Szerző Téma: A Magyar Csapat  (Megtekintve 9172 alkalommal)

Leírás:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #30 Dátum: 2012. Augusztus 09. - 17:17:32 »


A nyíltvízi 10 km aranylánya Risztov Éva

Aranyérem az Ezüstlánytól sportágváltás utánForrás: Europress/Getty Images/Clive Rose

Risztov Éva beváltotta gyerekkori ígéretét, emberfeletti hajrával lett olimpiai bajnok
[origo]|2012. 08. 09., 15:00|Utolsó módosítás:2012. 08. 09., 16:19|

Tíz kilométeren szinte végig vezetve óriási győzelmet aratott Risztov Éva, aki csodálatos úszással, elképesztő hajrával lett olimpiai bajnok. Korábban csak ezüstérmekig jutott, 2005-ben csalódottságában visszavonult, két és fél év után kezdte újra, immár hosszútávúszóként. A nehéz pillantokban arra gondolt, hogy gyerekkorában megígérte az édesnyjának: egy napon olimpiai bajnok lesz belőle.

Risztov Éva már a 10 km-es hosszútávúszó-verseny elején úgy döntött, semmit sem bíz a véletlenre, nem akar úgy járni, mint a 2011-es sanghaji világbajnokságon, ahol lökdösődés miatt a második-harmadik helyről zárták ki.
Ezúttal egyből az élre állt, bátran versenyezve gyakorlatilag tempót diktált az egész mezőnynek, és az ausztrál Melissa Gormannal és a brit Keri-Anne Payne-nel érte el az első ellenőrzési pontot.

Az utolsó ellenőrzési ponttól az ötfős csapat megszökött, sőt, egy-másfél kilométerrel a vége előtt Risztov csapásszámot váltott, és néhány másodperccel elhúzott a vetélytársaktól.
A hajrára azonban nagyon elfáradt, Anderson ugyan úgy tűnt, lehajrázza, de a magyar nem hagyta magát, és 1:57,38.2 órás idővel, négy tizeddel megelőzve az amerikait elsőként ért célba.


Risztovot megcsókolja édesanyja az eredményhirdetés után. Forrás: AFP/Louis Acosta

Olimpiai bajnok lett az ezüstlányból

Risztov Évát sokan Egerszegi Krisztina utódjának tartották sokan, amikor felbukkant a hazai úszóéletben. Aranyakat vártak tőle, ez azonban nem jött össze nagy világversenyen. 16 évesen a berlini Európa-bajnokságon négy, egy évvel később a barcelonai vébén három ezüstöt nyert (200 pillangó, 400 gyors, 400 vegyesen), ez azonban nem tette boldoggá.   

Csalódottságában 20 évesen visszavonult, és ehhez két és fél éven keresztül tartotta is magát. Aztán hosszú távon tért vissza, és a nemsokára 27 éves sportolónőnél minden elkezdett ismét működni.

Kiegyensúlyozottabbnak mondja magát, mint többször kijelentette: a debreceni környezet sokat segített neki. Idén tavasszal azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, 2012 az ő éve lesz.  "Az, hogy tulajdonképpen a nulláról kezdve debreceni színekben három év alatt kijutottam az olimpiára, az hatalmas dolog, ezek után bármilyen helyezésnek nagyon fogok örülni Londonban. Jelenleg úgy érzem, ez most az én évem. Ezt nem úgy értem, hogy én most olimpiai bajnok leszek, hanem hogy bármi megtörténhet." - mondta a haon.hu-nak.

Az interjúban visszaemlékezett a kezdetekre is. "Hétéves korom óta azért küzdök, hogy olimpiai bajnok legyek. Ez az egész úgy kezdődött, hogy 1991-ben Hódmezővásárhelyre érkezett Egerszegi Krisztina. Valahogy odakeveredtem hozzá, megfogtam a kezét, és mindenhova követtem. De a polgármesteri hivatalba már nem mehettem vele, akkor elkezdtem sírni, ő leguggolt hozzám, és azt mondta, ne sírjál, küldök majd ajándékot. Aztán a családdal mentünk haza, pityeregve megkérdeztem anyut, hogy tényleg küld-e csomagot. Édesanyám akkor annyit tudott reagálni, Egerszegi egy hatalmas ember, biztos nagyon sok dolga van. Aztán egy hónapra rá jött haza édesapám, és azt mondta csomagot kaptam Egerszegi Krisztinától. Volt benne egy plüssállat, egy fürdőruha meg egy levél. Gyorsan felkaptam a fürdőruhát, odaálltam anyukámék elé, és azt mondtam: én olimpiai bajnok leszek! Ez a találkozás, illetve a csomag meghatározta a további életemet. Olyannyira, hogy ha nehezebb napjaim vannak, akkor ez jut eszembe, és arra gondolok, hogy én ígéretet tettem" - mesélte.

Risztov az utolsó, júniusi esélyt használta ki arra, hogy a setubali kvalifikációs versenyről kijusson az olimpiára 10 kilométeren. Még a verseny előtt mondta: ha kiharcolja az olimpiai indulást 10 kilométeren, akkor abban lenne a legnagyobb esélye, mert úgy érzi, neki nagyon jól áll az a monotonitás.

Londonban 400 gyorson a 16., 800 gyorson a 13.  helyen zárt, míg a 4x100 méteres női gyorsváltóban Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn és Dara Eszter társaságában a 15. lett.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #31 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 10:20:40 »


Negyedik a női vízilabda csapat


Forrás: MTI/Kollányi Péter

Merész: Ellopták tőlünk a bronzérmet
Dajka Balázs|2012. 08. 09., 23:30|Utolsó módosítás:2012. 08. 10., 2:12|

Merész András, a nőivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya abban bízik, hogy együtt marad a mostani csapat, amely hosszabbítás után 13-11-re kikapott Ausztráliától a londoni olimpia bronzmeccsén. Merész finoman szólva sem volt elégedett a bíráskodással, és azt is elárulta, a meccs egyik bírója tudott magyarul.

Merész szerint a meccs eleje ugyanolyan dadogós volt, mint a többi olimpiai találkozó, kívülről ijedt nyuszinak tűnhettek a lányok, de azt mondta nekik, ne zuhanjanak össze, mert csak egy gól volt a hátrány nyolc perc után. Ahogy korábban is előfordult, a kapitány most is kapust cserélt, de nem azért, ert elégedetlen lett volna Bolonyai Flórával, hanem azért, mert a csapat védekezést váltott, amelyben Gangl Edina jobban érvényesül.

"Amikor a védekezés összeállt, utána már a támadójáták is működött, igaz, az emberelőnyökkel gondban voltunk, már amikor kaptunk, és nem kontrát ítéltek ellenünnk. Valahonnan a medence aljáról jöttünk vissza, és ha Antal Dóra hosszabbítást érő, szemfüles góljára gondolok, akkor ezt akár szó szerint is lehet érteni. Ebben a gólban benne volt minden, amitől a magyar vízilabda más, mint a többi: hogy eszébe jutott, hogy megcsinálta, és még gól is lett belőle, ez az, amit a külföldiek nem tanulnak meg."


Az ausztrálok nagyon kemény pólót játszottak, inkább birkóztak, semmint vízilabdáztak
Forrás: MTI/Kollányi Péter

Antal gólja után lélektani előnybe került a csapat, Merész arra biztatta tanítványait, hogy játsszanak bátran, el is mondta nekik, hogy melyik figurát vegyék elő fórban, de nem sikerült újabb gólt szerezni. "Sajnos túlzottan szó szerint vették a lányok, hogy van még hátra hat perc, ne kapkodjanak, mert két emberelőnyt is szétpasszoltak. Ez még nem lett volna baj, ha nem ítélnek ellenünk - jogosan - egy kontrát, amiből lefordultak, és megszerezték azt a gólt, ami döntött. Előtte ugyanis nagyon sokáig nem tudtak nekünk gólt dobni hat a hatban. Amit a végén műveltek a bírók, oda szoktak sok pontot tenni. A meccs után azt mondtam a lányoknak, hogy ellopták tőlük a bronzérmet. Mint kiderült, a román bíró tudott magyarul, ezúton csókoltatom" - fakadt ki a kapitány.

