Szerző Téma: A Magyar Csapat  (Megtekintve 9173 alkalommal)

Leírás:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #45 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 17:55:47 »

NAGYON, NAGYON KÖZEL VOLT... – IMRE GÉZA OLIMPIAI EZÜSTÉRMES
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.09 23:35

Imre Géza olimpiai ezüstérmet nyert férfi párbajtőr egyéniben a riói olimpián, miután a fináléban minimális különbséggel kikapott a dél-koreai Pak Szang Jungtól. Imre nagyon közel járt az olimpiai címhez, hiszen vezetett 14:10-re, ám az ázsiai junior-világbajnok fordítani tudott.Imre Géza nagyon közel járt az aranyhoz (Fotó: AFP / Kirill Kudryavtsev)

FÉRFI PÁRBAJTŐR, EGYÉNI, VÉGEREDMÉNY
1. Pak Szang Jung (Dél-Korea)
2. IMRE GÉZA (Magyarország)
3. Gauthier Grumier (Franciaország)
4. Benjamin Steffen (Svájc)


A DÖNTŐ

Az asszó kezdetén pár másodpercnyi tapogatózás után Pak Szang Jung indított támadást, de Imre Géza remekül váltott ütemet, ezzel övé lett az első pont. A második előtt másodpercekig nézett farkasszemet a két vívó, majd a magyar reakciója volt gyorsabb. 2:0
Egy gyors támadással az ázsiai is feliratkozott a táblára, majd a koncentrált akciók után három együttes következett. Pak némi szerencsével – korábban találta meg a szöget a közelharcban – egyenlített. 5:5
Mielőtt lendületbe jött volna azonban Pak, Imre féken tartotta „suhanc” ellenfelét, két remek szúrás után egy együttes zárta le az első három percet. 8:6


A koreai rengeteget ugrált, mozgott lábbal, sokat mozgatta Imrét, és ez kamatozott, világbajnokunk keze felett elcsúszott a penge hegye. Együttes találatot követően ismét a koreai akciózott sikeresen. Egál, 9:9.

Guggoló állásból a hónalj alá vitt találat újra előnyhöz juttatta Imrét, és növelte egy közbeszúrással! 11:9
Hosszú akció végén felülről próbált támadni Pak, ám Imre ismét bevitte alulról a tust. A koreai kényszerhelyzetbe került, ezúttal ő próbálkozott alulról, de a világbajnok megszúrta a vállát. És Imre már 13:9-re vezetett! Jött a szünet, csak be kell fejezni – gondoltuk ekkor.


Pak közelebb jött egy tussal. Ezt követően viszont Imre támadott, és kihasználta a koreai rossz sasszéját. 14:10 – egy tus hiányzott!
Imre támadott, de a koreai kétszer talált, és 14:12-nél közelharcból is ő szúrt hamarabb, nagyon gyorsan feljött 14:13-ra, majd ki is egyenlített!
Egy tus döntött, és ezt Pak Szang Jung vitte be – a dél-koreai lett az olimpiai bajnok. Imre Géza olimpiai ezüstérmes.


„Még egyszer már nem találtam el... Pontatlan voltam a végén... Kétszer kivédett, az jó volt, de azt hittem, megszúrom. De nem találtam el sehol” – mondta a zaklatott Imre Géza az M4 Sport kamerája előtt a döntő után.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #46 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 17:59:51 »

HOSSZÚ KATINKA 200 VEGYESEN ARANY-, KENDERESI TAMÁS 200 PILLANGÓN BRONZÉRMES!
NSO/MTI/Frissítve: 2016.08.10 05:32

Hosszú Katinka 200 m vegyes úszásban megszerezte önmaga harmadik, a magyar csapat negyedik olimpiai bajnoki címét Rióban. Kenderesi Tamás bronzérmes, Cseh László hetedik lett 200 m pillangón.Hosszú verhetetlen Rióban (Forrás: AFP/Odd Andersen)

NŐI 200 M VEGYES

Nem kellett izgulnunk. Hosszú Katinka esélyeshez méltó úszással, olimpiai csúccsal szerezte meg harmadik olimpiai aranyérmét. Gyakorlatilag végig vezetett, a brit Siobhan-Marie O'Connor utolsó ötvenen indított támadását is könnyedén verte vissza.


„Még mindig nem fogom fel, hogy háromszoros olimpiai bajnok vagyok. Mondjuk, az volt a cél, hogy úgy ússzak itt, mint egy átlagos versenyen – mondta Hosszú, aki saját bevallása szerint amit lehetett, mindent elrontott 200 méter vegyesen, példaként említette a fordulókat és a rajtot. „Nagy szerencse és a sok munkának köszönhető, hogy így is nyertem.”

RIO 2016, ÚSZÁS
NŐI 200 M VEGYES
1. Hosszú Katinka 2:06.58 – olimpiai csúcs
2. Siobhan-Marie O'Connor (Nagy-Britannia) 2:06.88
3. Madeline Dirado (Egyesült Államok) 2:08.79

4. Melanie Margalis (Egyesült Államok) 2:09.21
5. Alicia Coutts (Ausztrália) 2:10.88
6. Sydney Pickrem (Kanada) 2:11.22
7. Viktorija Andrejeva (Oroszország) 2:12.28
8. Je Si-ven (Kína) 2:13.56
...
10. Jakabos Zsuzsanna 2:11.69FÉRFI 200 M PILLANGÓ

