Szerző Téma: Ol. Vízilabda  (Megtekintve 2430 alkalommal)

Leírás: Női, férfi

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15262
 • Megköszönte: 915 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Vízilabda
« Válasz #15 Dátum: 2016. Augusztus 16. - 19:10:26 »

EGY PERCIG SEM VEZETTÜNK, VERESÉG ÖTÖSÖKKEL: A FÉRFI PÓLÓSOK KIESTEK
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.16 18:37

A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel vereséget szenvedett Montenegrótól a negyeddöntőben, így nem játszhat éremért a riói olimpián.A magyar vízilabda-válogatott ötméteresekkel maradt alul a negyeddöntőben
(Fotó: Szabó Miklós)

RIO 2016, FÉRFI VÍZILABDA
NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 9–9 (1–2, 2–3, 3–3, 3–1) – ötméteresekkel 2–4

Olimpiai Uszoda, 1500 néző. V.: Koganov (azeri), Peila (amerikai)
Magyarország: Nagy – Vámos 3, Erdély 3, Szivós, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Kis G. Cserék: Zalánki, Manhercz 1, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai, Decker A.
Montenegró: Scsepanovics – Dr. Brguljan 2, Paskovics 1, Radovics 1, Janovics 1, Csucskovics, Ivovics 3. Cserék: Petrovics, Misics, Klikovacs 1, Jokics, Da. Brguljan
Emberelőny/gól: 9/2, illetve 7/1

A montenegrói karakter pontosan olyan, mint a himnuszuk. Komor, fenyegető és harcos. Na, ez ellen sosem könnyű játszani.
Nem is kell meglepődnünk. Azt kapjuk, amit vártunk, darálás, birkózás, szenvedés, meglepetés az égvilágon semmi. Bent darálás és fogcsikorgatás, kint feszültség. Drasko Brguljan lövi az elsőt, Manhercz Krisztián felel neki. Aztán Alekszandar Ivovics olyan lécet lő, hogy remeg minden, a kapu majdnem ráesik Nagy Viktorra. Nagyobb baj, hogy a kipattanót már a hálóba zúdítja.


Nagy Viktor vicsorog és morog. Érthetően bosszantja az eseménysor. Ami ennél sokkal bosszantóbb, hogy tíz magyar lövésből egy kötött ki a kapuban, a tízszázalékos dobóteljesítmény pedig felettébb egészségtelennek mondható. Milos Scsepanovics pumpál az öklével, és kiacsarog a kapuból. Barátságtalannak tűnik.
Szerencsénk sincs, egy lövést kiimádkoznak a montenegróiak, Alekszandar Radovics pedig a messzi távolból talál be. Ivovics lő még egyet. Kísértetiesen emlékeztet a meccs a magyar–ausztrál női negyeddöntőre. Nagy Viktor helyére Decker Attila jön, itt is kapuscsere, még egy párhuzam. Annak a meccsnek jó vége lett.
Ennek így nem lesz jó vége, mert a lőlapunk egész egyszerűen siralmas, és ebből semmi jó sem sülhet ki. Még egy bejátszást is leszednek, illetve leszednének, de a labda Erdélyi Balázs kezében pihen meg, a magyar négyes fordul, lő, 2–4. Aztán 2–5, Mladan Janovics megsemmisítő ejtésével, még jó, hogy Varga Dénes lő egy olyat, amire Scsepanovics mozdulni sem tud. Mínusz kettő a szünetben, a lövőszázalék 3/19, a két kapusunk nem védett még.
Ennek így tényleg nem lesz jó vége.


A védelem kihagy, érthetetlen leblokkolás, Vjekoszlav Paszkovics belövi a ziccert. A támadójátékunk nem létezik. Decker 19 percnél fog egy lövést. Az első magyar védés. Tulajdonképpen annyi szerencsénk van, hogy a montenegróiak még nincsenek beláthatatlan messzeségben, és nem is tűnik teljesen elveszettnek a meccs. Főleg, hogy Vámos lő kettőt, a másodiknál a labda is beragad a fölsőbe. Vámos üvölt.
Valami mintha megmozdult volna.
Ettől még az utolsó negyed előtt mínusz kettő, most kellene valakinek kézbe vennie a vízben a csapatot, és „összerántania". Erdélyi a szélről talál, de a montenegróiakat ezen a napon semmi sem hatja meg, a kétely árnyéka sem jelenik meg bennük. Visszaállítják egyből a különbséget.
Vámost sem hatja meg semmi ezen a napon, így legalább tapadunk. Decker is labdákat fog.
Talán egyszer megremegnek.
1:11 van hátra, a támadóidőnk lejár. Varga Dénes messze a kaputól. Embere előtte. Ellövi, más választása nincs, mikor szedje elő a vezéri ütőkártyát, ha nem most? Bemegy. Világklasszis gól, és egál.

