* Ls Hírek

Kedves felhasználók!

A szavazás ideje alatt a prémium link használatát elfogadjuk,lehet 10Gb-nál nagyobb fálj méretnél csak prémium link hozzáférést adni,és témát nyitni!

Továbbá az Ebook részleg is kapott külön szabályzatot,és a tiltott anyagok részt betartani!!

Köszönettel Ls staff :)

Szerző Téma: Ol. Kézilabda  (Megtekintve 2065 alkalommal)

Leírás:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Ol. Kézilabda
« Dátum: 2012. Július 24. - 13:13:32 »


Csapatunk:

Kézilabda (14): Fazekas Nándor, Mikler Roland, Iváncsik Gergő, Vadkerti Attila, Perez Carlos, Ilyés Ferenc, Császár Gábor, Lékai Máté, Zubai Szabolcs, Schuch Timuzsin, Nagy László, Mocsai Tamás, Harsányi Gergely, Gulyás Péter


Olimpiai menetrend:
Kód:
Only registered users can see contents. Kérjük kattintson ide Regisztrálj Vagy Jelenkez Be.
« Utoljára szerkesztve: 2012. Július 24. - 23:15:59 írta wade51 »

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Kézilabda
« Válasz #1 Dátum: 2012. Július 24. - 23:14:31 »


A 14-es fiú se okozott sok gondot - újabb sima győzelem a brit kézisek ellen
MTI|2012. 07. 24., 22:36|

Ahogy két hete Kunszentmártonban, úgy most a londoni olimpia rajtja előtt három nappal is magabiztosan győzte le a magyar férfikézilabda-válogatott a brit csapatot tesztmérkőzésen a Copper Box elnevezésű ötkarikás versenyhelyszínen.

Eredmény:
Magyarország - Nagy-Britannia 44-21 (18-10)

gól: Iváncsik G. 6, Mocsai 5, Harsányi 5, Schuch 5, Császár 4/2, Nagy L. 4, Lékai 4, Gulyás 3, Perez 2, Vadkerti 2, Zubai 2, Ilyés 1, Laluska 1, illetve Larsson 5, Garnham 4, Vincent 3, Prieto 2, Hare 2, Pearce 2, Mohr 1, McMillan 1, McDermott 1

A nemzetközi eredmények nélkül álló brit csapatból szinte egyedül a honosított Larsson volt veszélyes. A gyakorlatilag üres lelátó előtt zajló tesztmeccsen Mocsai Lajos szövetségi kapitány - aki tőle szokatlan módon ülve nézte végig az egyoldalú összecsapást - néhány elejtett mondata is arról szólt, hogy a "14-es fiút" fogják le játékosai.

Átlagban minden második magyar gólra jutott egy hazai találat, és közben mindenki - még az eredetileg tartalékok közé sorolt és Londonba kiutazott Laluska is - lehetőséget kapott. Arra azért figyelni kellett, nehogy valaki megsérüljön a tétnélküli meccsen. Laluska azért nem úszta meg, a fejét eltalálták, és egy fehér turbánt kapott a csapatorvostól.

A második félidőben már a látványra is törekedett a Mocsai-együttes, és még a brit női válogatott tagjai is tapsoltak egy-egy szépségdíjas, akrobatikus gólnál.

A magyar válogatott vasárnap az Európa-bajnok dánok ellen kezdi meg olimpiai szereplését.


"Addig lesz még jó pár edzés és súlyzózás. Lesz, hogy itt tréningezünk, de lesz olyan is, hogy 40 percet kell majd buszoznunk az edzőcsarnokba. A lényeg, hogy szerencsésen megérkeztünk, gördülékeny volt az akkreditáció és a szállás elfoglalása" - mondta Mocsai Lajos.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #2 Dátum: 2012. Július 26. - 23:58:09 »


Félórát késett a busz, Mocsai dühöngött
MTI|2012. 07. 26., 18:48|

Felháborodott Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, hogy az első, vasárnapi olimpiai mérkőzés előtti egyetlen meccshelyszínes edzésén csupán fél órát gyakorolhatott csapata, mivel az olimpiai faluba nem jött időben a busz.


"Szóltunk, hogy mikorra kérjük a buszt. Erre több mint fél órát késett, így aztán a kijelölt kezdési időpontban nem tudtuk elkezdeni a tréninget. Mivel a csarnokba utánunk is jönnek, ezért harminc perc után át kellett mennünk a gyakorlópályára" - mondta Mocsai.

