az 4500 kilométernyi mért szakaszon keresztül nem könnyű.

„Ez a hatodik Dakarom, szerencsére most először sérültem meg, és nagyon sajnálom, hogy így történt. Most már mindjárt itt lett volna a vége… De én mondom, nagyon kemény ez a Dakar, sokkal keményebb, mint bármelyik, amelyiken eddig rajthoz álltam” – mondta Dési.S hogy miként zajlott az autósok küzdelme ezen a napon?

Azt egyetlen szóval lehet jellemezni: csapatmunka. Annyi minden történt már eddig is ezen a viadalon, hogy a Peugeot-csapat biztosra akar menni, így a végső sikerre már minden esélyét elveszítő Cyril Despres beállt az éllovas Carlos Sainz mögé. Noha kilenc perccel a spanyol előtt rajtolt, a francia az ötödik kilométernél megállt és bevárta csapattársát, hogy szükség esetén segíteni tudjon neki. Ugyanúgy, ahogy korábban Stéphane Peterhanselnek is segített.Stéphane Peterhansel már a második összetettben (Fotó: dakar.com)

Apropó, Peterhansel! A tizenháromszoros Dakar-győztes francia rálépett a gázra, mióta a maratoni szakaszon szanaszét törte az autója hátulját (egy quadost került ki, amikor a kocsija bal hátsó kerekét megütötte egy szikla), addig óvatos volt, most tiszta erőből támad. Hogy rajta ne múljon, ha esetleg az élen állókkal történik valami. Kedden egyértelműen ő volt a leggyorsabb, s ezzel a második helyre zárkózott fel az összetettben. Hátránya 50 perc az élen álló Carlos Sainzcal szemben.

„Nem hibáztunk, de eléggé elfáradtunk, mert hosszú volt ez a nap – mondta a tizenháromszoros Dakar-győztes Peterhansel a célban. – A holnapi nap egy kicsit olyan lesz, mint a mai volt, és ez egy nagyon fontos szakasz volt… Nem könnyű, és szerintem holnap a fiambalai pálya sem lesz az.”

Tartozunk még egy hírrel, ami némiképp befolyásolta a különbséget az éllovas és a második helyezett között.

A holland Kees Koolen (aki egyébként a booking.com egyik társtulajdonosa) azért nyújtott be óvást, mert még a hetedik szakaszon Carlos Sainz lelökte a quadjáról előzés közben. A versenybíróság úgy döntött, tízperces büntetéssel sújtja Sainzot.

„Nagyon csalódott vagyok a döntés miatt – nyilatkozta Sainz a büntetés után. – Amit a quados mondott, annak semmi köze a valósághoz. Megnyomtam a Sentinelt, jelezvén, hogy mögötte vagyok. Lehúzódott majd visszanézett. Volt elég hely, de ő elvesztette az uralmát a járműve felett és visszatért a pályára. Közel voltunk, de nem értünk egymáshoz. Ha ütköztünk volna, természetes, hogy megálltam volna.”

A büntetés ettől függetlenül él, Sainz azonban még így is tetemes előnnyel vezet.

40. DAKAR RALI
10. szakasz, Salta–Belén (össztáv: 797 km, ebből szelektív szakasz: 424 km).
Autósok:

1. Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret (francia, Peugeot 3008 DKR Maxi) 4:43:46,
2. De Villiers, Von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota Hilux) 8:46 p h.,
3. Sainz, Cruz (spanyol, Peugeot 3008 DKR Maxi) 13:07 p h.

Motorosok:
1. Matthias Walkner (osztrák, KTM) 4:52:26,
2. Farrés i Güell (spanyol, KTM) 16:21 p h.,
3. Barreda Bort (spanyol, Honda) 38:15 p h.,
…30. Gyenes Emanuel (romániai, KTM) 1:15:22 ó h.

Az összetettben
Autósok:

1. Carlos Sainz 32:10:53,
2. Peterhansel 50:35 p h.,
3. Al-Attijah, Baumel (katari, francia, Toyota Hilux) 1:12:46 ó h.

Motorosok:
1. Matthias Walkner 33:21:03,
2. Barreda Bort 39:42 p h.,
3. Benavides (argentin, Honda) 41:23 p h.,
…25. Gyenes 4:59:40 ó h.
2
Sport / Re:Tenisz
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum Ma - 09:06:37 »

Fucsovics egy meccset párosozott
 SZŰCS ANDRÁS jelenti Melbourne-ből/Frissítve: 2018.01.17 07:56

Kedden este még azt sem lehetett tudni, felférnek-e a férfi páros főtáblájára, szerda kora délután viszont már a legendás amerikai Bryan testvérpár ellen játszott Fucsovics Márton és a japán Nisioka Josihito. Nem vallottak szégyent, sőt, háromszettes csatára kényszerítették a 16-szoros Grand Slam-győztes rivális duót, amely végül 5:7, 7:5, 6:1-re győzött.Fucsovics Márton és japán partnere két szetten át nagyszerűen helytállt (Fotó: Földi D. Attila – archív)

Sávolt Attila terjedelmes Facebook-bejegyzésben értékelte Fucsovics Márton győzelmét a férfi egyes 1. fordulójában, és az írás végére odabiggyesztette: lehet, hogy a diákja nem pihenhet szerdán: „ha van egy kis szerencse, még a páros főtábla is meglehet, mert a japán Nisiokával Marciék az első várakozók, akik nem fértek fel a főtáblára, és ha esetleg lemondaná valaki sérülés miatt, ők kerülhetnek be.”

Nos, pontosan így történt, Fucsovics és a japán Nisioka Josihito hirtelen felkerültek a férfi páros főtáblájára – de rettentően nehéz feladatot kaptak: az amerikai Bryan testvéreket, akik olimpiai bajnokok és 16-szoros Grand Slam-, ebből hatszoros Australian Open-győztesek duóként...