Merész abban bízik, hogy sikerül együtt tartani a csapatot, hiszen jövőre vébét rendeznek Barcelonában, 2014-ben pedig Budapesten lesz Eb, de hozzátette, a magyar nőivízilabda még nevében sem profi, a játékosok borzasztó keveset keresnek, ha egyáltalán kapnak pénzt. "Vannak, akik diplomával a zsebükben nem mentek el dolgozni, hogy be tudják vállalni a napi két edzést. Nem tudom, hogy jövőre ugyanezt meg tudják-e csinálni, hogy akarják-e, abban biztos vagyok".

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #32 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 23:32:24 »


Hatos Gábor 5. a 74 kg-osok mezőnyébenSzabadfogásúként szép az ötödik hely
Dajka Balázs|2012. 08. 10., 21:51|Utolsó módosítás:2012. 08. 10., 21:53|

Két győzelemmel kezdte a napot, és ezzel éremközelbe került Hatos Gábor, aki végül az elődöntőben és a bronzmeccsen is kikapott, így ötödikként zárt a szabadfogású birkózók 74 kg-os mezőnyében. Hatos sajnálja, hogy a második menet koronghúzása üzbég ellenfelének kedvezett, de büszke arra, hogy szabadfogásúként pontszerző lett.

"Nagyon jól sikerült a kezdés a két győzelemmel, aztán el kell ismernem, az iráni Gudarzi elleni elődöntő elég egyoldalú volt. Próbáltam fejben összeszedni magam a bronzmeccsre, és nagyon bánom, hogy a második menetben a koronghúzás az üzbégnek kedvezett, mert szinte száz százalék volt, hogy akciót fog végrehajtani. Úgy érzem, ha lett volna harmadik felvonás, akkor legyőzhettem volna, mert eléggé el volt fáradva" - értékelt Hatos Gábor, aki a magyar birkózóküldöttség harmadik londoni pontszerzője lett.

A Hatost legyőző üzbég Tigijev Pekingben ezüstérmes volt, aztán éveket kihagyott, de Hatos balszerencséjére újrakezdte a birkózást. "Stabil, rutinos versenyző, de nem voltam semmivel sem rosszabb nála. Sajnos kevés megfelelő edzőpartnerem van otthon, most ez ennyire volt elég. Nagyon szomorú vagyok, szerettem volna az érmet megszerezni, de csak az egyik szemem sír, a másik nevet, mert az is nagy dolog volt, hogy az olimpiára kijutottam. Arra pedig külön büszke vagyok, hogy szabadfogásúként lettem pontszerző" - mondta Hatos, aki Pekingbe egy fülgyulladás miatt nem jutott ki, de abban bízik, Rióban talán összejön az érem.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #33 Dátum: 2012. Augusztus 11. - 14:13:53 »


Dudás Miklós első olimpiáján hatodik lettA hideg is kirázott - Rióban aranyra tör a magyar kajaktehetség

Juha Pál|2012. 08. 11., 11:37|Utolsó módosítás:2012. 08. 11., 11:38|

 A 21 éves Dudás Miklós élete első olimpiáján hatodik lett, és bár titokban bízott az éremben, nagyon örül a pontszerző helynek.

"Nagyon jól sikerült a futam, éppen úgy, ahogy eltervezem, ez most egy hatodik helyhez volt elég. Ha előre mondják, hogy hatodik leszek, aláírtam volna, mert azzal a céllal jöttem ki, hogy döntőbe kerüljek. Huszonegy évesen, az első olimpiámon pontot szerezni szerintem jónak számít" - nyilatkozta a futam után az [origo]-nak Dudás Miklós.

Pénteken a harmadik legjobb idővel jutott döntőbe, méghozzá úgy, hogy világ- és Európa-bajnok kajakosokat is megvert. "Emiatt megjött az étvágyam, hátha egy dobogót is meg lehet csípni. Nem jött össze, de biztos vagyok benne, hogy a riói olimpián az aranyéremért fogok küzdeni."

Nagy volt a szembeszél, Dudás szerint az időkön is látszik, hogy hosszú volt a pálya. "Én kimondottan örültem a szembeszélnek, mert ez a nagyobb embereknek, azaz nekem is kedvez."


Forrás: AFP/Damien Mayer

Jó előjelnek tartja a hatodik helyezést a következő olimpia előtt, mert úgy érzi, hogy addig még sokat fejlődhet. "A nagyszüleim úgy engedtek el, ha úgy érek célba, mint Janics Natasa, akkor elégedettek lesznek - merthogy tőle aranyat várnak" - mondta nevetve még Janics futama előtt, amelyben a háromszoros olimpia bajnok végül harmadik lett.

A szurkolók lenyűgözték Dudást."Sok magyar van kinn, amikor bemutatták az országokat, a magyarok hangosabbak voltak az angoloknál, akik pedig rengetegen vannak, még a hideg is kirázott. Hatalmas erőt ad, hogy ennyien kijöttek szurkolni. Remélem, egy kis örömet sikerült szerezni nekik."

"Sokan mondják, hogy nem lehet megjósolni a 200 végeredményét, de szerintem itt is kialakulhat egy állandó mezőny, hiszen ha megnézzük, az angol Ed McKeever is mindig az élmezőnyben végez" - mondta a kiszámíthatatlannak tartott sprinttávról.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #34 Dátum: 2012. Augusztus 11. - 14:27:13 »


Douchev-Janics Natasa bronzérmes egy évvel a szülés után!


Forrás: MTI/Kovács Anikó

Nem bírtam elviselni, hogy távol vagyok a babámtól - Janics-könnyek a bronz után
Juha Pál|2012. 08. 11., 13:13|Utolsó módosítás:2012. 08. 11., 13:14|

Douchev-Janics Natasa a csütörtökön Kovács Katalinnal 500 méteren megszerzett ezüstérem után 200 egyesben bronzérmes lett. A verseny után az [origo]-nak adott interjú közben többször is elsírta magát,  azt mondja, idén talán túl sokat versenyzett, nem érezte magában az erőt. Még nem tudja, hogy folytatja-e a kajakozást, de most a babájával akar lenni, és pihenni szeretne.

Milyen volt a futam?- kérdeztük a háromszoros olimpiai bajnok, 30 éves sportolót, aki tavaly szeptemberben kislányt szült, és utána kezdett el felkészülni az olimpiára.

Nem éreztem magamban azt az erőt, amit máskor szoktam. Mielőtt beálltunk a rajthoz, nem érzékeltem, hogy ilyen nagy a szél, ha tudom, lehet, hogy másképp állok oda, kisebbre tettem volna a lapátomat, vagy lejjebb ülök. Aztán amikor vízre szálltam, egyszerűen nem tudtam ráfordulni a pályára, olyan nagy szél volt.

A szél döntötte el a versenyt?

Nem csak az. Öt versenyen vagyok túl, volt egy Világkupám, egy Európa-bajnokságom, szerintem túl sokat versenyeztem a koromhoz képest. Kicsit kifogytam, és lehet, hogy nem volt meg bennem az a láz, ami kellett volna a győzelemhez. Igazából ennyi volt bennem.

Ezüst- és bronzérem egy nagy visszatérés után, azért így is sokan cserélnének önnel.

Ha megnézem a másik anyukát, Wagnert, ő egy ezüstöt nyert és egy B döntőt evezett, hozzá képest jobb vagyok, de magamtól jobbra számítottam.

Siet most a kisbabájához?

Igen, alig várom, hogy találkozzunk. Nem bírtam elviselni, hogy távol vagyok tőle, lehet, hogy az is közrejátszott az eredményekben, hogy nem látom. Pedig egy ezüstöt és egy bronzot nem kell megmagyarázni, én kiadtam magamból, ami bennem volt. Megpróbáltam aranyat hozni, de nem sikerült - sajnálom.Forrás: MTI/Kovács Anikó

Egy-két nap vagy hét, és talán már örülni fog.