Cseh László elsőként fordult a nyitó ötven méter után, az erős kezdés azonban később visszaütött, a végére elfáradt. Michael Phelps átvette a vezetést, és meg is őrizte azt. Kenderesi Tamás gyenge rajt után ismét az utolsó hosszon robbantott, és 25 méterrel a vége előtt már látszott, hogy érmet szerez. A 20. olimpiai aranyát megszerző Phelpset nem lehetett megverni, és mivel a benyúlás a japán Szakai Maszatónak sikerült jobban, Kenderesi harmadik lett, az első olimpiáján! Cseh hetedikként csapott célba.
Phelps négy századdal előzte meg Szakait, ilyen kis különbséggel korábban senki sem nyert olimpiát férfi 200 m pillangón.Cseh László (balra) és Kenderesi Tamás a 200 m pillangó döntője után (Fotó: Szabó Miklós)

„Fantasztikus volt. Nagyon meglepődtem, hogy sikerült érmet szereznem, hihetetlenül boldog vagyok – mondta Kenderesi Tamás az M4 Sportnak. – Az utolsó öt méter eléggé »csípett«, ott már gondolkodtam, hogy mit kellene csinálni. Azt hiszem, a szívem vitt be. Elfáradtam, rám férne egy-két sajtburesz… A többiek nagyon rá voltak feszülve a dologra, én próbáltam inkább élvezni a versenyt, csak azt hozni, amit tudok. Ez sikerült. Az izgulásos téma görcsössé vált a többiekben, szerencsére én az utóbbi időszakban ki tudtam zárni. Volt bennem izgalom, de görcsösség nem, ennek nagyon örülök. Nem egyszerű időszakon vagyok túl, nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített nekem és hozzájárult ehhez a sikerhez.”

„Nem tudom, mi történt velem az utolsó ötven méteren, nagyon elfáradtam – nyilatkozta Cseh László az M4 Sportnak. – Belülről jónak éreztem, meg kell néznem a részidőket, de ez borzasztó úszás volt. Örülök, hogy Kenderesi Tomi harmadik lett, nagyon megérdemelte, gratulálok neki, ám tőlem ez nagyon-nagyon rossz úszás volt. Ilyen időeredményt sorozatterheléses versenyen szoktam úszni. Nagyon rossz volt. Ez van, majd száz pillangón…”
 
FÉRFI 200 M PILLANGÓ, A VÉGEREDMÉNY
1. Michael Phelps (Egyesült Államok) 1:53.36
2. Szakai Maszato (Japán) 1:53.40
3. Kenderesi Tamás 1:53.62

4. Chad Le Clos (Dél-Afrika) 1:54.06
5. Szeto Daija (Japán) 1:54.82
6. Viktor Bromer (Dánia) 1:55.64
7. Cseh László 1:56.24
8. Louis Croenen (Belgium) 1:57.04

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #47 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 18:03:37 »

SZILÁGYI ÁRON A KARDVÍVÁS OLIMPIAI BAJNOKA!
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.11 02:10

A riói olimpia férfi kardvívó versenyszámának döntőjében Szilágyi Áron magabiztos, lehengerlő, ellenállhatatlan vívással 15:8-ra legyőzte az amerikai Daryl Homert. Végig vezetett a magyar vívó, és győzelmével Fuchs Jenő és Kárpáti Rudolf után ő a harmadik, aki magyar kardvívóként megvédte olimpiai bajnoki címét.

 

Mintha már láttunk volna valami hasonlót négy éve. (Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szenzációs győzelem után Szilágyi Áron azon melegében nyilatkozott az M4 Sportnak: „Áldott ember vagyok, hogy másodszor is átélhetem: olimpiai bajnok lettem. Már először is fantasztikus élmény volt, most viszont másodszor is a nyakamba akasztják majd az olimpiai aranyérmet. El sem hiszem, amíg meg nem kapom.”
Szilágyi Áron kiváló társaságba került, hiszen Fuchs Jenőhöz (1908, 1912) és Kárpáti Rudolfhoz (1956, 1960) hasonlóan ő is meg tudta védeni olimpiai bajnoki címét egyéniben.

DÖNTŐ

Már csak a férfi kardozók döntője van hátra a vívócsarnokban. Felsorakoztak a felek a páston, arra várnak, hogy bemutassák őket. Megtörtént, indulhat a döntő!
Szilágyi Áron az olimpiai bajnoki címét igyekszik megvédeni.


Szilágyi és az első tus! Sőt, rögtön itt a második is, mert a pást végére szorult a magyar, de egy védés után talált. (2:0)
 A következő összecsapásból is Szilágyi jött ki jól, de Homer gyorsan szépített. (3:1) Gyorsan védett, és visszatámadott Homer, feljött egy tus különbségre. De már megint kettő! Mert Szilágyi a rajtára rögtön elindult, védte a közbetámadást, és talált. majd hamarosan jött az ötödik tus is, Homer nem tudta védeni. (5:2)
Homer támadott, Szilágyi közbevágása hatástalan volt, ezért Homer találata volt az érvényes. Szilágyi átvette a támadást, aztán szenzációs mozdulattal vágta meg Homer. (6:3)
Újabb egylámpás! Szilágyi védett, aztán a vállán eltalálta az amerikait. Most is Szilágyi jött előre, de a közbevágása ezúttal ült Homernak. De hipp-hopp meglett a nyolcadik tus, mert  kiváló ütemben találta el Homer bal vállát. (8:4)


A szünet után négy tus az előny. Megint Szilágyi indult meg, de együttest ítélt a bíró, majd a videózás után Szilágyinak ítélték meg a tust! És máris ott van a tizedik! Az amerikai jobb keze alatt vágta meg. (10:4)
Homer nem adta föl, most nagyon szépen megvágta Szilágyi vállát. Áron támadott, és övé is lett a tus. (11:5) Homer jött előre, és testre talált. (11:6)
Újabb egylámpás találat! Egészen szenzációs volt, ahogy az előre lendülő Homer fejét vágta meg. (12:6)