És ha ez nem volna elég: Nisioka egy-két órával korábban még egyesben küzdött az olasz Andreas Seppi ellen, aki viszont simán, 6:1, 6:3, 6:4-re elverte, így legalább a japánnak csak 1 óra 53 percet kellett a pályán töltenie. Méghozzá a 8-ason, ahol a nap utolsó meccsét Babos Tímea vívja majd a spanyol Carla Suárez-Navarro ellen, így a japán nem csúsztatta a programot.

Fucsovics oldalán azonban igencsak kitett magáért: kezdetben ugyan néha teljes homályokat ütött, és a magyar fiúnak kellett tartania a frontot, utána a távol-keleti is belejött, így lépésenként haladt előre az első játszma – majd a legjobbkor, 6:5-ös vezetésnél brékeltek Fucsovicsék, azaz 7:5-re megnyerték az első szettet.
A második egy oda-vissza brékkel kezdődött, majd a felek ismét felvették az utazósebességet, és végül ugyanúgy 7:5 lett a vége, mint az elsőnek, csak sajnos most Bryanék javára.


Közben tombolt a hőség, aki csak negyedórát is ácsorgott a pálya mellett, megfőtt, márpedig nagyon sokan ácsorogtak, mert a néhány százas főlelátó tele volt az Australian Openre érkezett amerikaiakkal, akik drukkoltak is lelkesen és hangosan – de azért néhány „Gyerünk, Marci!” kiáltás átjutott a hangzavaron.

Mindennél fontosabb persze, hogy miként alakult a harmadik játszma: nos, nem túl jól. Bryanék 2:1-es vezetésük után elvették Fucsovicsék adogatását, majd hozták a sajátjukat, úgyhogy gyorsan 4:1 lett belőle, majd újabb brékkel 5:1, és az utolsó adogatás hozásával 6:1.
Ám bánkódni, főleg szégyenkezni nincs miért a háromszettes vereség nyomán – sőt, Fucsovics legalább amerikaiak ellen gyakorolt a szintén amerikai Sam Querrey elleni egyes meccsére.


AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI PÁROS, 1. FORDULÓ

B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 6.)–Fucsovics, Nisioka (magyar, japán) 5:7, 7:5, 6:1
3
Sport / Re:Sportközvetítések
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum Ma - 09:00:33 »
Frissítve: 2018. 01.17 09:00-kor
4
Sport / Re:Angol foci
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum 2018. Január 16. - 23:24:56 »

FA-kupa: a Leicester City sikerrel átment a pótvizsgán
 nemzetisport.hu/Frissítve: 2018.01.16 22:55

Az angol labdarúgó FA-kupában a 32 közé jutásért vívott megismételt találkozón a Leicester City 2–0-ra legyőzte a harmadosztályú Fleetwood Townt.Iheanacho nagy formában játszott (Fotó: AFP)

Az első meccsen a Fleetwood otthonában 0–0 lett a vége. A keddi találkozón a Leicester játszhatott hazai környezetben, és Kelechi Iheanacho két góljával magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.
A következő körben a Leicester ellenfele a szintén harmadik ligás Peterborough United lesz.

A Reading Jón Dadi Bödvarsson három góljával győzte le a Stevenage együttesét. Az izlandi játékosnak ez volt az első triplája angliai karrierje során.


A West Ham United csak nagy nehézségek árán, hosszabbításban gyűrte le a harmadosztályú Shrewsbury Townt. A gólt az a Reece Burke szerezte, akinek ez volt mindössze a 14. meccse a londoni klubban, és ez volt az első találata.

ANGOL FA-KUPA
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT (megismételt mérkőzések)
Leicester City–Fleetwood Town (III.) 2–0
Mansfield Town (IV.)–Cardiff City (II.) 1–4
Sheffield Wednesday (II.)–Carlisle United (IV.) 2–0
West Ham United–Shrewsbury Town (III.) 1–0 hossz.után
Reading (II.)–Stevenage (IV.) 3–0
5
Sport / Re:Férfi kézilabda
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum 2018. Január 16. - 22:52:45 »

Nyertek a svédek, Szerbia továbbjutott
nemzetisport.hu/Frissítve: 2018.01.16 22:43

A férfi kézilabda Európa-bajnokság A-csoportjának harmadik fordulójában Szerbia 29–26-ra megverte Izlandot, ezzel bejutott a középdöntőbe, miután Svédország legyőzte a házigazda Horvátországot (35–31). A B jelű kvartettből Franciaország hibátlanul jutott tovább, Ausztria kiesett.Dika Mem kilenc gólt szerzett a francia válogatottban (Fotó: AFP)

A-CSOPORT

Szerbia háromgólos győzelmet aratott Izland felett (29–26), ezzel továbbjutott, miután Svédország az esti meccsen megverte Horvátországot (35–31). Így ugyanis csupán a szerbek és az izlandiak végeztek két ponttal, jobb egymás elleni eredményüknek köszönhetően pedig Zsarko Sesumék jutottak be a középdöntőbe.
Szerbia egyébként a háromgólos győzelemmel nem lehet elégedetlen, mert a második félidőben szinte végig az eredmény után futott, három találattal pedig előtte nem is vezetett. Hiányérzetük azért lehet a szerbeknek, mert az utolsó támadást ők vezették, ám Petar Nenadics lövését Björgvin Páll Gústavsson hárította – így maradt a 29–26, de Szerbia számára ez is elegendőnek bizonyult.