Most sem vagyok teljesen letörve, csak nem vagyok boldog, mert meg akartam köszönni sok embernek, hogy mellettem állt, biztatott, segített, nélkülük idáig sem jutottam volna el. Amiatt nagyon boldog vagyok, hogy itt állhatok, és ezt az interjút adhatom most.

A mai bronzot vagy a csütörtöki Kovács Katalinnal megszerzett második helyet sajnálja jobban?

Mindkettő miatt szomorú vagyok.

A magyar szurkolók voltak a leghangosabbak?

Nagyon nagyok voltak, és ezért is sajnálom, hogy nem tudtam visszaadni azt, amit tőlük kaptam.

Rio mennyire van távol?

Egyik pillanatban azt érzem, hogy leteszem a lapátot, a másikban meg azt, hogy folytatom a versenyzést, fogalmam sincs még.

Most mit fog csinálni a futam után és a következő napokban?

Nem mozdulok el a lányom mellől, és pihenni fogok.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #35 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 00:52:38 »


Bronzérmet nyert Marosi Ádám öttusában


Forrás: Getty Images/Quinn Rooney

Marosi: Ma is meglátszott a magyar virtus
Dajka Balázs|2012. 08. 11., 21:39|Utolsó módosítás:2012. 08. 11., 23:39|

A szervezéssel és a vívás első pár asszójával nem, az olimpiai bronzéremmel viszont elégedett Marosi Ádám. Az öttusázó nehezen állt talpra a rosszul sikerült Európa-bajnokság után, és rémálomnak nevezte az elmúlt egy hónapját. Az olimpiai eskütételen vagány beszédet előadó Marosi utólag megijedt, hogy túl nagy terhet rakott a magyar sportolók vállára, de az ott emlegetett magyar virtus a verseny során is előkerült.


Forrás: MTI/Kollányi Péter

Marosinak az első szám, a vívás sikerült a leggyengébben, 20 győzelemmel és 15 vereséggel a hatodik helyen állt.

"Aki látta a vívást, az láthatta, hogy egy másodpercig nem adtam fel. A pszichológusommal azt beszéltük meg, ez csak egy öttusaverseny, de amikor beléptem a vívóterembe, rájöttem, ez más kávéház. Tíz asszó kellett, mire sikerült kezelni azt a fajta feszültséget, amit az olimpia jelent, onnantól lépésről lépésre jöttem fel" - mondta Marosi az első számról.

A Honvéd versenyzője az úszásban a nyolcadik lett, majd hibátlan lovaglást produkált, így került az ötödik helyre a kombinált zárószám előtt.

"Muszáj megemlítenem a lovaglásról, hogy ilyen közönség, mint a magyar, nincs még egy. Fantasztikus érzés volt, amikor hibátlanul teljesítettem a pályát, csak ahhoz hasonlítható, amikor a verseny végén harmadikként értem célba. Tiszta szívből kívánom mindenkinek, hogy élje ezt át legalább egyszer az életben. Nem volt ez egy könnyű lovaglás, még ha annak is tűnhetett, egy megfáradt, megöregedett kancát kaptam, nagyon össze kellett szedni a lovat a melegítés alatt. Aztán a lovaglás után a lovat és a gazdáját is összepuszilgattam" - mondta Marosi aki a többiek közül csak a mexikói Sotót nézte meg, akinek szintén Trinidad jutott.


Forrás: MTI/Kollányi Péter

Az utolsó szám előtt Marosi tudta, hogy a dobogóra jó esélye van, mert a kombinált számban erős riválisok messze voltak tőle, úgyhogy nem nézett hátra, csak előre. Marosi azt mondta, megvan a kedvenc városa, utalva arra, hogy a mostani olimpiai bronz előtt három évvel ezelőtt vb-aranyat is nyert Londonban. "Van azért még pár bástyám, az egyik például az a város, ahol négy év múlva az olimpiát rendezik" - jegyezte meg Marosi, aki pályafutása legfontosabb érmének nevezte az olimpiai bronzot, majd utóbb holtversenyt hirdetett a vb-arannyal.

A 28 éves sportoló a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az elmúlt egy hónapja rémálommal ért fel, és nehéz volt talpra állnia a rosszul sikerült Európa-bajnokság után, amelyen egyéniben a huszadik helyen végzett. "Az Eb után hallottam pár olyan dolgot, ami nem tetszett, például a fejemhez vágták, hogy én voltam a leggyengébb magyar. Ezért is nagyon értékes most ez a bronz, egyfajta elégtétel."

Az olimpia előtti eskütételen Marosi kapta a legnagyobb tapsot, óriási sikert aratott vagány beszédével, amelyben többek között azt mondta, sportolóink készen állnak az olimpiára, és Londonban is megmutatják majd, mi az a magyar virtus.

"Amit ott mondtam, azt őszintén mondtam, de utána át kellett gondolnom, mert úgy éreztem, nagy terhet raktam magunkra ezzel a beszéddel. De a magyar virtus ma is meglátszott, igyekeztem csak az adott pillanatnak élni, az aktuális feladatra koncentrálni."

A szervezés terén viszont nem volt elégedett az öttusázó, azt mondta, csak a rohanásról szólt az egész nap, és váratlan volt számára, hogy az első szám, a vívás három órán át tartott. Az egyébként valóban fantasztikus látványt nyújtó Greenwich Parkot, ahol a lovaglást és a kombinált számot rendezték, viszont nagyon dicsérte, mint ahogy London, az olimpiai létesítmények, és a frissen szerzett bronzérem is nagyon tetszettek neki. "Ennél gyönyörűbb érem nincs, nagyon el van találva a dizájn. Hogy miért simogattam az érmet? Mert már hozzám tartozik, és akire, és amire ez igaz, azokkal így bánok."

Marosi biztos benne, hogy a riói olimpiával záruló tartó következő négy évet is bevállalja, mert imádja ezt a sportot, bár nem tartja kizártnak, hogy nemsokára túlesik egy-két műtéten, mert a bokánál található ugrócsontja és a válla is sérült, utóbbit az Eb-n ütötte meg, amikor leesett a lóról. Arra is határozott igen a válasza, hogy a karrierje után maradna-e a sportág mellett, mert szívesen foglalkozna fiatalokkal. "Az öttusa egy fertő, aki egyszer bekerül a sportágba, az nem tud szabadulni."

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #36 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 23:02:08 »


Ötödszörre is negyedik a férfi kézilabda csapat


Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Mocsai: Erőn felüli ez a negyedik hely
Dajka Balázs|2012. 08. 12., 15:37|Utolsó módosítás:2012. 08. 12., 20:55|

Bár a magyar válogatott a horvátok ellen kapott ki a londoni olimpia bronzmérkőzésén, a játékosok és a szövetségi kapitány is visszautalt a svédek elleni, elődöntőbeli meccsre, amely érezhetően mély nyomott hagyott bennük. Nagy László is azt mondta, azt a meccset kellett volna megnyerni, bár az olimpia előtt aláírta volna a négy közé jutást. Mocsai Lajos kapitány szerint csapata erőn felül teljesített, és sajnálta, hogy a bronzmeccsen az egyébként megérdemelten nyerő horvátokat kissé megtolták a bírók.

Nagy László remekül kezdte a meccset, szórta a gólokat, végül hattal zárt - tizennégy kísérletből -, így a magyar csapat második legeredményesebbje volt. A Barcelonából a Veszprémbe igazoló átlövő még az elődöntőre tért vissza az értékelés elején, szerinte óriási lehetőség volt a döntőbe jutásra a svédek ellen, és az jobban fáj neki, hogy azt a meccset nem sikerült hozni.