Homer jött előre, de megint bánta, mert egy pillanatra visszahúzta a kezét, így Szilágyi találhatott! Sőt, pillanatok múlva meglett a14. tus is! Szilágyi Áron egyetlen tusra az aranyéremtől, a címe megvédésétől! (14:6)
Homer halasztja, halogatja, egymás után két tust is bevitt Szilágyinak.
MEGVAAAAN! Szilágyi támadást indított, és eltalálta Homert.(15:8)

SZILÁGYI ÁRON OLIMPIAI BAJNOK! MEGVÉDTE OLIMPIAI BAJNOKI CÍMÉT!
Ráadásul egy régóta tartó átokkal is leszámolt, hiszen 1948 óta nem sikerült a magyar csapat zászlóvivőjének olimpiai bajnoki címet szerezni.


FÉRFI KARD EGYÉNI
  1. SZILÁGYI ÁRON (MAGYARORSZÁG)
2. Daryl Homer (Egyesült Államok)
3. Kim Dzsung Hvan (Dél-Korea)

4. Modzstaba Abedini (Irán)
Decsi Tamás a 32 között búcsúzottSzilágyi Áron végig irányította a döntőt (Fotó: Szabó Miklós)
PONTSZERZŐ A 4X200 MÉTERES NŐI GYORSVÁLTÓNK
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.11 05:56

A szerda esti – magyar idő szerint csütörtök hajnali – úszóprogramban négy döntőt és négy elődöntőt rendeztek. Az utolsó fináléban magyarokért is szoríthattunk: a májusi Eb-n aranyérmes 4x200 méteres női gyorsváltónk a pontszerző hatodik helyen végzett.Hosszú Katinka a célban a 4x200 méteres női gyorsváltó döntőjében. Mögötte csapattársai:
Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka.
(Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt)

NŐI 4x200 M GYORSVÁLTÓ – DÖNTŐ

Az előfutamban a Verrasztó Evelyn, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka alkotta magyar négyes 7:51.17 percet tudott, ami összesítésben az ötödik helyre volt elegendő. A döntőre egyet cseréltünk: Verrasztó helyett Jakabos Zsuzsanna került be a kvartettbe.

A kettes pályát kapó magyar váltó első embere, Jakabos Zsuzsanna együtt úszott a mezőnnyel, 50 m-nél az elejéhez, 150 m-nél már a végéhez volt közelebb, végül utolsóként váltott. Jött Késely Ajna, de nem tudott felzárkózni. Sőt, távolsága a riválisoktól tovább nőtt. Az élen közben a kínaiak a svédek elé úsztak. Az újabb váltásnál azonban már az ausztrálok embere érkezett elsőként, Kapás Boglárka hetedik helyen vette át a váltónkat. Öt csapat meglépett a többiektől, Kapás viszont felúszott az oroszokra. Záró emberünk, Hosszú Katinka számára az volt a kérdés és a teljesíthető feladat, hogy előzze meg az oroszokat. Ezt 100 m megtétele után megtette, onnantól kezdve már csak tartania kellett a megelőzött két váltót. Előre lépni ugyanis nem volt lehetősége. Az amerikaiak a végén megelőzték a sokáig élen haladó ausztrálokat. A bronzérem a kanadaiaké lett, a mieink pontszerzőként zártak. A májusi, londoni Eb-n 7:51.63 perccel nyert a magyar négyes – Késely helyett Verrasztó úszott –, azon az időn sikerült ugyan javítani, de ebben az erős mezőnyben ez ennyire volt elég.

NŐI 4x200 GYORSVÁLTÓ
1. Egyesült Államok (Allison Schmitt, Leah Smith, Madeline DiRado, Katie Ledecky) 7:43.03
2. Ausztrália (Leah Neale, Emma McKeon, Bronte Barratt, Tamsin Cook) 7:44.87
3. Kanada (Katerine Savard, Taylor Madison Ruck, Brittany MacLean, Penny Oleksiak) 7:45.39
4. Kína 7:47.96
5. Svédország 7:50.26
6. MAGYARORSZÁG (Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka) 7:51.03
7. Oroszország 7:53.26
8. Japán 7:56.76

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #48 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 18:09:05 »

HOSSZÚ ÉS CSEH EZÜSTJE, KAPÁS BRONZA ZÁRTA A MAGYAROK OLIMPIAI ÚSZÓVERSENYEIT
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.13 05:15

Két ezüstérem és egy bronzérem a mieink mérlege a riói olimpia úszóversenyeinek pénteki napján: Hosszú Katinka és Cseh László a második, Kapás Boglárka a harmadik helyen végzett döntőjében.A győztes amerikai Maya Dirado és Hosszú Katinka a célban
Forrás: MTI/Illyés Tibor

NŐI 200 M HÁT, DÖNTŐ (Hosszú Katinka)

Hosszú Katinka remekül kapta el a rajtot, 0:59-es reakcióidővel. Alig 25 méter után már az élre állt, DiRado tartotta vele a lépést úgy-ahogy. Hosszú első részideje a világcsúcson belül volt. 50 méternél Hosszú, DiRado, Caldwell volt a sorrend. Maya DiRado erősen ráúszott, de a fordulónál Hosszú nagyon megindult. Az utolsó métereken nagyon jött DiRado, de Hosszú eleinte visszaverte a támadást, csakhogy a benyúlás jobban jött ki az amerikai DiRadónak, aki 6 századdal nyert. Ezüstérem!