A horvátok és a svédek izgalmasnak induló mérkőzése hamar váratlan fordulatot vett, a házigazdák ugyanis 4–3 után csaknem nyolc percig nem szereztek gólt, így 9–4-es hátrányba kerültek. Innen Horvátország még visszajött háromra (7–10, 8–11, 10–13), de utána egyre nagyobb és nagyobb hátrányba kerültek, és jóformán esélyük sem volt a pontszerzésre.
A második félidőben Svédország már kilenc találattal is elhúzott (16–25), a horvátok a hajrában csak kozmetikázni tudtak az eredményen (31–35). A hazaiak számára azért fájó a vereség, mert így csak két pontot visznek magukkal tovább a középdöntőbe, a svédek ellenben négyet. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Ivan Cupic volt, aki a hét góljából ötöt hétméteresből dobott.B-CSOPORT

A fehéroroszok a 17. percben még két góllal vezettek a franciák ellen (9–7), a szünetben azonban már háromgólos hátrányban voltak (11–14), végül simának mondható hétgólos vereséget szenvedtek (25–32). A felek negyedszer csaptak össze Európa-bajnoki mérkőzésen, mindannyiszor Franciaország bizonyult jobbnak.
A csoportot hibátlanul megnyerő – ezáltal a középdöntőbe négy ponttal érkező – galloknál a Barcelona kiválósága, Dika Mem kilenc gólt dobott, míg Nikola Karabatic hatszor volt eredményes.


A norvégok fölényes győzelmet arattak Ausztria felett, ezzel csoportmásodikként, több mint 100 gólt szerezve továbbjutottak. A skandinávok nem sok esélyt adtak sógorainknak, az első félidő közepén már hattal vezettek (11–5). Innen még az osztrákok feljöttek háromra (17–14), de a szünet után Norvégia nagyon magabiztossá tette sikerét (39–28).
Magyar szempontból érdekesség, hogy az osztrákoknál egyszer betalált Robert Weber, aki így már 60 gólnál jár az Európa-bajnokságok történetében, ezzel Szilágyi Viktort (59) maga mögé utasítva hazája legeredményesebb játékosa az Eb-ken.


FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT (SPLIT)
Szerbia–Izland 29–26 (12–12)

Legjobb dobók: Sesum 5, Radivojevics 5, ill. G. V. Sigurdsson 8

Horvátország–Svédország 31–35 (12–17)
Ld: Cupic 7, Kopljar 5, ill. Lagergren 6, Jeppson 5, J. Nielsen 5

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
 1. Svédország   3   2   –   1   89–82   +7   4
 2. Horvátország   3   2   –   1   92–79   +13   4
 3. Szerbia   3   1   –   2   76–88   –12   2
 4. Izland   3   1   –   2   74–82   –8   2


B-CSOPORT (POREC)
Franciaország–Fehéroroszország 32–25 (14–11)

Ld: Mem 9, N. Karabatic 6, ill. Padsivalau 6

Norvégia–Ausztria 39–28 (18–14)
Ld: Björnsen 9, Reinkind 6, ill. Bilyk 9

 A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
 1. Franciaország   3   3   –   –   97–82   +15   6
 2. Norvégia   3   2   –   1   103–88   +15   4
 3. Fehéroroszország   3   1   –   2   80–91   –11   2
 4. Ausztria   3   –   –   3   80–99   –19   0


 AZ I-ES SZÁMÚ KÖZÉPDÖNTŐS CSOPORT
1. Svédország   2   2   –   –   65–56   +9   4
2. Franciaország   2   2   –   –   64–56   +8   4
3. Horvátország   2   1   –   1   63–57   +6   2
4. Norvégia   2   1   –   1   64–60   +4   2
5. Fehéroroszország   2   –   –   2   53–65   –12   0
6. Szerbia   2   –   –   2   47–62   –15   0
6
Kocsma / Re:BUÉK 2018
« Utolsó üzenet: írta Enoi Dátum 2018. Január 16. - 19:11:19 »
Nem akarok olvasni szerető barátaimnak csalódást okozni, így nagyon remélem, hogy az ámokfutásnak a végére értünk.
Ezt majd a mai teszt megmutatja.
Az utóbbi hónapokban a körülmények munkámhoz, sajnos, enyhén szólva egyre kevésbé voltak elviselhetőek.
Bízom benne, hogy nem a gonosz győz.  :mos:
7
Sport / Re:Tenisz
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum 2018. Január 16. - 16:04:36 »

Djokovics és Federer is könnyedén jutott tovább
nemzetisport.hu/Frissítve: 2018.01.16 14:21

Novak Djokovics könnyed győzelemmel kezdett az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon: a tornát hatszor megnyerő szerb világklasszis 6:1, 6:2, 6:4-re verte meg az amerikai Donald Youngot a keddi versenynapon. Magabiztosan győzött a címvédő Roger Federer is, ugyanakkor Stan Wawrinka megkínlódott litván ellenfelével. A nőknél az első kiemelt Simona Halep, valamint Garbine Muguruza, Marija Sarapova és Angelique Kerber egyaránt két játszmában diadalmaskodott, Petra Kvitová viszont nagy küzdelemben búcsúzni kényszerült. Fucsovics Márton győzelméről helyszíni tudósításban számolunk be.Novak Djokovics autogramot oszt a győzelem után (Fotó: AFP)

A könyöksérülését követő hosszú kihagyása miatt Novak Djokovics csak 14. kiemeltként vágott neki a viadalnak, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy fél év utáni első hivatalos mérkőzését két villámgyors szettnyeréssel indítsa.
A harmadik játszma végjátékában Donald Young négy meccslabdát hárítva megakadályozta, hogy az ő adogatásvesztésével érjen véget a meccs – a pontot Djokovicsnak saját szervagémben kellett kitenni.