A végét is. 9–9, ötméteresek – úgy, hogy egy percig sem vezettünk a meccsen. Mint a női tornán Ausztrália ellen.

Összeölelkezések a parton. Benedek Tibor leguggol, és Decker Attilának magyaráz. Az első párok nem hibáznak. Vámos és Janovics ront, aztán Hosnyánszky is. Paszkovics kezében a labda, a továbbjutásért lő. A kapuba. A magyar játékosok állnak, Gerendás György vigasztalja a megsemmisülten távolba meredőket.
Nem olyan lett a vége, mint a lányoknál.


„Szerintem nem csak a szerencsén múlnak az ötméteresek. Felkészültség és koncentráció is kell hozzá, hiszen ugyanúgy részei ennek a játéknak, mivel a negyeddöntő, az elődöntő és a döntő is eldőlhet ötméteresekkel. Gyengébbek voltunk, az első negyedben kifejezetten rosszul játszottunk. Lélektani fölénybe kellett kerülnünk azzal, hogy visszajöttünk egy ilyen mérkőzésen, ennek annyi erőt kellett volna adnia, amivel megnyerjük az ötmétereseket. Sajnálom, hogy így alakult, sok álom veszett így a semmibe. Mindig készülünk a büntetőkre, csak sosem jönnek, most jöttek. Nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Borzalmas nehéz lesz a következő két meccs, mert ugyanolyan nehéz ellenfelekkel kell játszani az ötödik helyért, mint az elsőért. Ráadásul még lehetnek meglepetések is. Az olimpia nem csak az első helyről és az éremről szól. Volt már részem hatodik, ötödik és negyedik helyezésben is. Csináljuk a dolgunkat, és összeszedjük magunkat a következő mérkőzésre” – hangzott Benedek Tibor szövetségi kapitány értékelése az M4 Sport kamerája előtt.

SZIVÓS MÁRTON: EGY ÁLOM VÉGET ÉRT
„Most okosat kéne mondanom, de nehéz... Én büszke vagyok erre a csapatra, óriási mérkőzést játszottunk. Az elején elmentek a montenegróiak, de megmutattuk, hogy van bennünk tartás, visszajöttünk, és lehetett érezni, hogy ott vagyunk a nyakukon. Sikerült a végén egyenlítenünk, az orosz rulettben meg ők nyertek” – mondta Szivós Márton az M4-nek.

„Nagy iramot diktáltunk az elejétől fogva. Sokat, de pontatlanul lőttünk. Ez változott meg a meccs második felében, pontosabban kezdtünk el lőni és a védekezésben is jobban figyeltünk egy-két játékosukra, emiatt tudtunk feljönni” – tette hozzá.

A magyar csapat csoportelsőként kapta meg a rendkívül erős montenegróiakat.

„Ez nem szerencse kérdése. Mi nem számolgatunk, nem nézzük, hogy kivel kellene játszanunk, ez nem a mi stílusunk. Mi mindig a következő ellenfélre koncentrálunk. Montenegrót sodorta elénk a sors, sajnos nem sikerült túljutni rajtuk. Egy álomnak vége, de van még hátra mérkőzésünk, és szeretnénk becsülettel helytállni. Nagyon szeretném megszerezni az ötödik helyet” – zárta Szivós.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15262
 • Megköszönte: 915 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Vízilabda
« Válasz #16 Dátum: 2016. Augusztus 17. - 23:36:44 »


NYOMASZTÓ AMERIKAI GÉPEZET TÉPTE SZÉT NŐI PÓLÓSAINK DÖNTŐS ÁLMAIT
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.17 23:07

Magyarország női vízilabda-válogatottja a bronzéremért játszhat a riói olimpián, miután vereséget szenvedett a favorit Egyesült Államoktól az elődöntőben.Nagyot küzdöttünk, ez a tisztes vereséghez volt elég (Fotók: Szabó Miklós)

RIO 2016, NŐI VÍZILABDA
ELŐDÖNTŐ
EGYESÜLT ÁLLAMOK–MAGYARORSZÁG 14–10 (3–2, 5–3, 4–3, 2–2)

Olimpiai Uszoda, 3500 néző. V: Flahive (ausztrál), Sztavridisz (görög)
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Johnson – Fattal 1, Steffens 4, Mathewson 1, Neushul 2, Fischer M. 1, Craig 1. Cs: Musselman 2, Fischer A., Gilchrist 1, Clark, Seidemann 1.
MAGYARORSZÁG: Kasó – Illés, Kisteleki H. 2, Szûcs, Keszthelyi 4, Bujka 2, Garda 1. Cs: Gangl (kapus), Antal, Czigány 1, Takács O., Tóth I., Csabai.
Emberelőny/gól: 12/8, illetve 10/3