„Az emberben mindig benne van, ha ilyen szoros küzdelemben veszít, hogy csak egy kicsi kellett volna még. De négy érem után azt hiszem, nem nagyon bánkódhatok” – mondta Hosszú Katinka az M4 Sportnak.

NŐI 200 HÁT
1. Madeline DiRado (Egyesült Államok) 2:05.99
2. Hosszú Katinka 2:06.05
3. Hilary Caldwell (Kanada) 2:07.54

4. Darja Usztyinova (Oroszország) 2:07.89
5. Belinda Hocking (Ausztrália) 2:08.02
6. Kirsty Coventry (Zimbabwe) 2:08.80
7. Liu Ja-hszin (Kína) 2:09.03
8. Eyglo Gústafsdóttir (Izland) 2:09.44


A 100 méteres pillangóúszás sztárjai: Cseh László, Chad le Clos, Michael Phelps, Joseph Schooling
(fotó: Action Images)

FÉRFI 100 M PILLANGÓ, DÖNTŐ (Cseh László)

Minden szem Michael Phelpsre szegeződött, aki 2008-ban és 2012-ben is nyerte a számot. Csakhogy az előfutamokban nagyon jól úszott a szingapúri fiú. Az első hossz után Schooling a világcsúcs részidejénél jobbal nyúlt be. A második hosszon a szingapúri még növelte is az előnyét. A benyúlás fantasztikus volt, Schooling nyert 50:39-cel, ezzel országa, Szingapúr első olimpiai bajnoka lett. Phelps, Le Clos és Cseh ugyanolyan idővel nyúlt be (51:14), így három ezüstérmes lett. Cseh László ezüstérmes!

„Ez az 50.39 tekintélyt parancsoló. Az olimpia előtt reménykedtem, hogy én is tudok ennyit, de az, hogy megvan az ezüstérem, szerintem fantasztikus. Különleges, hogy pont mi hárman lettünk holtversenyben ezüstérmesek. Jobb lenne, ha egyedül állhatnék a második helyen, de örülök, hogy Le Clos-val és Phelpsszel osztozhatok egy pozíción" – mondta Cseh László az M4 Sportnak.

FÉRFI 100 PILLANGÓ
1. Joseph Schooling (Szingapúr) 50.39 – olimpiai csúcs
2. Cseh László 51.14
    Chad Le Clos (Dél-Afrika) 51.14
    Michael Phelps (Egyesült Államok) 51.14

5. Li Csu-hao (Kína) 51.26
6. Mehdy Metella (Franciaország) 51.58
7. Tom Shields (Egyesült Államok) 51.73
8. Alekszandr Szadovnyikov (Oroszország) 51.84


Forrás: MTI/Illyés Tibor

NŐI 800 M GYORS, DÖNTŐ (Kapás Boglárka)

Katie Ledecky verhetetlennek tűnt, hiszen 7 másodperc volt a különbség közte és Kapás Boglárka között. Az első hossz után Ledecky mindjárt az élen úszott, Kapás nyolcadiknak fordult. Ledecky csak a világcsúccsal vívott versenyt, A második-harmadik helyért vívott nagy versenyt Kapás és Belmonte-García, valamint Carlin. Ledecky természetesen nem fáradt, Kapás Boglárka pedig 550 méternél feljött a második helyre. 650-nél majdnem két másodperccel úszott jobbat Ledecky a világcsúcsrészidőnél. Kapás és Carlin különversenyt vívott az ezüstért. Az utolsó hosszra harmadikként fordult Kapás. Ledecky 8:04.79-cel nyert, Carlin a második, Kapás Boglárka új egyéni csúccsal a harmadik. Kapás Boglárka bronzérmes!

„Csak két tizedre volt az ezüst, de egyáltalán nem érdekel, nem zavar, mert amiért jöttem, azt hazaviszem, és ez fantasztikus érzés. Akkor kezdtem el sírni, amikor az interjúra indultam, mert akkor esett le, mi történt. Szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik ide juttattak. Elsősorban édesanyámnak, apukámnak, az egész családomnak, az edzőimnek, akikben maximálisan bízom, az egyesületemnek, az Újpestnek, mert tárt karokkal fogadtak és mindent megkapok, amire szükségem van. Köszönöm a sportpszichológusnak, a masszőröknek, a dietetikusnak, mert ezt nem én nyertem, hanem mi. Most leginkább hálát érzek, úgyhogy köszönöm” – értékelt Kapás Boglárka az M4 Sportnak.

NŐI 800 M GYORS
1. Katie Ledecky (Egyesült Államok) 8:04.79 – világcsúcs
2. Jazz Carlin (Nagy-Britannia) 8:16.17
3. Kapás Boglárka (Magyarország) 8:16.37

4. Mireia Belmonte García (Spanyolország) 8:18.55
5. Jessica Ashwood (Ausztrália) 8:20.32
6. Leah Smith (Egyesült Államok) 8:20.95
7. Lotte Friis (Dánia) 8:24.50
8. Sarah Köhler (Németország) 8:27.75
...
14. Risztov Éva 8:33.36

MÁRTON ANITA ORSZÁGOS CSÚCCSAL BRONZÉRMET SZERZETT SÚLYLÖKÉSBEN!
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.13 05:25

Márton Anita az utolsó sorozatban elért 19.87 méteres országos csúccsal a harmadik helyen végzett a riói olimpia női súlylökésének szombat hajnali döntőjében, ezzel újabb érmet szerzett a magyar delegációnak. Az olimpiai bajnoki címet Michelle Carter szerezte meg.Márton Anita öröme a riói estében (Fotó: Szabó Miklós)

Márton Anita az első sorozatban 17.60-nal melegített be, de mielőtt bárki aggódni kezdhetett volna, másodikra több mint egy métert javított (18.72), harmadikra 19 méter fölé jutott (19.39) – és ott is maradt!

