Szerző Téma: Lehallgatás; Samsung; okostévé; hangvezérlés; Samsung Smart TV;  (Megtekintve 382 alkalommal)

Leírás:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Törölt Felhasználó

  • Road Spirit
  • *
  • Hozzászólások: 10542
  • Megköszönte: 14586 Alkalommal
Samsung tévéje van otthon? Hallgatózik, úgyhogy vigyázzon, miket mond a lakásban
Az utóbbi idők egyik legkomolyabb adatvédelmi figyelmeztetése került elő a Samsung okostévéivel kapcsolatban. Különlegessége, hogy nem egy Alsókovácsi Tévébiztonsági Kft. névtelen szakértője, hanem maga a gyártó adta ki.

Kerüljék a személyes dolgok megbeszélését a tévé előtt azok, akik Samsung Smart TV készülékkel rendelkeznek, és a tévén nincs kikapcsolva a hangvezérlés funkció – figyelmezteti felhasználóit a legnépszerűbb tévégyártó.

Az itthon is sokak által vásárolt tévék (illetve akármilyen hanggal aktiválható készülék, például az Xbox One konzol) hangvezérlése úgy működik, hogy a készülék folyamatosan pásztázza a közelben értékelt hangokat, hogy értse a tulajdonos parancsait. Mivel a tévé hanggal történő bekapcsolására is mód van, így könnyen kitalálható, hogy a készülék akkor is figyel, amikor ki van kapcsolva (készenléti állapotban van).
Ezzel még nem is feltétlen lenne probléma, azt azonban nem mindenki tudja, hogy a hangparancsok értelmezését nem a lakásban lévő készülék végzi: a hangmintákat folyamatosan elküldi egy szerverre, és a távoli gép értelmezi a beszédet. További érdekesség – és a BBC szerint emiatt int adatvédelmi óvatosságra a Samsung –, hogy ez a hangazonosító szerver nem a Samsungnál van elhelyezve, a feladatot külső cég végzi.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.


Forrás:
Kód:
Only registered users can see contents. Kérjük kattintson ide Regisztrálj Vagy Jelenkez Be.