Mai eredmények
Elődöntő
Oroszország–Olaszország 9–12 (2–2, 2–4, 0–2, 5–4)

Az 5–8 helyért
Ausztrália–Brazília  11–4 (2–1, 3–1, 4–1, 2–1)
Spanyolország–Kína 11–6 (2–2, 2–0, 4–2, 3–2)TOVÁBBI PROGRAM
HELYOSZTÓK, augusztus 19. (péntek)
DÖNTŐ
20.30: Egyesült Államok–Olaszország

A 3. HELYÉRT
16.20: MAGYARORSZÁG–Oroszország

AZ 5. HELYÉRT
19.10: Ausztrália–Spanyolország

A 7. HELYÉRT
15.00: Brazília–KínaKisteleki Hanna csattint a rövidbe egy kapufás gólt, majd bemutat egy látványos gólörömöt, nem csoda, szép is a találat, fontos is, föl is van pörögve. Az amerikaiak nemkülönben. Döntő csillagos-sávos többség az uszoda lelátóján, szól a „USA, USA", a csapatkapitány Maggie Steffens emberelőnyös gólját (pedig három magyar védekezett a kapuban) hangzavar fogadja.
És már futhatunk (úszhatunk?) is az eredmény után. Az Egyesült Államok eddigi négy mérkőzését 47–17-es gólkülönbséggel nyerte meg, mindig legalább 11 gólt szerzett, 6-nál többet egyszer sem kapott. Az ötgólos vereséggel a mieink voltak a legkeményebb ellenfelek.
Mondhatni, acélos lábbal tapossák vízbe eddig az ellenállást.

Bíró Attila az ausztrálok elleni negyeddöntő után azt mondta, két-három válogatott van az olimpián, amelyről egyáltalán elképzelhető, hogy megveri az amerikaiakat, az egyik Magyarország. Az első negyed nem is rossz, 2–3, lehetne 3–3 is, csak az utolsó fórt ziccerből belepüföljük Ashleigh Johnsonba.
A második rosszul kezdődik, Kasó Orsolya (bent maradt a kapuban a negyeddöntő után) nyújtózkodik, de hiába, Rachel Fattal lövése a hálóban akad meg. „Bosszúból” Bujka Barbara pattint egyet Johnson feje fölé. Gond a védekezéssel van: sokat lőnek az amerikaiak és jól, el is húznak hárommal. Aztán néggyel.
Aztán időt kérünk.Csak üldöztük a címvédőt, az amerikaiak végig kézben tartották az irányítást

Bujka lő egy olyan gólt, ami után még az eredményjelzőre is kiírják, hogy „incrível”, azaz szenzációs. Ettől még jön a nyolcadik amerikai találat, visszapattan hozzájuk a kapufáról a labda, Kaleigh Gilchrist beveri. Kicsit olyan az érzése az embernek, mintha egy nyomasztó gépezet kezeibe került volna, és az mindjárt végez vele. És nem feltétlenül azért, mert a Pink Floydtól az Another Brick in the Wall-t játsszák a gól után.
Keszthelyi Rita szépít, a vízre csap, kiszakad belőle a feszültség. Az amerikaiak elrontanak néhány támadást, de feszültség itt nincs, a szövetségi kapitány Adam Krikorian előveszi a tábláját, nyugodtnak tűnik, mint Ulysses Grant Vicksburg előtt. Nyolc ötre vezetnek nagyszünetben.

Keszthelyi a szélről felhozza kettőre a mieinket, aztán jön három amerikai gól, mínusz öt, tényleg nyomasztó ez a gépezet. Nagyobbak, erősebbek, pontosabbak, jobbak. Most is. Három negyed után 8–12, más csapat még nem szerzett annyi gólt ezen a tornán az Egyesült Államok ellen, mint a magyar, erre viszont nem osztanak döntőt. Mindennek klappolnia kellene, mindennek százszázalékosnak kellene lennie ahhoz, hogy egyáltalán szoros legyen. Nem klappol minden, és nem is szoros sajnos.

Az amerikai gép csak darál és darál, igazából izgulni se nagyon lehet, a magyar válogatott mindent megtesz, mindent bevet, de hát beestünk a gép elé, amely csak jön és jön, menekvés pedig nincs. A vége 10–14, az amerikai győzelem jogosságát képtelenség vitatni, ebben ennyi volt.
A magyar női válogatott augusztus 19-én 16.20-kor játssza a bronzmérkőzést Oroszország csapata ellen, az Egyesült Államok Olaszországgal csap össze a döntőben.
„Lehetett volna szorosabb az eredmény. Egy-két hibát el kellett volna kerülni ahhoz, hogy komolyabb pariban legyünk az amerikai csapattal. Egészen jól kezdtünk, aztán volt egy gyenge periódusunk, majd ismét beleálltunk a mérkőzésbe, de a végére fizikálisan felőröltek minket. Extrém kapusteljesítmény, zárt blokk és zártabb védekezés kellett volna ahhoz, hogy egy amerikai csapatot megverjünk. Nem szeretnénk, hogy kiénekeljék a szánkból a bronzérmet. Jól összeállt ez az orosz csapat, de bennünk is maradt annyi erő, hogy holnapután megszerezzük azt a bronzérmet” – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15262
 • Megköszönte: 915 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Vízilabda
« Válasz #17 Dátum: 2016. Augusztus 18. - 21:28:15 »