Az idén előbb a fedett pályás világbajnokságon, majd a szabadtéri Európa-bajnokságon is ezüstérmet szerző magyar sportoló a rá jellemző egyenletességgel teljesített ezen a versenyen is. Bár a következő két kísérletével (19.38, 19.10) nem javított, a második legjobb dobásával megelőzte az addig a harmadik helyen álló kínai Kung Li-csiaót, majd utolsóra felszabadultan remek országos csúcsot dobott (az eddigit, a 19.49-et az idei Gyulai Memorialon érte el).
A 19.87-tel utolérte Michelle Cartert, de az amerikai – aki második dobásával mindenképpen megelőzte volna – befejezésképp hatalmasat dobott (20.63), és ezzel megelőzte az addig vezető címvédőt, az új-zélandi Valerie Adamset.


„Azt gondoltam, hogy az első három hely mindegyikéért húsz méter felett kell lökni, de hál' Istennek nem mindenki időzítette jól a csúcsformáját, nekem pedig edzőm segítségével ismét sikerült eltalálni a formaidőzítést, hogy megint a legnagyobb versenyen érjem el a legjobb eredményt – mondta Márton Anita a vegyes zónában. – Nagyon izgultam, főleg a selejtező előtt, de most az első lökésemen is látszott… Utána megnyugodtam. Van bennem egy olyan gát, amelyet nehezen lépek át, nagyon kell az az első érvényes kísérlet. Szépen, lassan sikerült fölépíteni, és sorozatról sorozatra javítani.”

„Amikor kiderült, hogy megvan a bronzérem, sírva fakadtam, mindenféle kavargott a fejemben, nem akartam elhinni, hogy sikerült. Aztán arra, hogy ebben mennyi munkám benne van. Az elmúlt tizenöt évben rengeteget dolgoztam azért, hogy egy ilyen jó eredményem legyen” – tette hozzá a magyar versenyző.

Márton Anita a nők között a magyar atlétika hetedik olimpiai érmét szerezte. A békéscsabaiak súlylökője Németh Angéla nyomdokaiba lépett, az ő gerelyhajításban elért 1968-as diadala óta nem szerzett olimpiai érmet magyar női atléta.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #49 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 18:14:08 »

BRONZÉRMES A FÉRFI PÁRBAJTŐRCSAPAT!
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.14 23:26

Olimpiai bronzérmes lett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat Rióban, miután az esti helyosztón 39:37-re nyert a vb-címvédő Ukrajna ellen. A mieink 12. riói érmüket szerezték meg: a mérlegünk öt arany-, három ezüst- és immár négy bronzérem.Hajszálon múlt, de mi örülhettünk a végén
Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

RIO 2016, VÍVÁS
FÉRFI PÁRBAJTŐR, CSAPAT
DÖNTŐ
OlaszországFranciaország 31-45

A 3. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 39:37
(Magyarország: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter)ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 40:45
Ukrajna–Olaszország 33:45

NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 45:42
Franciaország–Venezuela 45:29
Olaszország–Svájc 45:32
Oroszország–Ukrajna 32:45A 3. HELYÉRT

A szakvezetés cserélt egyet a bronzmeccsre: Boczkó Gábor helyére Somfai Péter állt be. Passzívan kezdődött, és számunkra jól folytatódott a mérkőzés, még a láthatóan nem túl motivált ukránok cseréje sem okozott zavart. Így érkeztünk el a kilencedik párosig, akiknél Rédli András már kilenc tussal is vezetett. Bogdan Nikisin azonban sok választása nem lévén rohamozni kezdett, és taktikája majdnem bejött. Közel volt az egyenlítéshez, még szerencse, hogy közben az időből is kifutott, és a kiélezett végjátékban azért Rédli is adott egylámpást. A szakág két éremmel zárt Rióban: Imre egyéniben lett ezüstérmes, míg a csapat bronzérmes.


ELŐDÖNTŐ

A franciák végig magabiztosabbak és gyorsabbak voltak a mieinknél. A magyar trió becsülettel küzdött, kapaszkodott az irányítást kézben tartó franciák után. Imre Géza ezúttal is igyekezett vezérszerepet betölteni, de az ellenfél ezúttal karizmatikusabb vívókból állt, kevesebb teret adott a támadásokat erőltetni kényszerülő magyarnak. Rédli András kevéssel kezdeményezőbb volt negyeddöntős önmagához képest. Boczkó Gábor viszont keveset vállalt, rutinos vívónkban bőven maradhatott tartalék.

„Szoros volt végig, de hiába jöttünk fel egyre, utána hárommal-néggyel rendre elléptek – nyilatkozta az M4 Sportnak Imre Géza. – Mindig vezettek, nem tudtunk velük mit kezdeni. Hiányzott még egy kis plusz. Vagy a végén volt az Andrásnak egy olyan szúrása, aminél épphogy nem szólalt meg a találatjelző. Talán ha az bejön, akkor elbizonytalanodik a francia. Iksznél aztán bármi megtörténhetett volna, de sajnos erről fölösleges beszélni. Úgy érzem, hogy egy hajszállal jobbak voltak a franciák.”