A tornát hatszor – legutóbb 2016-ban – megnyerő szerb teniszező sorozatban 12. alkalommal vette sikerrel az Australian Open első fordulóját. A szerb játékos a három küzdelmes szettben továbbjutó francia Gaël Monfils ellen folytatja.

Djokovicshoz hasonlóan Stan Wawrinka is hosszú sérülésből felépülve kezdte újra: Melbourne térdműtét után lévő 2014-es bajnoka az utolsó pillanatban döntött az indulás mellett, és bár a négy elvesztett adogatójáték arra utal, nem vétetlenül habozott, végül küzdelmes mérkőzésen csak-csak legyőzte Ricardas Berankist. „Máris büszke vagyok, hogy itt lehetek, ez a győzelem nagyon sokat jelent számomra” – mondta a pillanatnyilag edző nélkül dolgozó svájci játékos.

A sérülésekkel teli elmúlt idény még mindig kísérti Milos Raonicot: a kanadai játékos kedden négy szoros játszmában kikapott a szlovák Lukás Lackótól, ami azt jelenti, hogy 2011 óta először nem jutott túl egy Grand Slam-torna első fordulóján.Roger Federer címvédőhöz méltón kezdett (Fotó: AFP)

FEDERER CÍMVÉDŐHÖZ MÉLTÓN INDÍTOTTA A KALANDOT

Roger Federer remek adogatójátékokkal kezdett Aljaz Bedene ellen a Rod Laver Arena esti programjában – az első 13 szervájából pontot csinált –, 2:1-nél megvolt az első brék, következésképp 26 perc után az első játszma.
A második szettben a svájci azonnal elvette ellenfele adogatását, és bár kiegyenlítettebb lett a játék, az egyetlen brék elég volt az újabb játszmanyeréshez.

S ha Federer 2:0-ra vezet az Australian Openen, akkor biztos a győzelem: eddig 70/70 volt a mérlege az ilyen meccseken Melbourne-ben, és a harmadik játék brékje után gyakorlatilag eldőlt, hogy a mutató tovább javul. Bedene hitehagyottá vált, és végül saját adogatását követően kellett gratulálnia ellenfelének a győzelemhez.
A 36 éves svájci világklasszis következő ellenfele a 27 éves német játékos, Jan-Lennard Struff lesz.Fucsovics Márton sikerrel vette az első fordulót (Fotó: Koncz György – archív)

Miként női egyesben Babos Tímea, a férfiaknál Fucsovics Márton is továbbjutott a 2. fordulóba az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon (Australian Open), miután kedden 6:2, 6:3, 4:6, 7:5-re nyert a moldovai Radu Albot ellen. A meccs a harmadik játszma közepéig tükörsima volt, után viszont a magyar fiúnak önmagát is le kellett győznie a sikerhez. Megcsinálta!

Pedig akárcsak egy nappal korábban Babos Tímea, ő is telt ház előtt játszhatott, igaz, ez jelen esetben néhány száz nézőt jelentett, hiszen ezt a meccset a 10-es pályára tették. Ám így legalább tökéletesen hallhatóak voltak a magyar nyelvű buzdítások, amelyek nyomán az eredmény is szépen alakult.
Habár a legelső játékot Albot semmire nyerte, 1:1 után Fucsovics máris brékelt egyet, szépen, stabilan játszott tovább, tehát megdolgozott azért, hogy ellenfele a hibázgatásaival még előrébb tolja: a moldovai 5:2-nél már elkezdett önmagával veszekedni, mire 6:2-vel véget is ért az első játszma.


Sok változást a második sem hozott, hacsak nem annyiban, hogy Albot immár a kispadjának mondogatta, hogy „Pedig nem is igazán hibáztam eddig”, ami természetesen nem fedte a valóságot, és annyit sikerült elérnie vele, hogy az edzője jobb lábmunkára és nagyobb agresszivitásra, célratörőbb teniszre utasítsa. Hát, nem igazán sikerült, mert habár 2:1-nél Fucsovics kicsit kiesett a ritmusából, és elveszítette az adogatását, a következő gémre összeszedte magát, egy-két kellően hosszú labdával megmozgatta riválisát, és nyomban visszabrékelt.
Sőt 4:2-nél még egyet brékelt, amit 5:2-nél Albot visszavett, de azért a második szett is véget ért 6:3-mal, miután Fucsovics két-három kiemelkedő keresztfonákkal is megkínálta az egyre szárnyaszegettebb ellenfelét.


Ugyanez ment a harmadik játszma elején is, Fucsovics korán brékelt egyet, így szempillantás alatt 3:0-nál jártunk.
Na de ekkor történt valami.
Például, hogy a következő kilenc gémből Fucsovics csak egyet nyert meg.
Az történt, hogy a harmadik felvonásban 3:2-nél Albot adogatott, de Fucsovics jutott bréklabdához, mire a moldovai utolsó bűnbakként megtalálta a napsütést, és dühösen napszemüveget kért az edzőjétől. Ezután még gyorsan ütött egy kettős hibát, ám összességében jót tett neki a fényvédelem, mert jelentősen feljavult a játéka, miközben a magyar fiúé leromlott. A szél csinált neki egy kettős hibát is, úgyhogy ez a szett 4:6-tal el is ment.


…és ahogy korábban Fucsovics megülte a maga hullámait, úgy immár Albot is, mert a negyedik játszma elején rögtön brékelt, majd hozta az adogatójátékát is, amitől úgy tűnt: már a moldovai irányítja a meccset. Ezt látszott alátámasztani, hogy Fucsovics is belekötött a körülményekbe, a szélbe, a vonal- és vezetőbíróba, önmagába – ám végül kimászott ebből a gödörből, és ez lett a sikere kulcsa.
Mert a negyedik játszmában 3:4-nél végre-valahára ismét brékelt, amitől természetesen elillant Albot délibábos önbizalma is, úgyhogy az utolsó adogatójátékát is Fucsovicsnak adta, aki így végül négy szettben, 6:2, 6:3, 4:6, 7:5-re nyert, és jutott a második fordulóba.