Fotó: Tuba Zoltán [origo]

"Nehéz bármit mondani a bronzmeccs után, az első félidei védekezésünk értékelhetetlen volt, passzívak voltunk, és nem elég harciasak, ezt jelzi a 19 bekapott gól. Sajnos a folytatásban a nyitottabb védekezésünket is átjátszották, ha valaki csak a különbséget nézi, akkor mondhatja, hogy ez nem volt egy szoros bronzmeccs" - mondta.

Nagy hozzátette, az Izland elleni 80 perces negyeddöntő, mindenkit felőrölt, persze megérte az ottani maraton, hiszen így került a négy közé a csapat, de ez rányomta a bélyegét a frissességre, ami a horvátok ellen is meglátszott. "Az olimpia előtt aláírtam volna a négybe jutást" - mondta Nagy, aki a végén még egyszer kiemelte, mennyire bántja a svédek ellen elszalasztott lehetőség.


Bajnokok a lelátón Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A hét góllal záró Harsányi Gergely úgy nyilatkozott, a válogatott tagjai úgy indultak neki az olimpiának, hogy akár érem is lehet a vége. "Ez a csapat nagyon tud küzdeni, és ha taktikusan játszunk, akkor a legerősebbekkel is felvesszük a versenyt, ahogy az a januári Eb-n és a felkészülési találkozókon is látszott. Szerencse is kellett ehhez a negyedik helyhez, de a csapat tartása játszotta ebben az igazi szerepet" - összegzett a jobbszélső.

A másik oldalon játszó Iváncsik Gergő csak annyit jegyzett meg, hogy mindenki megpróbálta mozgósítani az utolsó erőtartalékait, voltak is jó periódusaik,  most ennyi jött ki belőlük. Mocsai Lajos szövetségi kapitány gratulált a horvát csapatnak, amely szerinte jogos tulajdonosa a bronzéremnek, és óriási sikernek, erőn felüli teljesítménynek nevezte a magyar válogatott negyedik helyét.


Fotó: Tuba Zoltán [origo]

"Az egységesebb, jobb csapat nyert, el kell fogadnunk, hogy ez a helyzet. Kalapot kell emelnem a játékosaim előtt, amely egy nagyon nehéz csoportból bravúrral jutott tovább, és elmondható, hogy megnyertük azokat a kritikus meccseket, amelyek a négy közé jutáshoz kellettek. A bronzmeccset szerettük volna nyitottá tenni, sajnos Császár kiválása után jelentősen csökkentek az esélyeink, mert így nem maradt alternatíva irányítóposzton, csak Lékai Máté maradt egyedül. Támadásban és védekezésben több pozícióban is folyamatosan cserélnünk kellett, de hátul rendre kihasználták a hibáinkat a horvátok, akik indításokból is könnyű gólokat szereztek. Meg kell említenem, hogy bár nem szeretném a bírókra fogni, de az első félidőben, kritikus időszakban támogatást adtak a horvátoknak ez egymás utáni három kiállítással. A horvát egy nagyon jó csapat, amelynek nem lett volna szüksége erre a segítségre, amely miatt lendületbe jöttek az első félidő második felére" - mondta Mocsai, aki a játékosokhoz hasonlóan visszautalt a svédek elleni elődöntőre, megemlítve az utolsó percekben kimaradt ziccereket.

Mocsai azt is megjegyezte, a 2000-es olimpián, amelyen másodikként zárt a női csapattal, megtudta, milyen érzés egy olimpián érmet nyeri, és sajnálta, hogy ezt a férfiakkal most nem sikerült megtapasztalni.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #37 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 23:46:04 »


Ötödikként végzett a férfi vízilabda csapat


Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az én csapatom, az én felelősségem - búcsúzkodós a hangulat a pólóválogatottban
Juha Pál|2012. 08. 12., 17:15|Utolsó módosítás:2012. 08. 12., 17:52|

Kemény Dénes szerint a magyar férfivízilabda-válogatott több játékosa halvány, vagy hullámzó teljesítményt nyújtott Londonban, amiért vállalja a felelősséget. A szövetségi kapitány megköszönte a szurkolóknak, hogy ugyanúgy szorítottak a csapatért, mint négy éve a pekingi döntőben. Több játékos már jelezte, hogy most játszott utoljára a válogatottban.

"Egy ilyen eredménnyel végződő olimpiának az értékelésében nincs is tapasztalatom. Mindenesetre örülök, hogy a játékosok ebben a lelkiállapotban is meg tudták a mérkőzést nyerni, és mindenképpen szomorúság, hogy egy lövés, egy védés, egy blokk hiányzott ahhoz, hogy ma az éremért játsszunk" - nyilatkozta Kemény Dénes a spanyolok elleni helyosztón elért 14-8-as győzelem után.

Olimpiai értékelésében kiemelte, hogy a csapatból volt, aki jól játszott, de több játékos halvány, vagy hullámzó teljesítményt nyújtott Londonban, viszont amikor korábban olimpiát nyert a válogatott, akkor legalább közepesen vagy annál jobban játszottak a csapattagok, ráadásul a torna elejétől a végéig. "Ez az én felelősségem, mert ez az én csapatom. A játékos nemcsak akkor az enyém, amikor jól játszik és győz, hanem akkor is, amikor gyengébben pólózik. A gyengébb játék pedig nemcsak az ő felelőssége, hanem az edzőé is. Akkor is az edző vállát veregetik, amikor a csapat bombaformában játszik" - fogalmazott az 58 éves szakember.


Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A magyar póló utánpótlásáról azt mondta: ha jól állna, akkor ezen az olimpián más lett volna a keret összetétele. "Az az egészséges vérfrissítés, ami Sydneyről Athénra, majd Athénról Pekingbe történt, most elég nyögvenyelős volt. Nem tudták beverekedni magukat a csapatba azok a játékosok, akik pedig erre megkapták az esélyt."

Kemény megerősítette, hogy a csapat háromszoros bajnokai közül többen is elköszönnek a válogatottól. "Szombaton már jó néhány játékos azt mondta, amikor kijött a vízből, hogy ez volt élete utolsó válogatott edzése. Ebből én arra gondolok, hogy akkor ez volt életük utolsó válogatott meccse."

A szövetségi kapitány örült annak, hogy a szurkolók zöme az eredményeket elfogadva is kiállt a csapat mellett, az ötödik helyért megvívott meccs végén ugyanis a helyszínen azt kiabálták, hogy "Szép volt fiúk!".

"Ennek az lehet az oka, hogy nem volt hétköznapi, amit és ahogyan a csapat csinált. Nem lett senkiből bulvármajom, büszkeséggel és tisztességesen éltük végig ezt a 16 évet, éppen ezért szerintem nagy szeretet övezi a csapatot."

Amikor Kemény meghallotta a lefújáskor a szurkolók biztatását, mindenképpen köszönetet akart mondani. "Amennyi a szívemből és a lelkemből még maradt, azzal megpróbáltam ugyanúgy megköszönni az ünneplést, mint amennyire Pekingben megköszöntem, ahol nyilvánvalóan sokkal könnyebb dolgom volt."

Varga Tamás a meccs után elmondta, hogy többekhez hasonlóan ő is utoljára szerepelt a válogatottban. "Ez már örömpóló volt a végén, egy méltó befejezés jó pár játékos számára, köztük számomra is. Az utolsó két mérkőzést megnyertük, lezárult egy korszak a magyar póló történetében. Kívánom a következő nemzedéknek, hogy négy év múlva a mostaninál jobb eredményt érjenek el."


Forrás: Khaled Desouki

A Debrecen pólósa úgy érzi, mindent kiadott magából az olimpián, és boldog, hogy a csapat tagja lehetett. "Büszke vagyok arra, hogy az elveszített negyeddöntő után a csapat fel tudott állni, és a magas átlagéletkor ellenére becsületesen helyt tudott állni. Gratulálok Dénesnek és a csapatnak, és minden magyarnak köszönöm a szurkolást."

