Szerző Téma: Hivatalos: elkezdték Schumacher felébresztését!  (Megtekintve 704 alkalommal)

Leírás:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető psycho107

 • Nem vagyok mindig bunkó, néha alszom is!
 • Speed Smasszer
 • Racer
 • *
 • Hozzászólások: 428
 • Megköszönte: 2 Alkalommal
 • Live-Speed
Hivatalos: elkezdték Schumacher felébresztését!
« Dátum: 2014. Január 30. - 15:03:41 »
Sabine Kehm, Michael Schumacher menedzsere megerősítette, hogy megkezdték a hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda felébresztését a kómából.

- Michael érzéstelenítő adagját csökkentették, hogy megkezdhessék a felébresztési folyamatot. Ez sokáig fog tartani. Az érintett felek abban állapodtak meg, hogy további információkat csak akkor hoznak a nyilvánosság tudomására, ha véglegesítik a folyamatot. Addig több közleményt nem adunk ki - nyilatkozta Sabine Kehm.
Schumacher december végén szenvedett síbalesetet, azóta kómában fekszik. A Bild és a L'Equipe a tegnapi napon egybehangzóan közölte, hogy megkezdték a hétszeres világbajnok felébresztését; a L'Equipe még arról is írt, hogy Schumacher pozitívan reagált a folyamat megkezdésére.

Forrás: samsungsport.huEgy kiegyensúlyozott ember vagyok...
Ugyanannyi dührohamom van, mint idegösszeomlásom!

Nem elérhető psycho107

 • Nem vagyok mindig bunkó, néha alszom is!
 • Speed Smasszer
 • Racer
 • *
 • Hozzászólások: 428
 • Megköszönte: 2 Alkalommal
 • Live-Speed
Re:Hivatalos: elkezdték Schumacher felébresztését!
« Válasz #1 Dátum: 2014. Február 13. - 22:20:35 »
Michael Schumacher családja hivatalos közleményt adott ki az F1-legenda állapotáról.
A közleményben nincs szó Schumacher feltételezett tüdőgyulladásáról, amelyre Sabine Kehm, a hétszeres F1-es világbajnok menedzsere a héten azt felelte, hogy spekulációkra nem reagál.


„Michael családja ismét szeretné megköszönni a világ minden tájáról szakadatlanul érkező támogatást. A jókívánságok segítenek a családnak, és az a meggyőződésük, hogy Michaelnek is, aki továbbra is az ébresztési fázisban van.”
„A család köszöni a megértést, és nem kíván megosztani további részleteket Michael állapotáról. Ahogyan azt korábban jeleztük, minden, Michael egészségével kapcsolatos, döntő jelentőségű információt közölni fogunk. Tisztában vagyunk vele, hogy az ébresztési fázis sokáig elhúzódhat.”
„A család továbbra is hisz Michael felépülésében, és minden bizalmát az orvosokba, az ápolókba és a kórházi személyzetbe helyezi. Nem a felépülés gyorsasága a fontos, hanem az, hogy Michael gyógyulása folyamatosan, ellenőrzött módon halad.”
Michael Schumacher altatóadagját két és fél hete kezdték csökkenteni. A hivatalos közleményre az egyre-másra terjedő spekulációk miatt volt szükség. A napokban olyan sajtóhírek jelentek meg, miszerint Schumacher a múlt héten a lassan 50 napja tartó mesterséges kóma szövődményeként tüdőgyulladást kapott, illetve olyan híresztelések is felbukkantak, miszerint a legendás pilóta elhunyt.
A Grenoble-i Központi Egyetemi Kórházra Schumacher december 29-i síbalesete, illetve a két életmentő műtétje óta folyamatos nyomás nehezedik a média és a rajongók részéről.Egy kiegyensúlyozott ember vagyok...
Ugyanannyi dührohamom van, mint idegösszeomlásom!