Hatalmas küzdelem volt!
Fucsovics a második fordulóban a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querrey ellen játszik, aki az első körben három játszmában (6:3, 6:4, 6:2) verte a 36 éves spanyol játékost, Feliciano Lópezt.

 


Marija Sarapova magabiztosan győzött (Fotó: AFP)

SARAPOVA, HALEP ÉS KERBER IS TOVÁBBJUTOTT

Marija Sarapova életét rossz irányba fordította legutóbbi melbourne-i fellépése – a 2016-os tornán produkálta a tiltott szert kimutató, 15 hónapos eltiltást hozó doppingtesztet –, ám a mostani rajtja korábbi bajnokhoz méltón sikerült: simán legyőzte német ellenfelét. „Mindig libabőrös leszek, ha itt játszhatok. Nagyon élvezem ezeket a pillanatokat” – adott hangot örömének a 2008-as győztes, aki a következő körben elégtételt vehet Anastasija Sevastován a tavalyi US Open-nyolcaddöntőért.

A világelső Simona Halep az első szettet 2:5-ről hozta vissza a 17 éves Destanee Aiava ellen, de ehhez az is kellett, hogy a szabadkártyával induló ausztrál tinédzser légzési nehézségek miatt kiessen a ritmusból – orvosi segítségre volt szüksége ahhoz, hogy egyáltalán folytatni tudja a játékot. Halep élt a lehetőséggel, megfordította az állást, csakhogy a második játszmában neki volt szüksége doktorra kisebb bokasérülés miatt – az ő „összedrótozása” sikeres volt, a játszma, vele a meccs simán az övé lett.

Kétszettes győzelemmel kezdett a világelső egyik legnagyobb kihívója, a harmadik kiemelt Garbine Muguruza is, aki végső győzelme esetén újra átveszi a vezetést a világranglistán.

A női mezőny talán legnagyobb keddi meglepetését Ana Bogdan szerezte, aki két egyértelmű játszmában kiejtette Babos Tímea párosbeli partnerét, az egyéni versenyben 11. helyen kiemelt Kristina Mladenovicot.Ana Bogdan meglepő győzelmet aratott (Fotó: AFP)

A katasztrofális nyitány (tíz női indulójukból kilenc kiesett) után a második versenynap sem sikerült túl jól az amerikaiaknak, de ezúttal három továbbjutót is köszönthettek: a legutóbbi US Openen döntős Madison Keys a második szettben 1:4-ről felállva ásszal zárta le kínai vetélytársa elleni meccsét, Lauren Davis szetthátrányból győzte le Jana Cepelovát, míg a szerencsés vesztesként a főtáblára kerülő Bernarda Pera orosz ellenfelet vert magabiztosan.
Az első GS-győzelmét arató, súlyos allergiával küzdő 23 éves játékos Konta Johannával találkozik a következő körben – akit még sohasem látott élőben játszani.

A 2016-os melbourne-i győztes, Angelique Kerber a jelek szerint bombaformában van: bár a második szettért nagyon meg kellett dolgoznia a szintén német Anna-Lena Friedsam ellen, megnyerte a tizedik idei mérkőzését is. Továbbment az ugyancsak német Andrea Petkovic is, aki maratoni csatában, 10:8-as döntő szettel kiejtette Petra Kvitovát.AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ
Thiem (osztrák, 5.)–Pella (argentin) 6:4, 6:4, 6:4
Kudla (amerikai)–Johnson (amerikai) 6:7, 6:3, 7:6, 6:2
Vesely (cseh)–Safránek (cseh) 6:4, 6:3, 6:3
Mannarino (francia, 26.)–Berrettini (olasz) 6:4, 6:4, 6:4
Verdasco (spanyol)–Bautista (spanyol, 20.) 6:1, 7:5, 7:5
Marterer (német)–Stebe (német) 6:0, 6:3, 6:4
Sandgren (amerikai)–Chardy (francia) 6:4, 7:6, 6:2
Wawrinka (svájci, 9.)–Berankis (litván) 6:3, 6:4, 2:6, 7:6
Djokovics (szerb, 14.)–Young (amerikai) 6:1, 6:2, 6:4
Monfils (francia)–Munar (spanyol) 6:3, 7:6, 6:4
Smyczek (amerikai)–Popyrin (ausztrál) 6:3, 6:7, 6:3, 6:3
Ramos (spanyol, 21.)–Donaldson (amerikai) 6:2, 6:3, 6:4
Csung Hjeon (dél-koreai)–M. Zverev (német, 32.) 6:2, 4:1-nél M. Zverev feladta
Medvegyev (orosz)–Kokkinakis (ausztrál) 6:2, 6:7, 7:6, 6:4
Gojowczyk (német)–Kukuskin (kazah) 6:3, 6:3, 6:1
A. Zverev (német, 4.)–Fabbiano (olasz) 6:1, 7:6, 7:5
Goffin (belga, 7.)–Bachinger (német) 6:7, 6:3, 6:2, 6:4
Benneteau (francia)–Daniel (japán) 6:7, 7:6, 6:4, 6:1
Donszkoj (orosz)–F. Mayer (német) 6:4, 6:4, 6:4
Fognini (olasz, 25.)–Zeballos (argentin) 6:4, 6:4, 7:5
Berdych (cseh, 19.)–De Minaur (ausztrál) 6:3, 3:6, 6:0, 6:1
García-López (spanyol)–Paire (francia) 6:0, 6:7, 6:1, 6:4
Hacsanov (orosz)–Polansky (kanadai) 7:6, 7:6, 6:4
Del Potro (argentin, 12.)–Tiafoe (amerikai) 6:3, 6:4, 6:3
Querrey (amerikai, 13.)–López (spanyol) 6:3, 6:4, 6:2
Fucsovics (magyar)–Albot (moldovai) 6:2, 6:3, 4:6, 7:5
Kicker (argentin)–Thompson (ausztrál) 6:3, 6:1, 4:6, 3:6, 6:3
Lacko (szlovák)–Raonic (kanadai, 22.) 6:7, 7:5, 6:4, 7:6
Gasquet (francia, 29.)–Kavcic (szlovén) 6:1, 6:4, 7:5
Sonego (olasz)–Haase (holland) 6:3, 7:5, 6:7, 7:5
Struff (német)–Kvon Szun Vu (dél-koreai) 6:1, 6:2, 6:4
Federer (svájci, 2.)–Bedene (brit) 6:3, 6:4, 6:3

