* Ls Hírek

Kedves felhasználók!

A szavazás ideje alatt a prémium link használatát elfogadjuk,lehet 10Gb-nál nagyobb fálj méretnél csak prémium link hozzáférést adni,és témát nyitni!

Továbbá az Ebook részleg is kapott külön szabályzatot,és a tiltott anyagok részt betartani!!

Köszönettel Ls staff :)

Szerző Téma: Évek óta nem látott napvihar közelít a Föld felé  (Megtekintve 1257 alkalommal)

Leírás:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető psycho107

  • Nem vagyok mindig bunkó, néha alszom is!
  • Speed Smasszer
  • Racer
  • *
  • Hozzászólások: 428
  • Megköszönte: 2 Alkalommal
  • Live-Speed
Évek óta nem látott napvihar közelít a Föld felé
« Dátum: 2014. Szeptember 11. - 23:29:13 »
Erős napvihar közelít a Föld felé, de a coloradói űridőjárás-előrejelzési központ számításai szerint nem okoz komolyabb zavarokat bolygónkon.

A NASA Napdinamikai Obszervatóriuma (Solar Dynamic Observatory)  észlelte a napkitörést, a műhold adatai szerint azonban a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a központi csillagunkból kispriccelő töltött részecskék túlnyomó része a Földtől északra süvít el.

A részecskék közepes, óránként 4,02 millió kilométeres sebességgel száguldanak, ez azt jelenti, hogy legkorábban pénteken érik el a Földet. Tom Berger, az űridőjárás-előrejelzési központ igazgatója hangsúlyozta, több éve nem figyeltek meg ilyen intenzitású napvihart, ám mivel a töltött részecskék túlnyomó hányada elkerüli a Földet, legfeljebb kisebb zavarokat okozhat a műholdak működésében és a rádióforgalomban. Előfordulhatnak kisebb ingadozások a villamosenergia-hálózatban, mivel a napvihar kihat a Föld mágneses terére is.

“Nem kell komoly zavaroktól tartani” – hangoztatta Tom Berger, aki pozitívumként emelte ki, hogy a napkitörés keltette mágneses viharnak köszönhetően viszont a sarki fény látványos jelenségében lehet majd gyönyörködni.


Forrás: librarius.huEgy kiegyensúlyozott ember vagyok...
Ugyanannyi dührohamom van, mint idegösszeomlásom!