Steinmetz Ádám szerint a spanyol csapat eleve feladta, hogy legyőzze a magyarokat. "Ez azonban nem volt feltétlenül baj, mert hosszú menetelésen vagyunk túl, és nagyon akartuk ezt a győzelmet, ha már a fő célkitűzést, az elődöntőbe jutást nem sikerült elérni. Nagyon sok mindent próbáltunk megtenni azért, hogy motiváltak legyünk, és ez nem volt könnyű feladat. Sokat segített, hogy éreztük a szurkolók felénk áradó szeretetét. Az önbecsülésünk volt a tét, és a helyosztókon maradéktalanul sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk: előbb legyőztünk egy kiváló ausztrál csapatot, majd úgy vertük meg a spanyolokat, hogy már az elejétől érezni lehetett, az ellenfél nem lesz képes megszorítani minket."

Steinmetz a jövőről is szót ejtett. "A riói olimpia messze van az még, de nem valószínű, hogy csapattag leszek. A mai meccsel egy fejezet lezárult, kíváncsian várom a folytatást."

Kásás Tamás a mérkőzés után maga jelentette be, hogy befejezi a vízilabdázását, úgy tudjuk, Biros Péter és Kiss Gergő még nem döntött válogatottbeli jövőjéről. Az biztos, hogy Biros készülni fog a klubszezonra az Egerrel, Kissnek viszont jelenleg nincsen klubcsapata.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #38 Dátum: 2012. Augusztus 13. - 00:17:17 »


Parádés helyen zártunk az éremtáblázaton
[origo]|2012. 08. 12., 19:47|Utolsó módosítás:2012. 08. 12., 21:11|

Húsz éve nem végeztünk ilyen előkelő helyen az olimpia éremtáblázatán.

A szenzációs szereplésnek köszönhetően 8 arannyal, 4 ezüsttel és 5 bronzzal Magyarország a kilencedik helyen végzett az olimpia éremtáblázatán. Legutóbb az 1992-es barcelonai olimpián végeztünk ennél jobb helyen, akkor nyolcadikok lettünk.

Magyarország ugyannyi aranyérmet szerzett, mint Olaszország, eggyel többet Ausztráliánál és Japánnál. Sikerünk értékét az is növeli, hogy Hollandia például hat aranyat szerzett, Spanyolország és Brazília pedig mindössze hármat-hármat. Az első tíz ország között csak olyanok találhatóak, amelyeknek a lakossága jóval nagyobb Magyarországénál.

Az éremversenyt fölényesen nyerte meg az Egyesült Államok (46 arany, 29 ezüst, 29 bronz), Kína (38, 27, 22), Nagy-Britannia (29, 17, 19) és Oroszország előtt (24, 25, 33).

A teljes éremtáblázatot itt nézheti meg:
Kód:
Only registered users can see contents. Kérjük kattintson ide Regisztrálj Vagy Jelenkez Be.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #39 Dátum: 2016. Augusztus 01. - 22:50:20 »

RIO 2016 – NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK
NEMZETISPORT.HU//Frissítve: 2016.07.30 08:58

A legfontosabb információk a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpiai játékokról. Időpontok, sportágak, résztvevők száma, helyszínek.


ALAPINFORMÁCIÓK
Megnyitóünnepség: augusztus 6., 0.15 óra – Maracana Stadion
Záró ünnepség: augusztus 21., 23 óra – Maracana Stadion


Sportágak (kiosztandó aranyérmek száma: 306):
asztalitenisz (4), atlétika (47), birkózás (szabadfogás: 12, kötöttfogás: 6), cselgáncs (14), evezés (14), golf (2), gyeplabda (2), íjászat (4), kajak-kenu (sprint: 12, szlalom: 4), kerékpár (BMX: 2, hegyikerékpár: 2, országúti: 4, pályakerékpár: 10), kézilabda (2), kosárlabda (2), labdarúgás (2), lovaglás (díjlovaglás: 2, díjugratás: 2, lovastusa: 2), műugrás (8), ökölvívás (13), öttusa (2), rögbi (2), röplabda (2 + strandröplabda: 2), sportlövészet (15), súlyemelés (15), szinkronúszás (2), tékvandó (8), tenisz (5), tollaslabda (5), torna (14 + ritmikus gimnasztika: 2 + trambulin: 2), triatlon (2), úszás (34), vitorlázás (10), vívás (10), vízilabda (2).


INDULÓK
Résztvevők. 2014-ben már több mint 60 ország sportolói szereztek kvalifikációs helyet Rióra. Június és december között összesen 18 kvalifikációs versenyt rendeztek meg kilenc olimpiai, valamint tíz paralimpiai sportágban, melyeket követően 64 nemzet biztosan ott lehet a brazíliai játékokon 2016-ban. A szervezők mintegy 10 500 olimpikont, illetve 4350 paralimpikont várnak az ötkarikás játékokra.


Hivatalos honlap: rio2016.com. Facebook: Rio 2016. Twitter: Rio 2016. YouTube: Rio 2016Az olimpiai helyszínek

HELYSZÍNEK
A központi Deodoro olimpiai park 10 olimpiai és 4 paralimpiai sportágnak ad otthont. Az olimpiai faluban – amely 75 hektáron terül el – 9460 szoba, 17 700 ágy fogja várni a nemzeti csapatokat. A riói játékokat 34 versenyhelyszínen bonyolítják le, ebből 18 már létező helyszín (nyolcat újítanak fel), kilenc újat építenek, hét pedig ideiglenes. A Deodoro mellett még három különálló olimpiai egység lesz a városon belül: a Barra nevű városrészben, a Copacabanán és a Maracana stadion körül. A legnagyobb helyszín természetesen a Jornalista Mário Filho Stadion, azaz a Maracana, amely 90 ezer nézőt tud befogadni, és a nyitó-, valamint záróünnepség mellett a labdarúgó-fináléknak lesz otthona. További labdarúgó-eseményeknek ad otthont Rión kívül négy helyszín, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Salvador és Sao Paulo. A nyári olimpiák történetében először az atlétikai eseményeket nem a megnyitó- és záróünnepségek helyszínén tartják.VERSENYSZÁMOK ÉS MENETREND
A MAGYAR CSAPAT RIÓI PROGRAMJA
Mikor döntőzhet Hosszú Katinka és Gyurta Dániel? Melyik nap vív Szilágyi Áron? Hogyan játszanak a pólócsapatok? Mikor kezdődik a kajak-kenu és az öttusa?


A RIÓI OLIMPIA MAGYAR VERSENYZŐINEK ÉS CSAPATAINAK RÉSZLETES PROGRAMJÁT IDE KATTINTVA TALÁLJA!

 
A RIÓI MAGYAR CSAPAT (159+1 INDULÓ)
ASZTALITENISZ (3):
Pattantyús Ádám; Lovas Petra, Póta Georgina

ATLÉTIKA (19):
-Férfiak
Baji Balázs (110 m gát), Csere Gáspár (maratoni futás), Helebrandt Máté (20 km-es gyaloglás), Józsa Gábor (maratoni futás), Kővágó Zoltán (diszkoszvetés), Pars Krisztián (kalapácsvetés), Rácz Sándor (50 km-es gyaloglás), Srp Miklós (50 km-es gyaloglás), Venyercsán Bence (50 km-es gyaloglás);
-Nők
Erdélyi Zsófia (maratoni futás), Kovács Barbara (20 km-es gyaloglás), Krizsán Xénia (hétpróba), Madarász Viktória (20 km-es gyaloglás), Márton Anita (súlylökés), Papp Krisztina (maratoni futás), Récsei Rita (20 km-es gyaloglás), Szabó Barbara (magasugrás), Szabó Tünde (maratoni futás), Zsivoczky-Farkas Györgyi (hétpróba)
Maratoni futásban Staicu Simona (maratoni futás) és Gyurkó Fanni (maratoni futás) is teljesítette az A-szintet, ám országonként csak a legjobb három idővel rendelkező indulhat.

