Szerző Téma: Meghalt Omar Sharif  (Megtekintve 273 alkalommal)

Leírás:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Törölt Felhasználó

  • Road Spirit
  • *
  • Hozzászólások: 10544
  • Megköszönte: 14546 Alkalommal
Meghalt Omar Sharif
« Dátum: 2015. Július 10. - 19:33:22 »
A 83 éves, Oscar-jelölt színészt szívroham vitte el egy kairói kórházban. Egyes hírek szerint a színész az utóbbi időben Alzheimer-kórban szenvedett.

Egy kairói kórházban életét vesztette Omar Sharif – adta hírül a Sky News. A Doktor Zsivágóból is ismert színész 83 éves volt. Az utóbbi időkben Alzheimer-kórban szenvedett, nem megerősített hírek szerint. A világsztár 2013-ban szerepelt utoljára filmben.


Az egyiptomi színész 1932. április 10-én született. A nemzetközi ismertséget az 1962-es Arábiai Lawrence hozta el neki, amiben mellékszerepéért Oscar-jelölést is kapott. Ettől kezdve elsősorban Hollywood foglalkoztatta, a legkülönbözőbb műfajú szuperprodukciók sztárjaként – írja róla a Wikipedia.

Az 1970-es évektől kezdve működése fő területe Európa lett. Mindenhol megállta a helyét, hiszen több nyelven beszélt folyékonyan: az arab, az angol, a görög és a francia nyelv mellett az olasz és a török nyelvben is jártas volt.

A film világán kívül elsősorban a szerencsejátékok iránti vonzódásáról volt ismert, a bridzsben egyenesen szaktekintélynek számított: több könyvet írt a témában, illetve 1992-ben került piacra az Omar Sharif Bridge című komputerjáték. 2006-ban a művész úgy nyilatkozott, hogy mindennemű szerencsejátékkal felhagy a továbbiakban, mert egyiknek sem akar a rabszolgája lenni, és szeretne minél több időt tölteni a családjával.

1994-ben már volt szívrohama

A művész 1992-ben bypass-műtéten esett át, két évvel később pedig enyhébb szívrohama volt. Addig állítólag napi 50 cigaretta volt az adagja, de a műtét után teljesen felhagyott a dohányzással. A békés és barátságos sztár idős korában került be a botránykrónikákba. 2003. augusztus 5-én lefejelt egy rendőrt egy párizsi kaszinóban, miután a buzgó közeg megpróbált közbeavatkozni abba a vitába, ami a színész és az egyik krupié között bontakozott ki. Sharifet egy hónap felfüggesztett börtönre ítélték, továbbá 1700 dollárra bírságolták, plusz 340 dollárt kellett fizetnie a rendőrnek is.

2007. február 13-án bűnösnek találták abban, hogy megtámadott egy Beverly Hills-i parkolóalkalmazottat, akinek eltörte az orrát.