A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Nadal (spanyol, 1.)–L. Mayer (argentin)
Millman (ausztrál)–Dzumhur (bosnyák, 28.)
Schwartzman (argentin, 24.)–Ruud (norvég)
Dolgopolov (ukrán)–Ebden (ausztrál)
Carreno-Busta (spanyol, 10.)–Simon (francia)
Dzsaziri (tunéziai)–Müller (luxemburgi, 23.)
Cuevas (uruguayi, 31.)–R. Harrison (amerikai)
Sousa (portugál)–Cilic (horvát, 6.)
Dimitrov (bolgár, 3.)–McDonald (amerikai)
Bagdatisz (ciprusi)–Rubljov (orosz, 30.)
Kyrgios (ausztrál, 17.)–Troicki (szerb)
Shapovalov (kanadai)–Tsonga (francia, 15.)
Edmund (brit)–Istomin (üzbég)
Baszilasvili (grúz)–Bemelmans (belga)
Nisioka (japán)–Seppi (olasz)
Karlovic (horvát)–Szugita (japán)
Thiem (osztrák, 5.)–Kudla (amerikai)
Vesely (cseh)–Mannarino (francia, 26.)
Verdasco (spanyol)–Marterer (német)
Sandgren (amerikai)–Wawrinka (svájci, 9.)
Djokovics (szerb, 14.)–Monfils (francia)
Smyczek (amerikai)–Ramos (spanyol, 21.)
Csung Hjeon (dél-koreai)–Medvegyev (orosz)
Gojowczyk (német)–A. Zverev (német, 4.)
Goffin (belga, 7.)–Benneteau (francia)
Donszkoj (orosz)–Fognini (olasz, 25.)
Berdych (cseh, 19.)–García-López (spanyol)
Hacsanov (orosz)–Del Potro (argentin, 12.)
Querrey (amerikai, 13.)–Fucsovics (magyar)
Kicker (argentin)–Lacko (szlovák)
Gasquet (francia, 29.)–Sonego (olasz)
Struff (német)–Federer (svájci, 2.)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Halep (román, 1.)–Aiava (ausztrál) 7:6, 6:1
Bouchard (kanadai)–Dodin (francia) 6:3, 7:6
Davis (amerikai)–Cepelová (szlovák) 6:7, 6:3, 6:1
Petkovic (német)–Kvitová (cseh, 27.) 6:3, 4:6, 10:8
Barty (ausztrál, 18.)–Szabalenka (fehérorosz) 6:7, 6:4, 6:4
Giorgi (olasz)–Kalinszkaja (orosz) 6:4, 6:3
Oszaka (japán)–Kucová (szlovák) 7:5, 6:2
Vesznyina (orosz, 16.)–Dzsabur (tunéziai) 6:3, 6:4
Konta (brit, 9.)–Brengle (amerikai) 6:3, 6:1
Pera (amerikai)–Blinkova (orosz) 6:2, 6:2
Arruabarrena (spanyol)–Hogenkamp (holland) 6:1, 6:2
Strycová (cseh, 29.)–Ahn (amerikai) 6:1, 7:5
Safárová (cseh, 20.)–Tomljanovic (horvát) 7:5, 6:3
Cirstea (román)–Dijasz (kazah) 5:7, 6:4, 6:3
Haddad Maia (brazil)–Cabrera (ausztrál) 7:6, 6:4
Ka. Plísková (cseh, 6.)–Cepede (paraguayi) 6:3, 6:4
Muguruza (spanyol, 3.)–Ponchet (francia) 6:4, 6:3
Hszie Szu-vej (tajvani)–Csu Lin (kínai) 0:6, 6:0, 8:6
Curenko (ukrán)–Vihljanceva (orosz) 3:6, 6:3, 6:4
A. Radwanska (lengyel, 26.)–Kr. Plísková (cseh) 2:6, 6:3, 6:2
Kerber (német, 21.)–Friedsam (német) 6:0, 6:4
Vekic (horvát)–Hibino (japán) 7:5, 6:3
Sarapova (orosz)–Maria (német) 6:1, 6:4
Sevastova (lett, 14.)–Lepchenko (amerikai) 3:6, 6:3, 6:2
Bogdan (román)–Mladenovic (francia, 11.) 6:3, 6:2
Putyinceva (kazah)–Watson (brit) 7:5, 7:6
Alekszandrova (orosz)–Hercog (szlovén) 7:6, 6:4
Keys (amerikai, 17.)–Vang Csiang (kínai) 6:1, 7:5
Lucic (horvát, 28.)–Rogers (amerikai) 7:6, 5:7, 6:2
Szasznovics (fehérorosz)–McHale (amerikai) 6:3, 6:2
Vondrousová (cseh)–Nara (japán) 7:5, 6:4
Garcia (francia, 8.)–Witthöft (német) 7:5, 6:3