"Minden csapat csupán kétszer gyakorolhat a Copper Boxban a rajtig. Nekünk kedden volt egy britek elleni tesztmeccs, és ma lett volna az egyetlen edzés itt. A többi napokon egy másik csarnokban van az edzés."

A kapitány amiatt is panaszkodott, hogy a faluban nagy a meleg, a szobákban majdnem 40 fok van, és a játékosok alig tudnak aludni.

Lékai Máté viccesen csak annyit fűzött hozzá - utalva a szerdai észak-koreai zászlómizériára: a szervezők most legalább eltalálták, milyen a magyar zászló.

"Azt mondják, péntektől jön a lehűlés. Nem ártana. Ahogy érzem, most vagyunk a holtponton, szerdán alig tudtak a játékosaim lépni" - fűzte hozzá Mocsai.

A magyarok vasárnap az Európa-bajnok dánok ellen kezdik a londoni olimpiát.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #3 Dátum: 2012. Július 30. - 00:27:27 »


Kikapott az Európa-bajnoktól a férfikézi-válogatott
[origo]|2012. 07. 30., 0:18|

A magyar válogatott kiélezett mérkőzésen 27-25-re kikapott az Európa-bajnok dán csapattól a londoni olimpia férfikézilabda-tornájának első csoportfordulójában.

Eredmény, kézilabda, férfiak, B csoport, 1. forduló:
Dánia - Magyarország 27-25 (13-10)

Copper Box, 7500 néző
v: Lazaar, Reveret (franciák)
gól: Eggert 9/5, Knudsen 6, Hansem 4, Sondergaard 3, Mogensen 2, Nielsen 1, Markussen 1, Spellerberg 1, illetve Császár 8/1, Harsányi 4/2, Lékai 3, Mocsai 2, Nagy 2, Zubai 2, Iváncsik 1, Gulyás 1, Vadkerti 1, Schuch 1
hetesek: 4/3, illetve 5/5
kiállítások: 14, illetve 10 perc

Nagyon jól kezdtek a magyarok, Fazekas bravúrokat mutatott be a kapuban, Császár és Nagy jól mozgatta a társakat és eredményes volt, és a 17. percre úgy vezetett 8-5-re az együttes, hogy egy hetes is kimaradt.
Ulrik Wilbek ekkor időt kért, és kitalálhatott valami csodát, mert az addig tökéletesen műköpő - és Mocsai kapitány által is dicsért - védekezésbe egyre több hiba csúszott. És nemcsak a balszélső Eggert Jensen vezette dán támadások váltak pontosabbá, de a védekezés is határozottabb lett, így az ellenfél 5-8-ról 12-9-re fordított.
Ez a 7-1-es széria azt jelentette, Dánia háromgólos előnnyel (13-10) mehetett pihenőre, a magyar szakvezetésnek ráadásul gondolkodnia kellett egyfajta váltáson is, Nagy László ugyanis már két kiállítással bírt.

A megoldás végül az lett, hogy átállt a csapat a kétirányítós játékra, Lékai és Császár nem is játszott rosszul, mint ahogy a jobbátlövőként pályára lépő Mocsai Tamás sem. a védelemből azonban hiányzott Nagy, akinek így csak az utolsó öt percben adatott meg újfent bizonyítani.
Fazekas kapott tíz perc pihenőt, visszaállásával feljavult a kapusteljesítmény, és az 52. percben már 23-21 volt a magyaroknak.
A hajrá azonban ugyanolyan lett, mint az első félidőben, amíg az utolsó hét percben csak két magyar találat született, addig a dánok hatszor voltak eredményesek, a hajrában pedig a két eladott labda nem fért bele.

Dánia megérdemelten nyert 27-25-re, a magyar válogatott kedden 12.15-kor a nyitókörben tízgólos vereséggel indító dél-koreaiak ellen lépnek pályára.