Imre Géza (balra) volt a vezére a csapatnak, így a Dél-Korea elleni győztes negyeddöntőben is
(Fotó: Reuters)


NEGYEDDÖNTŐ

Kiélezett csatát vívtunk a vb-ezüstérmes, az egyéni szám olimpiai bajnokát soraiban tudó Dél-Koreával. Imre Géza bátran, Boczkó Gábor és Rédli András visszafogottan kezdett, így érkeztünk el a hajráig. Boczkó Gábor 3:2-es győzelmének köszönhetően eggyel mentünk az utolsó páros előtt, amelyben Rédli András remekelt, 10:8-as részsikere pedig elődöntőt ért a mieink számára.

„Hatalmas feszültség volt, a végén is nehezen engedtünk fel, csak Rédli Bandiból szakadt ki a feszültség, ahogy megnyerte a záró aszót. Hullámzó volt a meccs, nagyon keményen kellett koncentrálnunk” – mondta egyéniben ezüstérmes versenyzőnk, Imre Géza az M4 Sport kamerája előtt.
EZ „KITOLÁS” – BÁCSI PÉTER AZ ÖTÖDIK HELYEN VÉGZETT
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.14 23:53

Bácsi Péter technikai tussal győzte le a kolumbiai Carlos Munoz Jaramillót és a bolgár Daniel Alekszandrovot is a kötöttfogású birkózók 75 kilogrammos súlycsoportjában, majd 5:0-ra diadalmaskodott az azeri Elvin Mursaliyev felett. A magyar sportoló az elődöntőben büntetőponttal kikapott a dán Mark Madsentől, így a bronzért küzdhetett, de az iráni Szaeid Morad Abdvali 5:2-re legyőzte. A döntőben az orosz Roman Vlaszov legyőzte a dán Madsent, így ő nyerte meg az aranyérmet.Bácsi Péter nem bírt iráni ellenfelével a bronzmeccsen (Fotó: Szabó Miklós)

RIO 2016, BIRKÓZÁS
KÖTÖTTFOGÁS, 75 KG
1. forduló: Bácsi Péter–Carlos Munoz Jaramillo (Kolumbia) 9:0
Nyolcaddöntő: Bácsi Péter–Daniel Alekszandrov (Bulgária) 8:0
Negyeddöntő: Bácsi Péter–Elvin Mursaliyev (Azerbajdzsán) 5:0
Elődöntő: Bácsi Péter–Mark Madsen (Dánia) 0:1
Bronzmérkőzés: Bácsi Péter–Szaid Morad Abdvali 2:5

RIO 2016, BIRKÓZÁS
KÖTÖTTFOGÁS, 75 KG
1. Roman Vlaszov (Oroszország)
2. Mark Overgaard Madsen (Dánia)
3. Kim Hjun Vu (Dél-Korea)
3. Szaeid Morad Abdvali (Irán)

5. Bozo Starcevic (Horvátország)
5. Bácsi Péter (Magyarország)BRONZMÉRKŐZÉS: BÁCSI–ABDVALI

Szaeid Morad Abdvali nagyon bekezdett, másodpercek alatt kitolta Bácsit, majd 3:0-ra növelte az előnyét. A magyar versenyző egy dobással szépített, 3:2 az első három perc végén.

A harmadik kitolás után Bácsi kilépett, majd egy intéssel már 5:2-re vezetett az iráni, és innen már nem is tudott fordítani a magyar versenyző – sőt, szépíteni sem.

A korábbi bronzmeccsen a dél-koreai Kim Hjun Vu legyőzte a horvát Bozo Starcevicet. A döntőben az orosz Roman Vlaszov legyőzte a dán Madsent, így ő nyerte meg az aranyérmet.ELŐDÖNTŐ: BÁCSI–MADSEN

Az első két figyelmeztetést Bácsi kapta, aki másfél perc után parterhelyzetbe került, amit azonban sikeresen kivédekezett, így az első három perc után 0:0-ra állt a küzdelem. Három perc negyven másodperc elteltével a láthatóan fáradó magyar sportolót harmadszor is figyelmeztette a mérkőzésvezető, ami egy büntetőpontot (0:1) és újabb parterhelyzetet vont maga után, de Bácsi ebből is felállt.

A második három perc közepén Madsen is térdre kényszerült, ám Bácsi nem tudott rajta érvényes akciót végrehajtani. Az utolsó másodpercekben a magyar birkózó nem talált fogást a dánon, aki 1:0-ra megnyerte a küzdelmet, és bejutott a döntőbe.Bácsi Péter (zöldben) az elődöntőben kikapott dán riválisától (Fotó: Szabó Miklós)


NEGYEDDÖNTŐ: BÁCSI–MURSALIYEV

Bácsi már 20 másodperc után 1:0-s előnybe került, mivel ellenfele büntetőpontot kapott, amiért menekült. A folytatásban a magyar birkózó gyönyörű akciót hajtott végre ellenfelén, átforgatta Mursaliyevet, így az első három perc után 3:0-ra vezetett.

A folytatásban Bácsi parterhelyzetbe kényszerült, és bár az azeri egyszer megemelte, akciót nem tudott csinálni a magyar birkózón – ezek után pedig a bíró felállította a feleket.
A hátralévő idő lepörgött, Bácsit egyszer figyelmeztették, de a győzelme nem forgott veszélyben.


NYOLCADDÖNTŐ: BÁCSI–ALEKSZANDROV

A két birkózó ezt megelőzően a Pytlasinski-emlékversenyen találkozott a 80 kilogrammosok között, akkor 8:0-s magyar győzelem született.
Ezúttal először Bácsi került parterhelyzetbe, ám bravúros védekezéssel sikerült felállnia. A következő alkalommal már a bolgárnak kellett térdelnie, amit a magyar birkózó kihasznált, és szebbnél szebb akciókat hajtott végre Alekszandrovon. Előbb gyönyörűen átpörgette a bolgárt, amiért négy pontot kapott, majd az újabb akció után még kettőt, ezzel már 6:0-ra vezetett.