Nem elérhető psycho107

 • Nem vagyok mindig bunkó, néha alszom is!
 • Speed Smasszer
 • Racer
 • *
 • Hozzászólások: 428
 • Megköszönte: 2 Alkalommal
 • Live-Speed
"Már csak a csoda mentheti meg Schumachert!" - Nyilatkoztak az orvosai
« Válasz #2 Dátum: 2014. Március 08. - 20:17:30 »
Michael Schumachert állítólag visszahelyezték a kómába.

Michael Schumacher orvosai közölték a családdal, hogy „már csak a csoda mentheti meg” a világhírű sportolót.
A 45 éves Forma1-es versenyző ma már 69. napja van mesterséges kómában, az ébresztési folyamat ugyanis megtorpant.

Megtorpant az ébresztés

Sabine Kehm, Schumacher szóvivője és menedzsere azt nyilatkozta, hogy két hete próbálják felébreszteni a sportolót, bár azt elismerte, hogy nem olyan ütemben történik, ahogy előre számítottak rá, az orvosai még mindig erős narkotikumokkal kezelik a sportolót.

A család egyik barátja és a Schumacher orvoscsapatába tartozók nyilatkoztak a német sajtónak, akik elmondták, már csak a csoda mentheti meg a többszörös világbajnokot. Újfent megemlítették, hogy mesterséges kómából csak 2-3 hét után térhet vissza súlyos maradandó sérülés nélkül egy páciens, Schumacher viszont már 2013. december 29-e óta abban van.

Míg a német lapok az ébresztés megtorpanásáról tudósítanak, az olasz La Gazzetta dello Sport azt hozta le, hogy már gép nélkül, önállóan lélegzik. Egykori csoporttársa, Felipe Massa is járt nála, ő is azt nyilatkozta, hogy amikor bement Schumacherhez, az éppen aludt, ám úgy tűnt neki, hogy reagál a beszédre.

A Focus magazinban ennek ellentmondó hírek jelentek meg, ott Schumacher egyik orvosára hivatkozva azt írták, az ébresztési folyamat közben súlyos komplikációk léptek fel, így vissza kellett helyezni a kómába.

Orvosszakértők szerint egy olyan fizikumú és egészségi állapotban lévő páciens, mint Schumacher, már rég felébredt volna, ha szervezetétől megvonják az erős narkotikumokat, persze, csak akkor, ha nincs súlyos károsodása. Ezért gondolják alátámasztottnak azt az érvet, hogy a sportolót még mindig kómában tartják. Ám az orvosok azt is hozzátették, ebben az esetben az idő ellenség, és minél tovább hagyják ebben a jószerével vegetatív állapotban, annál biztosabb, hogy elveszítik.

Várják a csodát

Vasárnap Schumacher felesége, Corinna férje ágya mellett ünnepelte születésnapját gyermekeikkel és Schumacher családjával - testvérével, Ralph-fal és apjával - együtt.

- Csak beszélt és beszélt hozzá, imádkozott, kérlelte, hogy térjen vissza hozzájuk, ismerje meg őket. De nem reagált semmire. Még mindig géppel lélegeztetik, mesterségesen táplálják és jószerével gépek tartják életben - nyilatkozta a család egyik barátja.

Michael Schumachert naponta háromszor gyógymasszőr átmozgatja, hogy elkerüljék az izomsorvadást, az orvosok azonban még mindig tartanak a tüdőgyulladás és embólia lehetőségétől.

Gary Hartstein, a Forma1 - és Schumacher - egykori orvosa azt nyilatkozta a Sunday lapnak, hogy azok a páciensek, akik hosszú idő után végre felébrednek a kómából, jószerével mindannyian fogyatékosok lesznek. Maga Sabine Kehm árulta el a sajtónak, hogy amikor Felipe Massa Schumacher szájának mozgását látta, az nem volt más, csak reflex, nem tekinthető az agyi aktivitás jelének.

A rajongók milliói még 69 nap után is bíznak a sportoló felépülésében és ahogy a család, így ők is bíznak a csodában.


Forrás: femina.huEgy kiegyensúlyozott ember vagyok...
Ugyanannyi dührohamom van, mint idegösszeomlásom!