A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Halep (román, 1.)–Bouchard (kanadai)
Davis (amerikai)–Petkovic (német)
Barty (ausztrál, 18.)–Giorgi (olasz)
Oszaka (japán)–Vesznyina (orosz, 16.)
Konta (brit, 9.)–Pera (amerikai)
Arruabarrena (spanyol)–Strycová (cseh, 29.)
Safárová (cseh, 20.)–Cirstea (román)
Haddad Maia (brazil)–Ka. Plísková (cseh, 6.)
Muguruza (spanyol, 3.)–Hszie Szu-vej (tajvani)
Curenko (ukrán)–A. Radwanska (lengyel, 26.)
Kerber (német, 21.)–Vekic (horvát)
Sarapova (orosz)–Sevastova (lett, 14.)
Bogdan (román)–Putyinceva (kazah)
Alekszandrova (orosz)–Keys (amerikai, 17.)
Lucic (horvát, 28.)–Szasznovics (fehérorosz)
Vondrousová (cseh)–Garcia (francia, 8.)
Bencic (svájci)–Kumkhum (thaiföldi)
Martic (horvát)–Begu (román)
Gavrilova (ausztrál, 23.)–Mertens (belga)
Cornet (francia)–Görges (német, 12.)
Csang Suaj (kínai)–Allertová (cseh)
Linette (lengyel)–Kaszatkina (orosz, 22.)
Kosztjuk (ukrán)–Rogowska (ausztrál)
Siniaková (cseh)–Szvitolina (ukrán, 4.)
Ostapenko (lett, 7.)–Tuan Jing-jing (kínai)
Barthel (német)–Kontaveit (észt, 32.)
Kanepi (észt)–Puig (Puerto Ricó-i)
Suárez-Navarro (spanyol)–Babos (magyar)
Pavljucsenkova (orosz, 15.)–Bondarenko (ukrán)
Flipkens (belga)–Rybáriková (szlovák, 19.)
Bertens (holland, 30.)–Gibbs (amerikai)
Fett (horvát)–Wozniacki (dán, 2.)
8
Sport / Re:Spanyol foci
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum 2018. Január 15. - 23:59:55 »

A Betis ötgólos meccsen verte meg a Leganést
 nemzetisport.hu/Frissítve: 2018.01.15 23:53

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának záró mérkőzésén a Real Betis 3–2-re legyőzte a Leganést.


SPANYOL LA LIGA
19. FORDULÓ
Real Betis–Leganés 3–2

gól: Tello 20., Joaquín 40., Rubén Castro 84. – 11-esből, ill. Gumbau 44., Eraso 71.

Korábbi eredmények:
Real Madrid–Villarreal 0–1

gól: Fornals 88.

Eibar–Atlético Madrid 0–1
gól: Gameiro 27.

Deportivo La Coruna–Valencia 1–2
gól: Andone 88., ill. Guedes 37., Rodrigo 64.

Girona–Las Palmas 6–0
gól: Stuani 25. – 11-esből, Olunga 57., 70., 79., Borja García 64., Portu 74.

Levante–Celta Vigo 0–1
gól: Sisto 37.

Deportivo Alavés–Sevilla 1–0
gól: Manu García 51.

Espanyol–Athletic Bilbao 1–1
gól: Gerard Moreno 29., ill. Inaki Williams 36.

Real Sociedad–FC Barcelona 2–4
gól: Willian José 11., Juanmi 34., ill. Paulinho 39., L. Suárez 50., 71., Messi 85.

Getafe–Málaga 1–0
gól: Cala 73.)

AZ ÁLLÁS
  1. FC Barcelona   19   16   3   –   52–  9   +43    51
  2. Atlético Madrid   19   12   6   1   28–  8   +20    42
  3. Valencia   19   12   4   3   40–19   +21    40
  4. Real Madrid   18   9   5   4   32–17   +15    32
  5. Villarreal   19   9   4   6   26–21   +5    31
  6. Sevilla   19   9   2   8   23–28   –5    29
  7. Betis   19   8   3   8   33–36   –3    27
  8. Eibar   19   8   3   8   24–31   –7    27
  9. Getafe   19   7   5   7   23–18   +5    26
10. Girona   19   7   5   7   28–28   0   26
11. Celta Vigo   19   7   4   8   33–27   +6    25
12. Athletic Bilbao   19   6   7   6   20–19   +1    25
13. Leganés   18   7   3   8   15–17   –2    24
14. Espanyol   19   6   6   7   16–22   –6    24
15. Real Sociedad   19   6   5   8   33–34   –1    23
16. Levante   19   3   9   7   15–26   –11    18
17. Alavés   19   6   –   13   14–27   –13    18
18. Deportivo La Coruna   19   4   4   11   20–36   –16    16
19. Málaga   19   3   2   14   13–33   –20    11
20. Las Palmas   19   3   2   14   14–46   –32    11
9
Sport / Re:Angol foci
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum 2018. Január 15. - 23:52:51 »

Valencia góllal tért vissza, az MU nagyon simán nyert
nemzetisport.hu/Frissítve: 2018.01.15 23:33

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 23. fordulójának záró mérkőzésén a Manchester United otthon 3–0-ra legyőzte a Stoke Cityt.Pogba két gólpasszt adott a meccsen (Fotó: AFP)

A döntetlenek sorozatát maga mögött hagyó, 2. helyen álló Manchester United három, kapott gól nélküli meccsel, míg a 18. helyen álló Stoke City három vereséggel „hangolt” a hétfői meccsre.

