Szerző Téma: Képeken az új tízezres  (Megtekintve 538 alkalommal)

Leírás:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető psycho107

  • Nem vagyok mindig bunkó, néha alszom is!
  • Speed Smasszer
  • Racer
  • *
  • Hozzászólások: 428
  • Megköszönte: 2 Alkalommal
  • Live-Speed
Képeken az új tízezres
« Dátum: 2014. Szeptember 01. - 12:08:26 »
Az MNB a 2014 és 2018 közötti időszakban megújítja a jelenleg forgalomban lévő bankjegysorozatot, és újratervezett, továbbfejlesztett, a hamisítás ellen az eddiginél jobban védett bankjegyeket bocsát ki. A megújitott tízezer forintos bankjeggyel 2014. szeptember 2-tól lehet hivatalosan fizetni, de csak idén decembertől jelenik meg forgalomban. Az új tízezresen Szent István arcképe lesz látható.

A jelenleg forgalomban lévő bankjegysorozatot az 1997-2001 között eltelt időszakban bocsátotta ki a jegybank.
Így néz ki az új tízezres: rejtett kép, hologram fólia, színváltó nyomat, tapinthatóság, mikro írás, irizáló nyomat, biztonsági szál, vízjel, illeszkedőjel, UV-motívumok, jelzősorok, sorozatszám

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Se új címlet, se új portré nem lesz

Az MNB a hat címletet tartalmazó hazai bankjegysorozatból elsőként a tízezer forintost újítja meg, ez a címlet 2014. szeptember 2-től lesz törvényes fizetőeszköz. Bár még nem találkozhatunk vele jó ideig, hiszen forgalomban várhatóan csak decemberben jelenik meg. A teljes csereprogram várható költsége 6 és 8 milliárd forint közötti lehet. A mostani tízezer forintos bankjegyek továbbra is forgalomban maradnak, a bevonásukról a jegybank később dönt.

A megváltozott felhasználói környezettel, és a bankjegyekkel szemben támasztott változó elvárásokkal indokolják a döntést.

Forrás: origo.huEgy kiegyensúlyozott ember vagyok...
Ugyanannyi dührohamom van, mint idegösszeomlásom!