A csoport további mérkőzésein:

Horvátország - Koreai Köztársaság 31-21
Spanyolország - Szerbia 26-21

Az A csoportban:
Izland - Argentína 31-25 (15-14)
Svédország - Tunézia 28-21 (16-11)
Franciaország - Nagy-Britannia 44-15 (21-7)

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #4 Dátum: 2012. Július 31. - 14:59:36 »


Negyedórányi játék is elég volt a kézisikerhez
[origo]|2012. 07. 31., 14:00|Utolsó módosítás:2012. 07. 31., 14:22|

Negyvenöt percen keresztül tragikusan gyengén és pontatlanul játszott a magyar férfikézilabda-válogatott Dél-Korea ellen, ám az utolsó negyedórát 8-3-ra hozva - Lékai Máté és Mikler Roland remeklésének köszönhetően - végül három góllal nyert, és megszerezte az előzetesen kötelezőnek tartott két pontot.

Eredmény, B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Koreai Köztársaság 22-19 (7-9)

Copper Box, 8000 néző
v.: Nacsevszki, Nikolov (macedón)
gól: Lékai 5, Császár 4/2, Iváncsik G. 4, Nagy 3, Zubai 3, Harsányi 1, Perez 1, Vadkerti 1, illetve Jeong J. 4, Jeong H. 4, Li J. 3/1, Ko 2, Eom 2, Ju 1, Jung 1, Park J. 1/1, Lim 1
hetesek: 2/2, illetve 4/2
kiállítások: 8, illetve 6 perc

A magyar szurkolók nagyon ki voltak éhezve már egy csapatsport-sikerre, hiszen Kemény Dénes olimpiai címvédő pólócsapata két vereséggel rajtolt a tornán, míg Mocsai Lajos fiai nagy meccset játszottak a dánokkal, de végül nem sikerült a bravúr. Dél-Korea ellen kötelező volt a győzelem, ha a sokra hivatott kéziválogatott el akarja érni a negyeddöntőt, de a meccs elején nem sikerült elszakadni a lelkes ázsiaiaktól.

Az első tíz percben még lendületesek voltak a magyar támadások, gyorsan mentek a passzok, szélről és átlövésből is eredményes volt a csapat, de sok ziccer már ekkor is kimaradt. A koreaiaknál fura volt látni, hogy a 203 centis Jun Kjung Sin magassága ellenére a kapu felé sem nézett, de a magyarokhoz hasonlóan sok hibával játszó ellenfél mégis tapadni tudott ránk. Igaz, ehhez az is kellett, hogy 6-4-es vezetés után tizenegy percig nem lőjön gólt a magyar csapat, amely naggyá tette a koreaiak eksztázisban védő kapusát.

A 21. percben Jeong Han éles szögből szerzett góljával már Koreánál volt az előny, amit sikerült is növelniük a szünetre. A harminc perc alatt szerzett hét gól mindent elmond a magyar csapat első félidei támadójátékáról, amikor a koreaiak megnyitották a védekezést, még helyzetig is nagyon nehezen jutottak el Ilyésék. Érthetetlen volt, miért nem vállaltak többet átlövőink, és az is, Mocsai miért vitte le Iváncsikot és Pérezt az félidő második részében.


A közönség elképesztő volt, ha nem lett volna kiírva a csarnokba körbe, hogy London 2012, azt is hihettük volna, hogy Magyarországban van a meccs Forrás: AFP/Javier Soriano

Lékai révén magyar góllal indult a második félidő, majd Mikler védett hetest, de a koreaiak a szorosabb védekezés ellenére is könnyen kerültek helyzetbe. Mikler újabb hetest védett, majd Harsányi pazar ejtésével egyenlítettünk. A közönség elképesztő volt, ha nem lett volna kiírva a csarnokba körbe, hogy London 2012, azt is hihettük volna, hogy Veszprémben, Szegeden vagy Győrben van a meccs. Úgy tűnt, sikerült rendezni a sorokat, ezt jelezte, hogy a koreai kapitány a 42. percben időt kért, és ez kicsit kizökkentett minket, Lékai a kapust lőtte telibe, Iváncsik a reklámtáblát.

Egy hetessel fűszerezett emberelőny során ismét visszajöttünk döntetlenre, de folytatódott a hullámvasútazás, két olyan támadásunk is volt, amikor addig adogattunk,amíg a bírók elvették a labdát passzív miatt. Két Iváncsik-góllal tíz perccel a vége előtt két góllal megléptünk, majd Lékai pattintás után először vezettünk hárommal.

Jött is a második koreai fejtágítás, szerencsére a kétirányítós játékunk ült, Lékai és Császár góljaival 21-17-re meglépett az együttes, így a hajrára még az is belefért, hogy két gyors koreai góllal kettőre csökkenjen az előny.
Az utolsó 73 másodpercre Mocsai Lajos időt kért, Lékai előbb labdát szerzett, majd ötödik góljával beállította a 22-19-es diadalt.