BIRKÓZÁS (8):
-Férfiak
Bácsi Péter (kötöttfogás, 75 kg), Kiss Balázs (kötöttfogás, 98 kg), Ligeti Dániel (szabadfogás, 125 kg), Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 66 kg), Lőrincz Viktor (kötöttfogás, 85 kg), Veréb István (szabadfogás, 86 kg);
-Nők
Németh Zsanett (75 kg), Sastin Marianna (63 kg)

CSELGÁNCS (8):
-Férfiak
Bor Barna (+100 kg), Cirjenics Miklós (100 kg), Csoknyai László (81 kg), Tóth Krisztián (90 kg), Ungvári Miklós (73 kg);
-Nők – Csernoviczki Éva (48 kg), Joó Abigél (78 kg), Karakas Hedvig (57 kg)

EVEZÉS (3):
Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár), Simon Béla, Juhász Adrián (kormányos nélküli kettes)

HEGYIKERÉKPÁR (1):
Parti András

KAJAK-KENU (15):
-Férfiak
Ceiner Benjámin (K–2 1000 m, K–4 1000 m), Hajdu Jonatán (C–1 200 m), Horváth Bence (K–1 200 m, K–2 200 m), Hufnágel Tibor (K–2 1000 m, K–4 1000 m), Kopasz Bálint (K–1 1000 m), Kugler Attila (K–4 1000 m), Mike Róbert (C–2 1000 m), Somorácz Tamás (K–4 1000 m), Szomolányi Máté (K–2 200 m), Vasbányai Henrik (C–1 1000 m, C–2 1000 m);
-Nők
Douchev-Janics Natasa (K–1 200 m), Csipes Tamara (K–4 500 m), Fazekas-Zur Krisztina (K–4 500 m), Kozák Danuta (K–1 500 m, K–2 500 m, K–4 500 m), Szabó Gabriella (K–2 500 m, K–4 500 m)
Tartalékok – Birkás Balázs (férfi kajak), Kiss Tamás (férfi kenu), Kárász Anna (női kajak)

MŰUGRÁS (1):
Kormos Villő (toronyugrás)

ÖKÖLVÍVÁS (2):
Bacskai Balázs (69 kg), Harcsa Zoltán (75 kg)
 
ÖTTUSA (4):
Marosi Ádám, Demeter Bence; Kovács Sarolta, Földházi Zsófia
Kvótát szerzett Kasza Róbert is, de a szövetség döntése értelmében ő a tartalék. Egy országból nemenként két versenyző indítható.

SPORTLÖVÉSZET (8):
-Férfiak
Péni István (puska), Sidi Péter (puska), Szabián Norbert (puska), Tátrai Miklós (pisztoly);
-Nők
Csonka Zsófia (pisztoly), Egri Viktória (pisztoly), Miskolczi Julianna (puska), Tobai-Sike Renáta (pisztoly)

SÚLYEMELÉS (1):
Nagy Péter (+105 kg)

TENISZ (2):
Babos Tímea (egyes, páros), Jani Réka-Luca (páros)

TOLLASLABDA (1):
Sárosi Laura

TORNA (2):
Hidvégi Vid; Kovács Zsófia
Kardos Botond és Makra Noémi is kvótát szerzett, ám a szabályok szerint nemenként csak egy magyar indulhat, a szövetség pedig Hidvégi és Kovács szerepelése mellett döntött.

TRIATLON (4):
Ifj. Faldum Gábor, Tóth Tamás; Kovács Zsófia, Vanek Margit

ÚSZÁS (37):
-Férfiak
Balog Gábor (100 m hát, 4x100 m vegyes), Bernek Péter (200 m gyors, 400 m gyors, 4x200 m gyors), Bohus Richárd (100 m gyors, 4x100 m vegyes), Cseh László (100 m pillangó, 200 m pillangó, 4x100 m vegyes), Földházi Dávid (200 m hát), Grátz Benjamin (4x200 m gyors), Gyárfás Bence (4x100 m gyors), Gyurta Dániel (100 m mell, 200 m mell, 4x100 m vegyes), Gyurta Gergely (400 m vegyes, 1500 m gyors), Holló Balázs (4x200 m gyors), Holoda Péter (4x100 m gyors), Horváth Dávid (200 m mell), Kenderesi Tamás (200 m pillangó), Kis Gergő (400 m gyors, 4x200 m gyors), Kozma Dominik (100 m gyors, 200 m gyors, 4x200 m gyors, 4x100 vegyes), Márton Richárd (4x 200 m gyors), Papp Márk (4x200 m), Pulai Bence (100 m pillangó), Pulai Vince (4x100 m gyors), Rasovszky Kristóf (1500 m gyors), Reményi Ármin (4x100 m gyors), Szabó Norbert (4x200 m gyors), Takács Krisztián (50 m gyors), Telegdy Ádám (200 m hát, 4x100 m, 4x200 m), Verrasztó Dávid (200 m vegyes, 400 m vegyes);
-Nők
György Réka (200 m hát), Hosszú Katinka (100 m hát, 200 m hát, 200 m pillangó, 200 m vegyes, 400 m vegyes, 4x200 m gyors), Jakabos Zsuzsanna (200 m vegyes, 400 m vegyes, 4x200 m gyors), Kapás Boglárka (400 m gyors, 800 m gyors, 4x200 m gyors), Késely Ajna (200 m gyors, 400 m gyors, 4x200 m gyors), Molnár Flóra (50 m gyors), Risztov Éva (800 m gyors), Sebestyén Dalma (200 m mell), Szilágyi Liliána (100 m pillangó, 200 m pillangó), Sztankovics Anna (200 m mell), Verrasztó Evelyn (200 m gyors, 4x200 m gyors) 

-Nyílt vízi úszás:
Papp Márk (10 km), Olasz Anna (10 km), Risztov Éva (10 km);
Burián Kata (200 m hát), Juhász Adél (800 m gyors), Biczó Bence (200 m pillangó) és Zámbó Balázs (200 m hát) teljesítette az A-szintet, ám a többi magyar jobb időeredménye miatt nem utazhatnak az olimpiára.

VITORLÁZÁS (5):
Berecz Zsombor (Finndingi), Gádorfalvi Áron (szörf), Vadnai Benjámin (Laser Standard); Cholnoky Sára (szörf), Érdi Mária (Laser Radial)

VÍVÁS (9+1):
-Férfiak
Boczkó Gábor (párbajtőr), Decsi Tamás (kard), Imre Géza (párbajtőr), Rédli András (párbajtőr), Szilágyi Áron (kard),
-Nők
Knapek Edina (tőr), Márton Anna (kard), Mohamed Aida (tőr), Szász Emese (párbajtőr); tartalék – Somfai Péter (párbajtőrcsapat)
A magyar szövetség férfi párbajtőrben négy fővel számol – akárcsak a MOB –, mivel a csapatversenybe két meccs között, illetve sérülés esetén becserélhető a negyedik – amúgy tartalék – tag. Ha a csapat dobogós és a tartalék is vívott, ő is kap érmet, egyébként nem.

VÍZILABDA (26):
-Férfiválogatott
Decker Attila, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő;
-Női válogatott
Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Gangl Edina, Garda Krisztina, Illés Anna, Kasó Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #40 Dátum: 2016. Augusztus 04. - 09:32:53 »

MOLNÁR ÉS TÓTKA INDULHAT, MEGNEVEZTÉK A KIKERÜLT KAJAKOSOKAT
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.04 01:10

A Magyar Olimpiai Bizottság közleményben jelentette be, hogy Molnár Péter és Tótka Sándor megkapta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség engedélyét, így a két világbajnok magyar kajakos indulhat a riói játékokon. Molnár és Tótka az atipikus doppingmintákat adó Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett kerül a csapatba.Zöld út: Molnár és Tótka Rióban is vízre szállhat (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A MOB most nevezte meg a két kajakost, akinek három-három atipikus doppingmintája volt. Ez ugyan nem minősül doppingvétségnek, ám a Magyar Antidopping Csoport (MACS) megerősítette, hogy az információk alapján tiltott szer (szintetikus növekedési hormon) volt a versenyzők szervezetében. A Magyar Kajak-kenu Szövetség fegyelmi eljárást indított Horváth Bence és Szomolányi Máté ellen, és az elnökség döntése értelmében a két kajakos kikerült az olimpiai csapatból.