Nem sokat kellett várni a következő dobásra sem, Bácsi harmadszor is megforgatta riválisát, ami azt jelentette, hogy technikai tussal ezt a mérkőzését is megnyerte.


1. FORDULÓ: BÁCSI–MUNOZ

A magyar sportoló az első másodpercektől kezdve aktívabban birkózott ellenfelénél, akit alig több mint egy perc után másodszor is figyelmeztettek, így parterhelyzetből folytatódott a küzdelem.
Bácsi felülről támadt, háromszor is átpörgette a kolumbiait, aki a harmadik támadás után videobírót kért, ám a felvételek nem őt igazolták. A magyar birkózó mindhárom akciója érvényesnek bizonyult, és 1:44 perc után technikai tussal megnyerte a küzdelmet.


„Ez a kolumbiai nem tartozik a súlycsoport legjobbjai közé, így ez várható volt. A verseny érdemi része csak ezután következik” – mondta Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya az MTI-nek.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #50 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 18:17:26 »


LŐRINCZ VIKTOR KIKAPOTT A BRONZMECCSEN A KÖTÖTTFOGÁSÚ 85 KG-BAN
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.15 23:09

Lőrincz Viktor 3:0-ra legyőzte az örmény Makszim Manukjant, technikai tussal kiejtette az indiai Khatri Ravindert, majd nagyot küzdve nyert az üzbég Rustam Assakalov ellen, így bejutott az elődöntőbe a férfi kötöttfogású birkózók 85 kg-os súlycsoportjában a riói olimpián. Ott azonban a későbbi bajnok orosz Davit Csakvetadze jobbnak bizonyult, így a magyar versenyző a bronzért birkózhatott, de utolsó ponttal a német Denis Kudlától is kikapott.Megnyerették a némettel az érmet (Forrás: AFP/Jack Guez)

RIO 2016, BIRKÓZÁS
KÖTÖTTFOGÁS, 85 KG
1. forduló: Lőrincz Viktor–Makszim Manukjan (Örményország) 3:0

Nyolcaddöntő: Lőrincz Viktor–Khatri Ravinder (India) 9:0
 
Negyeddöntő: Lőrincz Viktor–Rustam Assakalov (Üzbegisztán) 2:1

Elődöntő: Lőrincz Viktor–Davit Csakvetadze (Oroszország) 1:7

Bronzmérkőzés: Lőrincz ViktorDenis Kudla (Németország) 3:3 – utolsó ponttal Kudla a bronzérmes

Döntő: Davit Csakvetadze (Oroszország)Zsan Belenyuk (Ukrajna) 9:2BRONZMÉRKŐZÉS: LŐRINCZ V.–KUDLA

Az idei Európa-bajnokságon bronzérmes Kudla nyerte el a jogot a vigaszágon arra, hogy Lőrinczcel összecsapjon a bronzért.
A menet felénél leküldték Kudlát parterbe, de Lőrincz nem tudott akciót bemutatni. Fél perccel később a magyar fiút is leküldték, de ő is kivédekezte, de szabálytalan visszanyúlásért mégis kapott két pontot a német (Lőrincz ingerülten konstatálta az ítéletet).

A második menete elején mögé kerüléssel egyenlített Lőrincz, majd a német második figyelmeztetésével már 3:2 volt ide. De Lőrincz megint kapott egy intést (némileg meglepő módon), így 3:3, és előny ott – és innen már nem tudott a magyar fordítani.

A másik bronzérmet a fehérorosz Dzsavid Hamzatov szerezte meg, a helyosztón 4:1-re legyőzve a bolgár Nikolai Bajrjakovot.ELŐDÖNTŐ: LŐRINCZ V.–CSAKVETADZE

A 2015-ben Eb-győztes és vb-ezüstérmessel szemben Lőrinczet hiába küldték le hamar parterba, a magyar kivédekezte a támadást. Fél perccel az első szakasz vége előtt az oroszt is leküldték, de Lőrincz sem tudott akciót bemutatni. 0:0-val zárult az első menet.

A másodikban 40 mp után intéssel előnybe került az orosz, a parterből pedig előbb egy 4 pontos, majd egy 2 pontos akciót is be tudott mutatni. 7:0 oda. Az orosz kilépett, ezzel szépített Lőrincz, de nagyon fogyott az idő, innen pedig már nem volt visszaút. Az orosz döntőzik, Lőrincz pedig a bronzért birkózik.NEGYEDDÖNTŐ: LŐRINCZ V.–ASSAKALOV

Az első menetet követően 0:0 volt az állás, Lőrincz kivédekezett egy parterhelyzetet, ügyesen folyamatosan elmozgott ellenfelétől, aki így nem tudta átfordítani. A második menet elején fordított volt a helyzet, a magyar versenyző pedig jobban kihasználta a lehetőséget, átbillentette ellenfelét, ezért két pontot kapott.
Egy perc elteltével megintették Lőrinczet, ám újra jól védekezett, és kihúzta az utolsó percet is, így 2:1-gyel bejutott az elődöntőbe, amelyben az orosz Davit Csakvetadze lesz az ellenfele.