Csütörtökön az éremesélyesek között számon tartott horvátok várnak a Mocsai-csapatra.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #5 Dátum: 2012. Augusztus 02. - 20:22:12 »


Oktatták a horvátok a magyar kéziválogatottat
[origo]|2012. 08. 02., 17:15|Utolsó módosítás:2012. 08. 02., 20:11|

Dél-Koreánál és Szerbiánál ugyan jobban megszorította a magyar férfikézilabda-válogatott Horvátországot az olimpiai torna harmadik fordulójában, ám a hétgólos vereségre nem lehet büszke az együttes. Nulla átlövőteljesítménnyel, illetve az ezúttal csődöt mondott kétirányítós taktikával nem is születhetett más eredmény, szombaton Spanyolország következik.


Eredmény, kézilabda férfiak, B csoport, 3. forduló:
Horvátország - Magyarország 26-19 (11-9)

Copper Box, 8000 néző
v.: Abrahamsen, Kristiansen (norvég)
gól: Cupic 7/3, Duvnjak 4, Vori 4, Horvat 3, Strlek 3, Lackovic 1, Kopljar 1, Vukovic 1, Gojun 1, Balic 1, illetve Nagy L. 4, Császár 4/3, Vadkerti 3, Mocsai 3, Harsányi 2, Ilyés 2, Iváncsik G. 1.
hetesek: 3/3, illetve 3/3
kiállítások: 12, illetve 4 perc

Az ötvenszázalékos mérleggel álló magyar csapat ellenfele a koreaiakat és a szerbeket is kipipáló horvátok voltak, akik a szélső Ivan Cupic nyilatkozata alapján elég magabiztosan várták a meccset. "Nagy ugyan visszatért, de nem mutatott semmi különöset, és még van egy tapasztalt Pérez a keretben. Azt hiszem, nyerünk harmadszor is" - hangzott a horvát jóslat.

A magyar csapatban Fazekas, a horvátoknál Alilovic kezdett a kapuban, utóbbi jól ismerhette a mieinket, hiszen a Veszprém játékosa, és bizony a meccs elején úgy tűnt, sokszor kottából olvassa, ki hova fog lőni. Igaz, sok segítséget kapott az előtte védekezőktől is, akik nagyon erőszakosan kimentek a magyar lövőkre, szerencsére támadásban a horvátok sem villogtak.
A meccs elején összeszedett egy-kétgólos előnyt azért így is őrizték a horvátok, akik a széleket remekül használták, a magabiztosan nyilatkozó Cupic például négy gólig jutott az első félidőben.

Mocsai Lajos 5-7-es állásnál időt kért, de továbbra sem volt elég hatékony a magyar támadójáték, néha el sem jutottunk addig, hogy helyzetbe kerüljünk. Dél-Korea ellen hét góllal zárta a magyar válogatott az első félidőt, ezt most sikerült felülmúlni, de a kilenc gól is elég soványnak számított, igaz, mivel a horvátok tizenegyet dobtak, minden kérdés nyitva maradt a folytatásra.

Mocsai a második félidőre ismét elővette a Dél-Korea ellen bevált kétirányítós játékot, Lékai érkezett Császár mellé, a kapuban pedig Mikler váltotta Fazekast. Sajnos a játék képe ettől még nem változott meg, indulni nem tudtunk, vagy ha igen, akkor Alilovic védett, és a horvát kapus átlövőink eszén is rendre túljárt.

A 35. percben öt góllal elhúztak a horvátok, úgy tűnt, kezd elúszni a hajó, főleg, hogy nálunk nem volt ellenszer a horvátok átlövéseire. A kapitány forgatta a csapatot, fia, Tamás és Gulyás is lehetőséget kapott, előbbi két gyors góllal jelentkezett, de sajnos a 40 százalék alatti lövőteljesítmény kevés volt az egyenletesen teljesítő horvátok ellen.

Több variációs lehetőség nem maradt, a kisemberek közül Lékai, a bombázók közül Pérez betlizett, esély sem volt arra, hogy megszorítsuk a horvátokat.