„Az MKKSZ másfél-két évvel ezelőtt elkötelezte magát a zéró tolerancia elve mellett. Jogilag ugyan a mostani két eset nem minősül doppingvétségnek, de kérdezem én: ha tudok róla, hogy valaki tiltott szerrel él és engedem versenyezni, az helyes? Ez az oka, hogy az elnökségünk hétfőn úgy döntött, a két érintett kajakos nem utazhat az olimpiára" – indokolta a döntést a sportági szövetség elnöke, Baráth Etele.

Helyükre a világbajnok Molnár Péter, Tótka Sándor duót javasolta a szövetség, az induláshoz ellenben még a NOB és a nemzetközi sportági szövetség jóváhagyása is kellett. Ezt a MOB most kapta meg, így Molnár és Tótka indulhat Rióban.

Molnár és Tótka a kajak kettesek 200 méteres versenyében indul, míg Molnár Péter a kajak egyesek 200 méteres versenyében is rajthoz áll.


A RIÓI FÉRFI MAGYAR KAJAKCSAPAT
Férfiak
Ceiner Benjámin (K–2 1000 m, K–4 1000 m), Molnár Péter (K–1 200 m, K–2 200 m), Hufnágel Tibor (K–2 1000 m, K–4 1000 m), Kopasz Bálint (K–1 1000 m), Kugler Attila (K–4 1000 m), Somorácz Tamás (K–4 1000 m), Tótka Sándor  (K–2 200 m)

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #41 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 15:53:53 »

SZÁSZ EMESE A NŐI PÁRBAJTŐR OLIMPIAI ARANYÉRMESE!
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.06 23:26

Szász Emese 15:13-ra legyőzte az olasz Rossella Fiamingót a női párbajtőr döntőjében a riói olimpián, ezzel megnyerte a magyar delegáció első aranyérmét.Szász Emese olimpiai bajnok (Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev)

Sokáig úgy tűnt, bármilyen nagyszerűen menetelt is a döntőig Szász Emese, az olasz himnusz csendül majd fel az asszó végén. Rossella Fiamingo szerezte ugyanis az első találatot, és a folytatásban nagyszerűen dolgozott csuklóra – a mi versenyzőnk egyelőre nem tudott mit kezdeni a rivális idegesítően előretolt és roppant fürge pengéjével.

A második harmadban, egy együttes találat után már 11:7-re vezetett Fiamingo, akkor azonban Szász remek védekezés után mellkason szúrta őt, és ez fordulópontnak bizonyult. Ő is talált egyet csuklóra, majd egy védés, visszaszúrás után felzárkózott egy tusra (10:11). Fiamingo itt megszakította Szász sorozatát, de egy heves „fűrészelés” után a miénk volt a harmad utolsó találata (11:12).

A záró harmad pedig maga volt a megvalósult álom! Szász először – a nap során persze már sokadszor – a pást végére szorítva sajtolt ki találatot, amivel hosszú idő után újra egyformán álltak a felek. De nem sokáig: a lendület vitte tovább ezt a csodálatos magyar sportembert, karra, majd – szegény Fiamingo… – csuklóra talált.

Végül pedig „belement” egy együttesbe, mert már az is elég volt: SZÁSZ EMESE LEGYŐZTE A KÉTSZERES VILÁGBAJNOKOT, ÉS MEGSZEREZTE A MAGYAR KÜLDÖTTSÉG ELSŐ RIÓI OLIMPIAI ARANYÉRMÉT!
HOSSZÚ KATINKA VILÁGREKORDDAL ARANYÉRMES 400 VEGYESEN!
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.07 06:23

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a riói olimpia úszótornáján Hosszú Katinka 400 méter vegyes úszásban bődületes világrekorddal (több mint két másodpercet vert Je Si-ven londoni olimpián úszott idejére) szerezte meg élete első olimpiai (arany)érmét. Az este másik magyar szereplője, Szilágyi Liliána 100 méter pillangón nem jutott be a fináléba.Hosszú Katinka világrekorddal lett olimpiai aranyérmes 400 vegyesen!
(Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Clive Rose)
 
 
NŐI 400 M VEGYES
 
Hosszú Katinka a rajt után azonnal az élre állt, 50 méter után fél másodperc előnnyel fordult, s a pillangó után már több mint egy másodperc volt az előnye a teljes mezőny előtt. A hátúszó résztávot követően szinte csak egyetlen nyitott kérdés maradt: az aranyérem mellett meglesz-e a világrekord is. A mellúszás után ez a kérdés – mondhatni – is eldőlt, hiszen a 27 éves úszónak az utolsó száz méterre 5.25 másodperc fórja volt a világcsúccsal szemben.
Katinka 4:26.36-os idővel elsőként csapott a célba, így bődületes világrekorddal – több mint két másodpercet verve Je Si-ven londoni olimpián úszott idejére – szerezte meg élete első olimpiai (arany)érmét!

Katinka mögött – a sokáig szintén világrekord-részidőn belül úszó – amerikai Maya DiRado és a spanyol Mireia Belmonte zárt.


Shane Tusup öröme (Fotó: Szabó Miklós)
 

„Még nem fogtam fel. Hihetetlen! Azt tudtam csinálni, amit edzésen. Olyan érzésem volt, mintha edzésen úsznék. Július 28-án érkeztünk ide, és azóta mindennap a négyes pályán úsztam az edzésen. Ilyenkor nagyon felszabadultam úsztam. Egyszerűen kiráz a hideg. Kimondani is nehéz, hogy olimpiai bajnok vagyok. Ennél tökéletesebb nem is lehetne” – kezdte a 400 méter vegyes úszás olimpiai bajnoka, Hosszú Katinka az M4 Sportnak.
„Itt van a családom, ez életem egyik legszebb napja. Shane azt mondta nekem, hogy megcsináltad, el sem hiszem, megcsináltad, pontosan úgy, ahogy megálmodtad. De mondom, még nem fogtam fel” – tette hozzá Hosszú.

RIO 2016, ÚSZÁS
NŐI 400 M VEGYES, DÖNTŐ
1. HOSSZÚ KATINKA 4:26.36 perc – világcsúcs
2. Maya DiRado (Egyesült Államok) 4:31.15
3. Mireia Belmonte (Spanyolország) 4:32.39

4. Hannah Miley (Nagy-Britannia) 4:32.54
5. Emily Overholt (Kanada) 4:34.70
6. Elizabeth Beisel (Egyesült Államok) 4:34.98
7. Aimee Willmott (Nagy-Britannia) 4:35.04
8. Simizu Szakiko (Japán) 4:38.06

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #42 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 16:22:32 »


KAPÁS BOGLÁRKA ÉPPHOGY LEMARADT AZ ÉREMRŐL
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.08 06:35

A riói úszóversenyek második napjának esti – magyar idő szerint hajnali – programjában Kapás Boglárka a női 400 méter gyors döntőjében a 4. helyen zárt.Kapás Boglárka negyedik lett 400 m gyorson (Fotó: Szabó Miklós)

NŐI 400 MÉTER GYORS

Az este egyetlen magyar döntőse, Kapás Boglárka az egyes pályáról indulva az első száz méter után a hetedik helyen fordult, majd fokozatosan előrelépve az ötödik, az utolsó száz méterre fordulva már a negyedik helyre úszott fel. Innen azonban már nem sikerült feljebb kerülnie, így a negyedik helyen zárta a finálét, ám az előfutamban úszott idejénél csaknem két másodperccel jobbat úszott, így több mint egy másodpercet javított egyéni legjobbján.
A döntőt – a már száz méter után egy testhosszal vezető – toronymagas favorit amerikai,  Kathleen Ledecky világcsúccsal nyerte meg, mögötte a brit Jazz Carlin és az amerikai Leah Smith végzett.