„A súlycsoport egyetlen olyan versenyzője, aki a világ- és Európa-bajnok ukrán Belenjukot meg tudta verni az elmúlt években. Európai Játékok-győztes. Viktor az idei Spanyol Nagydíjon intésekkel múlta felül” – írja a birkozoszov.hu.NYOLCADDÖNTŐ: LŐRINCZ V.–RAVINDER

Lőrincz a nyolcaddöntő első menetében egy akción belül kétszer is megforgatta az indiai Khatri Ravindert, ezzel 4:0-ra vezetett, majd még egy pontot szerzett, így megnyugtató volt az előnye. A magyar versenyző azonban nem akarta húzni az időt, még a pihenő előtt technikai tussal kiejtette ellenfelét, és továbbjutott!

Lőrincz Viktor 16.12-től mérkőzik meg az üzbég Rustam Assakalovval a legjobb négy közé jutásért:
„Nagyon kellemetlen versenyző, szabályosan lefojtja ellenfeleit a szőnyegen. A Las Vegas-i világbajnokságon szerzett ezüstérmével kvalifikálta magát a riói olimpiára. Viktorral még nem találkozott” – mutatja be az üzbéget a birkozoszov.hu.


1. FORDULÓ: LŐRINCZ V.–MANUKJAN

Az első három perc után 0:0 volt az állás, ám Lőrincz volt az aktívabb, így ellenfele került parterhelyzetbe, de kivédekezte. A második menet elején fordított volt a helyzet, de a magyar birkózó is kivédekezte a helyzetet, ami után Manukjant megbüntették (mert megállította a küzdelmet), majd ki is lépett, így már 2:0-ra vezetett Lőrincz.

Az örmény passzivitása miatt hamar újabb pontot kapott Lőrincz, így 3:0-val meglett az első kör, és készülhetett a következő körre, a nyolcaddöntőben az indiai Khatri Ravinder volt a magyar versenyző ellenfele.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15291
 • Megköszönte: 933 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:A Magyar Csapat
« Válasz #51 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 22:31:56 »

VÉGLETEKIG KIÉLEZETT HAJRÁBAN LETT OLIMPIAI BAJNOK A SZABÓ, KOZÁK KAJAKOS DUÓ
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.16 15:51

A riói olimpia kajak-kenu programjának második napján megszületett az első magyar aranyérem, ugyanis Szabó Gabriella és Kozák Danuta 51 ezreddel megnyerte a női K–2 500 méteres döntőjét. A páros a magyar kajak-kenu sport 23., illetve a riói küldöttség hatodik aranyérmét szerezte.Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Hétfőn kezdődtek a kajak-kenu-versenyek a festői szépségű Rodrigo de Freitas Lagúnán, és bizony csalódottan vehettük tudomásul, hogy négy egységünkből csak a végső győzelemre is esélyes Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros jutott be az A-döntőbe. Ők legalább futamgyőztesként egyből a fináléban folytathatták.

Ráadásul utóbb kiderült, hogy Kozák bélfertőzéssel bajlódik, így betegen versenyzett. A legfrissebb hírek szerint bár még nem százszázalékos, de legalább már jobban van.


NŐI K–2 500 M

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros az ötös pályára kapott besorolást, mellettük a két nagy rivális, a német és a lengyel egység. Franziska Weber és Tina Dietze kapta el a legjobban a rajtot, de a felénél már egy hajszálnyival az aktuális világ- és Európa-bajnok magyar kettős állt az élen. A németek nagyon szorongattak, de nem tudták lehajrázni a mieinket, Kozákék jöttek be elsőként! 51 ezred volt a különbség a javukra.
Beérkezéskor nem is tudták, hogy elsők lettek, illetve az látszott rajtuk, hogy mindent kiadtak magukból. Szabó másodszor, Kozák harmadszor bizonyult a legjobbnak olimpián.

Magyar egység harmadszor győzött ebben a számban nyári játékokon. A páros a magyar kajak-kenu sport 23., illetve a riói küldöttség hatodik aranyérmét szerezte meg.


„Folyamatosan erre készültünk fejben. Két napja arról beszéltünk, hogy biztosan az utolsó húsz méteren dől el minden, és valóban, az utolsó száz méterre feltámadtak a német lányok, de sikerült az utolsó métereken visszavernünk. Rengeteg erőt adott, hogy Danutával ülünk egy hajóban, nagy bizalom van közöttünk. Tényleg szorosnak tűnt, én láttam, hogy nyertünk, de volt már olyan, hogy verseny után megváltoztatták. Még mindig felfoghatatlan" – mondta Szabó Gabriella a versenyt követően az M4 Sportnak.

„Kemény volt a tegnapelőtti éjszaka, mára kialudtam magam, de még mindig nem vagyok százszázalékos. Megérte ennyit edzeni egész évben, mert még így is tudtam menni és Gabit tolni, az ő lelke, az ő csapása vitt be minket. Tényleg nem hittem el, annyira jöttek a németek a végén, azt hittem, hogy elveszítettük. Gabi kiáltott egyet, azt hittem, azért, mert másodikak vagyunk. Hátulról nem láttam semmit" – tette hozzá Kozák Danuta az M4 Sportnak.

RIO 2016, NŐI K–2 500 MÉTER
A DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE
1. Szabó Gabriella, Kozák Danuta (Magyarország) 1:43.687
2. Franziska Weber, Tina Dietze (Németország) 1:43.738
3. Karolina Naja, Beata Mikolajczyk (Lengyelország) 1:45.207

4. Anasztaszija Todorova, Inna Hriscsun (Ukrajna) 1:45.868
5. Jelena Anyusina, Kira Sztyepanova (Oroszország) 1:46.319
6. Nadzeja Ljapeska, Marina Litvincsuk (Fehéroroszország) 1:46.967
7. Natalja Szergejeva, Irina Podojnyikova (Kazahsztán) 1:48.361
8. Alyssa Bull, Alyce Burnett (Ausztrália) 1:51.915