A 26-19-es végeredmény hűen tükrözi a látottakat, egyedül annak örülhetünk - már ha ez adhat örömre okot -, hogy Korea tíz-, Szerbia pedig nyolcgólos vereséget szenvedett Horvátországtól. Mi csak héttel kaptunk ki.

Szombaton 22.15-kor az ugyancsak éremesélyesek között számon tartott, vb-harmadik, Eb-negyedik spanyolok várnak a Mocsai-csapatra.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #6 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 18:13:49 »


Péreznek ennyi volt az olimpia - két helyen változik a kézicsapat kerete
[origo]|2012. 08. 03., 14:39|Utolsó módosítás:2012. 08. 03., 14:40|

A sérüléssel bajlódó Pérez Carlos helyére Putics Barnát, míg Gulyás Péter helyett a tartalék Laluska Balázst nevezte be a magyar férfikézilabda-válogatott szakvezetése a londoni olimpiára.


"Mocsai Lajos szövetségi kapitány a válogatott egészségügyi stábjával konzultálva pénteken kénytelen volt kihasználni a magyar válogatott egyik cserelehetőségét, mivel Pérez Carlos több napja kezelt, jobb lábában lévő térdsérülése nem javult, így a balátlövő nem tudja folytatni az olimpiát" - mondta el Vetési Iván sportágvezető.

"Helyére Putics Barna érkezett Kölnből, aki már itt is van a csapattal az olimpiai faluban. A védekezés erősítése miatt Laluska Balázs is bekerült a csapatba, Gulyás Péter helyett. Mindkét újonnan benevezett játékos pályára lép szombaton Spanyolország ellen, illetve már a csapattal együtt edz pénteken este."

Dr. Erdélyi Gábor csapatorvos elmondta, Pérez hosszú ideje fennálló térdpanaszai a túlterhelés hatására fokozódtak. "Gyulladáscsökkentőkkel kezeltük folyamatosan, ám a panaszai nem enyhültek" - tette hozzá.

A szabályok értelmében Pérez Carlos és Gulyás Péter visszautazik Magyarországra, míg az olimpiai keret pénteken délután videó-elemzéssel, este pedig edzéssel készül tovább a szombaton magyar idő szerint 22.15-kor sorra kerülő Spanyolország elleni mérkőzésre.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #7 Dátum: 2012. Augusztus 05. - 00:42:29 »


Újabb súlyos vereséget szenvedett kézicsapatunk
[origo]|2012. 08. 05., 0:05|Utolsó módosítás:2012. 08. 05., 0:34|

A januári Európa-bajnokságon még döntetlent játszott a magyar férfikézilabda-válogatott Spanyolországgal, az olimpia csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában viszont súlyos, 11 gólos vereséget szenvedett. A negyeddöntő azonban még mindig meglehet, ehhez csak óriási formajavulás, és egy csöppnyi győzelem kellene hétfőn Szerbia ellen.

Eredmény, kézilabda, férfiak, B csoport, 4. forduló:
Magyarország - Spanyolország 22-33 (13-16)

London, Copper Box
v.: Horacek, Novotny (csehek)
gól: Nagy L. 7, Császár 4/3, Zubai 3, Putics 3, Mocsai T. 2, Iváncsik G. 2, Harsányi 1, illetve Aguinagalde 9, Maqueda 7, Rocas 5/3, Ugalde 4, Tomas 3/1, Canellas 2, Morros 1, Sarmiento 1, Aguirrezabalaga 1
hetesek: 4/3, illetve 6/5
kiállítások: 8, illetve 8 perc

"Más lesz számomra a meccs, de ezt ki kell zárnom, és azért lépünk pályára valamennyien, hogy megismételjük a 2008-as Európa-bajnokságon a spanyolok elleni eredményt, amikor nyolc góllal legyőztük őket. Ha ez sikerül, nagyot lépünk előre" - nyilatkozta a spanyolok elleni, nagyon fontos csoportmeccs előtt Nagy László, a magyar férfikézilabda-válogatott átlövője, aki az olimpia előtt tért vissza önkéntes száműzetéséből, amely során arra is volt esély, hogy a spanyoloknál folytatja.

Naggyal ellentétben a sérüléssel bajlódó Pérez Carlos és az eddig kevesebb lehetőséget kapó Gulyás Péter nem volt ott a magyar keretben, helyükre Putics Barnát, és a védekezésben erős Laluska Balázst hívta be Mocsai.