Nem elérhető Törölt Felhasz

 • Tutti Speeder
 • *
 • Hozzászólások: 941
 • Megköszönte: 516 Alkalommal
Re:Hivatalos: elkezdték Schumacher felébresztését!
« Válasz #3 Dátum: 2014. Március 08. - 20:50:53 »
Én hiszek és bízom a csodában !

Nem elérhető psycho107

 • Nem vagyok mindig bunkó, néha alszom is!
 • Speed Smasszer
 • Racer
 • *
 • Hozzászólások: 428
 • Megköszönte: 2 Alkalommal
 • Live-Speed
"Itt az idő elbúcsúzni" - Michael Schumacher orvosa blogján nyilatkozott
« Válasz #4 Dátum: 2014. Március 26. - 16:47:12 »
Michael Schumacher orvosa nyilatkozott.Rossz kórházba szállították Michael Schumachert a síbalesete után, amivel értékes órákat vesztettek - állítja Gary Hartstein, a Forma-1 főorvosa.

Az orvos blogján, valamint a The Sunnak tett nyilatkozatában fejtette ki, hogy bár nem akarja kritizálni a versenyző orvoscsapatát, sőt, szerinte nagyszerű munkát végeznek jelenleg, szerinte a baleset után végzetes hibát vétettek.
Elvesztegették az időt

Hartstein elmondása szerint ugyanis Schumachert nem a legközelebbi kórházba kellett volna szállítani, aminek még neurológiai osztálya sem volt, hanem egy felszerelt intézménybe.

Az orvos elárulta, hogy a többszörös világbajnok felesége szabályszerűen könyörgött a mentősöknek, hogy egy speciális osztállyal rendelkező kórházba vigyék férjét, ám ők leintették az asszonyt. Hartstein szerint azonban így drága időt fecséreltek el, ugyanis ha Schumacher azonnal megkapja a szakszerű ellátást, meg lehetett volna menteni.

A főorvos szerint itt az ideje, hogy a rajongók elbúcsúzzanak a sztártól, mivel a szakirodalom és saját tapasztalata alapján is azt mondhatja, már nem fog visszatérni Schumacher, mivel 87 napja van kómában, és "az idő múlásával egyre kevésbé valószínű, hogy Michael bármi javulást fog mutatni".

- Miközben komolyan aggasztott, hogy mi lesz, ha igazán rossz híreket kapunk róla, arra is rájöttem, hogy a hivatalos hírek hiánya talán lehetőséget adott nekünk arra, hogy egy kicsit továbbléphessünk, feldolgozzuk a helyzetet... és megpróbáljunk elválni tőle. Itt az ideje elbúcsúzni - írta.

"Az emberek elfogadják, bármi következzen"

A szakember elmondta azt is, a kómát akkor tekintik tartósnak, ha a kiváltó októl számítva két hónap telt el.

- Én úgy tekintem, hogy Michael jelenlegi állapota is ez. A kómát az különbözteti meg az agyhaláltól, hogy míg az agyhalált pár napon vagy héten belül elkerülhetetlenül követi a keringés összeomlása is, a tartós kómában lévő pácienseknél az agy minimális működése megmarad, ami elsősorban a test fenntartását jelenti. Az ilyen, neurológiai javulást nem mutató betegeknél pár hónaptól néhány évig terjedhet az életben maradás hossza - írta.
- Valamiért úgy érzem, hogy az emberek elfogadják majd, akármi is következzen, mert volt időnk feldolgozni a történteket. Csak azt sajnálom, hogy a szurkolóknak magukra hagyatva kellett eljutniuk idáig. De talán ez az érzés is elmúlik majd. Én legalábbis ezt remélem - mondta.
Hartstein nem érti, miért nem alakítottak ki a versenyzőnek a saját otthonában egy speciális szobát, vagy vitték át egy másik, jobban felszerelt kórházba, hiszen állapota szerint erre már meglett volna a lehetőség. Az orvos azt is elmondta, hogy Schumacher december 30. óta elvesztette testsúlya 25%-át, és még a mai napig gépekkel lélegeztetik.


Forrás: femina.huEgy kiegyensúlyozott ember vagyok...
Ugyanannyi dührohamom van, mint idegösszeomlásom!