„Nem fogom én ezt az eredményt semmire. Elégedett vagyok az úszásommal, több mint egy másodpercet javítottam a legjobbamon, és ez volt az elsődleges cél – ez sikerült. Amikor felnéztem a rajtkövemre és láttam, hogy nem világít, akkor már tudtam, hogy nem vagyok dobogós, és egy picit csalódott voltam. Azt hittem, ez az időeredmény elég lesz egy bronzéremre, de nem így lett, nagyon erős mezőny jött össze – úgy gondolom, ez a negyedik hely is szép” – mondta Kapás Boglárka a vegyes zónában a 400 méter gyorson elért 4. helye után.

NŐI 400 M GYORS
1. Kathleen Ledecky (Egyesült Államok) 3:56.46 – világcsúcs
2. Jazz Carlin (Nagy-Britannia) 4:01.23
3. Leah Smith (Egyesült Államok) 4:01.92
4. KAPÁS BOGLÁRKA (MAGYARORSZÁG) 4:02.37

5. Brittany Maclean (Kanada) 4:04.69
6. Tamsin Cook (Ausztrália) 4:05.30
7. Jessica Ashwood (Ausztrália) 4:05.68
8. Coralie Balmy (Franciaország) 4:06.98

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #43 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 17:48:24 »

SIDI PÉTER AZ 5. HELYEN VÉGZETT FÉRFI LÉGPUSKÁBAN
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.08 17:51

Sidi Péter – ötödik olimpiáján eddigi legjobb eredményét elérve – az 5. helyen végzett a férfi légpuska fináléjában a riói olimpián. A döntőt az olasz Niccolo Campriani nyerte meg, mögötte az ukrán Szerhij Kulis és az orosz Vlagyimir Maszlennyikov zárt.Sidi Péter az 5. helyen zárta a férfi légpuskadöntőt (Fotó: AFP, archív)

Sidi Péter remekül kezdte a döntőt, hat lövés után az élen állt, ezt követően azonban visszacsúszott a hetedik helyre. Innen még feljebb lépett az ötödikre, így előtte búcsúzott a döntőtől az ukrán Oleh Carkov, a horvát Petar Gorsa és a fehérorosz Ilja Csarhejka is.
Innen azonban már nem tudott újítani a 37 éves sportlövő, így az ötödik helyen végzett, ami az eddigi legjobb szereplése mind az öt olimpiáját megvizsgálva.


RIO 2016, SPORTLÖVÉSZET
FÉRFI LÉGPUSKA, DÖNTŐ
1. Niccolo Campriani (Olaszország) 206.1
2. Szerhij Kulis (Ukrajna) 204.6
3. Vlagyimir Maszlennyikov (Oroszország) 184.2
4. Abhinav Bindra (India) 163.8
5. SIDI PÉTER (MAGYARORSZÁG) 142.7
6. Ilja Csarhejka (Fehéroroszország) 121.6
7. Petar Gorsa (Horvátország) 101.0
8. Oleh Carkov (Ukrajna) 79.7
UNGVÁRI MIKLÓS KIKAPOTT A BRONZMECCSEN, ÖTÖDIK LETT
MTI/NSO/Frissítve: 2016.08.08 23:33

A riói olimpia cselgáncsversenyének 73 kg-os súlycsoportjában Ungvári Miklós a vigaszágon nyert az amerikai Delpopolo ellen, és a bronzért léphetett tatamira. Ellenfele a belga Dirk Van Tichelt volt, aki sokáig csak védekezett, de a legjobbkor remekül koncentrált, és villámgyors helyzetfelismeréssel karfeszítéssel győzte le a magyar dzsúdóst, aki az ötödik helyen végzett.A karfeszítés elindult, Ungvári pedig búcsút mondott a bronznak (fotó: Szabó Miklós)

Londonban Ungvári Miklós ezüstöt szerzett, itt volt a lehetősége, hogy megszerezze második olimpiai érmét. Ungvári hergelte magát, nagyon határozottan lépett tatamira a belga ellen.
Azonnal kezdeményezően lépett fel, de kiestek a küzdőtérről. Állásból folytatták. Ezután állóharc alakult ki, Ungvárit elkapta a belga, de Miki megkontrázta, így nem lett pont az akcióból.
Egy gyors akció végén elkapta a belga Ungvárit, és karfeszítés után megnyerte a meccset.
Ez a meccs elment, akárcsak a bronzérem, amely a jobban koncentráló Van Ticheltnek jutott. Az ötödik, a pontszerző hely viszont megvan.


„Nehezen találom a szavakat. Megmondom őszintén, meglepett a belga. Nem gondoltam volna, hogy pont a földharcban kapok ki, ami ugye az erősségem. Megint közel álltunk egy éremhez, az edzőmmel az elmúlt hetekben elég sokat súrlódtunk, de köszönöm neki, a családomnak és ceglédieknek, hogy végig velem voltak és támogattak” – mondta Ungvári Miklós.

RIO 2016, CSELGÁNCS
FÉRFI 73 KG
1. Óno Sóhei (Japán)
2. Rustam Orujov (Azerbajdzsán)
3. Lasa Savdatuasvili (Grúzia)
3. Dirk Van Tichelt (Belgium)

5. UNGVÁRI MIKLÓS (MAGYARORSZÁG)
5. Szagi Muki (Izrael)

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #44 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 17:53:12 »

HOSSZÚ KATINKA 100 MÉTER HÁTON IS ARANYÉRMES!
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.09 09:05

Hosszú Katinka a 400 m vegyes után 100 méteres hátúszásban is aranyérmet szerzett a riói olimpián. Ez a magyar küldöttség harmadik elsősége a brazil városban.Hosszú Katinka a második arannyal és a vert mezőnnyel
Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Al Bello

NŐI 100 M HÁT

Hosszú Katinka reakcióideje csak a hatodik legjobbnak bizonyult, és 50 méternél hatodikként fordult. A második hosszon azonban ismét fantasztikus volt, Kathleen Bakerrel vívott nagy csatát, és végül viszonylag nagy előnnyel, három tizeddel őt is megelőzte. Az 58.45-ös eredmény mellesleg élete legjobbja.
Ő lett ezzel az első sportoló, aki a riói olimpián két aranyérmet szerzett.
Ebben a számban korábban csak egyszer lett olimpia bajnok magyar úszó: Egerszegi Krisztina 1992-ben, Barcelonában végzett az élen.


„Tegnap azt mondtam, hogy ez a száz méter hát olyan, hogy az első helytől a nyolcadikig bármi lehet. Most kijött, hogy hányszor versenyeztem az elmúlt négy évben. Nagyon magabiztosan álltam fel és tudtam, ha ki kell magamból hoznom a maximumot, azt meg tudom csinálni. Sikerült elérnem, hogy nem aggódom azon, hogy mi lesz a végeredmény, hanem tényleg a kivitelezésre koncentrálok. Ez azért nem egyszerű, amikor egy olimpiai döntőbe áll fel az ember. Még nem fogtam fel, már az eredményhirdetés alatt is próbáltam a kétszáz vegyesre koncentrálni. Elég hihetetlen, hogy száz háton olimpiai bajnok vagyok. Persze, álmodoztam meg beszéltünk is róla, milyen jó lenne, ha összejönne. Nagyon örülök, hogy itt van a családom és támogat. A holnapi kétszáz vegyes döntőjében szeretnék egyéni csúcsot úszni” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok Hosszú Katinka az M4 Sportnak.

NŐI 100 M HÁT
A DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE
1. HOSSZÚ KATINKA (MAGYARORSZÁG) 58.45
2. Kathleen Baker (Egyesült Államok) 58.75
3. Kylie Masse (Kanada) 58.76
3. Fu Jüan-huj (Kína) 58.76

5. Mie Nielsen (Dánia) 58.80
6. Olivia Smoliga (Egyesült Államok) 58.95
7. Emily Seebohm (Ausztrália) 59.19
8. Madison Wilson (Ausztrália) 59.23