Az „országos egyesnek” tűnő meccsen igazából csak a 9. percig reménykedhettek a vendégek, akkor Pogba passza után a sérülését követően visszatérő Valencia csalta befelé a távolságot, majd a jobb felső sarokba tekert (1–0).
A 38. percben a francia középpályás már két gólpassznál járt – és ehhez sem volt igazából sok köze: lekészítése után ezúttal Martial helyezett a bal felsőbe (2–0).


Egyórányi játékhoz közeledve lendültek bele igazán a hazaiak, Martial, Mata és Lukaku sorra gyártotta – és hagyta ki – a ziccereket, a spanyol pedig hiába talált egyszer a kapuba is, azt már lesről tette.
A 72. percben aztán megszületett a harmadik hazai találat, Lukaku „centermunkája” eredményezte a 3–0-s végeredményt.
A Stoke lett az első csapat az öt topligában, amely a szezonban „elérte” az 50 kapott gólt.


ANGOL PREMIER LEAGUE
23. FORDULÓ
Manchester United–Stoke City 3–0

gól: Valencia 9., Martial 38., Lukaku 72.

 AZ ÁLLÁS
  1. Manchester City   23   20   2   1   67–17   +50    62
  2. Manchester United   23   15   5   3   48–16   +32    50
  3. Liverpool   23   13   8   2   54–28   +26    47
  4. Chelsea   23   14   5   4   41–16   +25    47
  5. Tottenham   23   13   5   5   46–21   +25    44
  6. Arsenal   23   11   6   6   41–30   +11    39
  7. Burnley   23   9   7   7   19–20     –1    34
  8. Leicester City   23   8   7   8   34–32     +2    31
  9. Everton   23   7   6   10   25–38   –13    27
10. Watford   23   7   5   11   33–42     –9    26
11. West Ham   23   6   7   10   29–41   –12    25
12. Crystal Palace   23   6   7   10   21–33   –12    25
13. Bournemouth   23   6   6   11   24–35   –11    24
14. Huddersfield Town   23   6   6   11   19–39   –20    24
15. Newcastle   23   6   5   12   21–31   –10    23
16. Brighton & Hove Albion   23   5   8   10   17–29   –12    23
17. Southampton   23   4   9   10   23–34   –11    21
18. Stoke City   23   5   5   13   23–50   –27    20
19. West Bromwich Albion   23   3   10   10   18–30   –12    19
20. Swansea   23   4   5   14   14–35   –21    17
10
Sport / Re:Jégkorong
« Utolsó üzenet: írta wade51 Dátum 2018. Január 15. - 23:43:33 »

A MAC nagyon megszórta a Vienna Capitalst
 MTI 2018.01.15 22:42/2018.01.15 23:11

A legutóbb döntős MAC Budapest 7–0-ra legyőzte az újonc osztrák Vienna Capitals II együttesét a jégkorong Erste Liga alapszakaszának hétfői záró mérkőzésén.

 
A jövő hétfőn kezdődő, egykörös középszakaszban két részre oszlik a mezőny, felül négy, alul öt együttessel. A felsőházban az első helyen álló csapat 4 pontot visz magával, az utána következők 2, illetve 1 ponttal indulnak. A negyedik helyezett nem kap pluszpontot.

Az alsóház első három helyezettje szintén 4, 2 illetve 1 ponttal vág neki a középszakasznak, amelyet követően a sereghajtó számára véget ér az idény, a többiek bejutnak a negyeddöntőbe.


JÉGKORONG ERSTE LIGA
MAC Budapest–EV Vienna Capitals II (osztrák) 7–0 (2–0, 1–0, 4–0)

Tüskecsarnok, 230 néző. V: Németh M., Kincses, Muzsik, Pálkövi
MAC: Arany
Vokla, Macaulay (2) – Dudás 1, Cunningham – Garát, Kovács B. Z. – Pozsgai, Tóth Gergely
Klempa (1), Brown (1), Dansereau 2 – Bodó (2), Majoross B., B. Orban 2 (1) – Somogyi (1), Terbócs, Mansson 1 – Tóth Richárd (1), Molnár D., Keresztury 1
Edző: Majoross Gergely
VIENNA: Zimmermann
Kruckovyc, Pelz – Kuqali, Wolf – Karitnig, Piff – Leitner
Ranftl, Schlögl, Schönwetter – Janisch, Rohm, Vendis – Artner, A. Maxa, Preiser – Maurer, Szabad, Ylitalo
Edző: Christian Dolezal
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
Amit ebből a meccsből ki lehetett hozni, azt kihoztuk. Örülök, hogy nem kaptunk gólt, ez azt mutatta, nemcsak a támadó-, hanem a védekezőjátékunk is rendben volt. Emellett sok gólt is sikerült lőnünk, szóval nagyjából mindennel elégedett lehetek.
Christian Dolezal:A meccs eleje rendben volt, nagyjából 25 percig, aztán viszont elfáradt csapatom. Ez egy folyamat: fiatal játékosaimnak ilyen szintű ellenfél ellen is meg kell tanulnia felvenni a tempót. A záró játékrészben saját védekező harmadunkban elkövetett hibáink okozták vesztünket.

AZ ALAPSZAKASZ VÉGEREDMÉNYE
1. DVTK Jegesmedvék   32   24   3   3   2   124–56   +68   81
2. MAC Budapest   32   19   2   3   8   133–81   +52   64
3. Dunaújvárosi Acélbikák   32   20   –   1   11   116–89   +27   61
4. Újpest   32   15   4   –   13   106–93   +13   53
5. Csíkszereda   32   15   2   3   12   115–101   +14   52
6. Ferencváros   32   11   2   3   16   102–126   –24   40
7. Corona Brasov   32   9   3   4   16   82–96   –14   37
8. Fehérvári Titánok   32   9   4   2   17   98–124   –26   37
9. Vienna Capitals II   32   1   1   2   28   51–161   –110   7
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 ... 10