BÁNATUNKBAN ALAPOSAN KITÖMTÜK A BRAZILOK HÁLÓJÁT
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.18 18:49

A magyar férfi vízilabda-válogatott az ötödik–nyolcadik helyért Brazília ellen szállt vízbe. Kétség sem férhetett a magyar győzelemhez, és a kilencgólos győzelem inkább a brazilokra volt hízelgő. Az olimpiának még nincs vége, az ötödik helyért a spanyol–görög meccs győztesével játszunk.Óriási volt a különbség, pólósaink esélyt sem adtak a házigazda braziloknak
(Fotó: Reuters)

RIO 2016, FÉRFI VÍZILABDA
AZ 5–8. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–BRAZÍLIA 13–4 (4–1, 3–0, 4–3, 2–0)

Olimpiai Uszoda, 5000 néző. V: Gomez (olasz), Rezvani (iráni)
MAGYARORSZÁG: Nagy – Vámos 1, Erdélyi 4, Szivós 1, Varga Dénes 2, Varga Dániel 1, Kis G 1. Cs: Zalánki 1, Manhercz, Hosnyánszky, Decker Á. 1, Hárai 1.
BRAZÍLIA: Soro – Crivella 1, Oneto, Baches 2, Da Costa, Perrone 1, Vrlic. Cs: Franco, Alonso, Salemi, Rocha, Guimaraes.
Emberelőny/gól: 6/4, ill. 11/0

AZ 5–8. HELYÉRT
20.10: Spanyolország–Görögország


ELŐDÖNTŐ
Montenegró–Horvátország 8–12 (3–4, 2–3, 1–1, 2–4)

21.30: Olaszország–Szerbia


TOVÁBBI PROGRAM, HELYOSZTÓK (augusztus 20., szombat)
DÖNTŐ
22.50: Horvátország–Olaszország v. Szerbia

A 3. HELYÉRT
18.00: Montenegró–Olaszország v. Szerbia

AZ 5. HELYÉRT
21.30: MAGYARORSZÁG–Spanyolország v. Görögország

A 7. HELYÉRT
16.40: Brazília–Spanyolország v. Görögország


Ezt a meccset egyik csapat sem kívánta... A magyarok azért nem, mert a négy közé vágytak, a brazilok pedig már elvégezték a dolgukat, nem sok minden motiválta őket.
Ez természetesen a meccsen is meglátszott. Sok szót kár is rá vesztegetni, mert az első két negyedben tetszés szerint értük el góljainkat, és a brazilok a csöndes hazai közönség előtt csak egyszer tudtak betalálni. (7–1)


A második félidőben sem vettünk vissza a tempóból, szállítottuk a gólokat rendületlenül, és a meccs végére közel jártunk a mócsinghoz. (13–4) Aztán nem lett meg, de a mócsingot ugyebár már megrágtuk két napja...
Valahogy szívesebben láttunk volna ilyen szépségdíjas gólokat a négy közé jutásért, de ez már a múlt. Maradt a cél, hogy megszerezzük az ötödik helyet. Erre minden esély megvan, a következő meccsen a spanyol vagy a görög csapat lesz az ellenfél. Ha nyerünk, ötödikek leszünk. Bár nem ezért jöttünk.


„Erre a pár napra túl kell lépni az elveszített negyeddöntőn – mondta Benedek Tibor az M4 Sportnak. – Hogy hosszú távon sikerül-e, az egy másik kérdés. Nem volt kétségem, hogy a játékosokban még benne volt a düh. Mindenesetre rá kell tenni egy lapáttal, mert az összecsapás az ötödik-hatodik helyért más lesz. Ma úgy tűnt, hogy nagyon ott vagyunk fejben. A görögök és a spanyolok ellen máshogy kell készülni, de mindkettőt meg kell verni, és mindkettőt meg is tudjuk verni.”

„Ha már ide kerültünk, akkor ki kell hoznunk belőle a maximumot – nyilatkozta a távirati irodának Erdélyi Balázs. – Ez egy kötelező győzelem volt. Leginkább a stábért és Benedek Tiborért, aki egész évben  dolgozott velünk. Illetve azokért az emberekért, akik otthon még a mai napig is szurkolnak nekünk.”