A kapuban Mikler kezdett, de a meccs elején nem igazán találkozott a labdával, a beállós Aguinagalde és a jobbátlövő Maqueda rendre pontosan lőtt. Szerencsére a magyar csapat tartotta a lépést a spanyollal, amiben Nagy László játszotta a főszerepet, az első négy gólunkból hármat ő lőtt a sérülése után ismét bevethető Sterbiknek.
Egyik csapat sem tudott meglógni, a 17. percben, Nagy ötödik góljával először vezettünk, de pünkösdi királyság volt, pedig Mikler hetest védett, Putics bátor volt, és a magyar drukkerek is leszurkolták a spanyolokat. A félidő végén két spanyolt is kiszórtak a cseh bírók, de nem éltünk a lehetőséggel, miközben a spanyolok minden hibát büntettek, így, örülhettünk, hogy Császár utolsó másodperces bombája Sterbikről bepattant, mert ezzel négy helyett három gól volt a hátrány a szünetben.

Védekezésben sajnos nem tudtunk mit kezdeni a spanyolok 196 centis, 113 kilós beállósával, a nyolc kísérletből nyolc gólt szerző Aguinagaldéval, támadásban pedig erősen közepesnek számított az 52 százalékos hatékonyság (13 gól 25 lövésből).

A magyar kapuba Fazekas érkezett, de Aguinagalde őt is gyorsan felavatta, ráadásul a heteseket is szállította a beállós, így nem tudtunk közelebb kerülni. Sőt, a félidő közepén már hattal mentek a spanyolok, akik nagyon jól támadtak, mi viszont azokban a helyzetekben rontottunk, amikor esély lett volna szorosabbá tenni a meccset.

A 49. percben Mocsai a sárga lapot is kiprovokálta, mint korábban elmondta, ezzel általában azt akarja jelezni, hogy nem tetszik neki, ami a pályán történik, ami nem is volt meglepő, mivel ekkor hét gól volt a spanyolok előnye.

"Tessék szélesen játszani" - kérte a kapitány a 54. percben, tízgólos hátrányban, amikor már Nagy és Iváncsik is a padon csücsült, Mocsai a szerbek elleni, továbbjutásról döntő hétfői meccsre pihentette őket.

A hajrát már lélekben is feladta az együttes, a vége 11 gólos vereség lett. Az egyelőre magyarázatra vár, hogy a januárban Spanyolországgal még ikszet játszó csapat - Nagy Lászlóval megerősödve -, hogyan romolhatott ennyit fél év alatt.

Sokat nem lehet gondolkodni, mert hétfő délelőtt sorsdöntő csata vár ránk Szerbia ellen, a győzelem még mindig negyeddöntőt érhet.

További eredmények, 4. forduló, B csoport:
Horvátország - Dánia 32-21 (14-9)
Szerbia - Dél-Korea 28-22 (12-10)

Az állás: 1. Horvátország 8 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Dánia 6, 4. Szerbia 2, 5. Magyarország 2, 6. Dél-Korea 0.

A csoport:
Izland - Franciaország 30-29 (16-15)
Svédország - Argentína 29-13 (12-8)
Tunézia - Nagy-Britannia 34-17 (14-8)

Az állás: 1. Izland 8 pont, 2. Franciaország 6 (130-84), 3. Svédország 6 (130-86), 4. Tunézia 2 (96-102), 5. Argentína 2 (90-113), 6. Nagy-Britannia 0.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #8 Dátum: 2012. Augusztus 06. - 13:20:22 »


Csodálatos feltámadás a kézicsapattól
[origo]|2012. 08. 06., 12:19|Utolsó módosítás:2012. 08. 06., 12:33|

A magyar férfikézilabda-válogatott háromgólos hátrányból felállva aratott 26-23-as győzelmet az Európa-bajnoki ezüstérmes Szerbia ellen, így bejutott a legjobb nyolc közé a londoni olimpián.

Kézilabda, férfiak, B csoport, 5. forduló:
Magyarország - Szerbia 26-23 (9-11)

a magyar gólszerzők: Mocsai 9, Császár 7 (1), Harsányi 5, Nagy 2, Lékai, Schuch, Ilyés

Nagyon egyszerű volt a képlet a magyar válogatott számára a szerbek elleni utolsó csoportmeccsen, nem kellett számolgatni, nem kellett más meccsek eredményeire figyelni, mert ha Császárék legyőzik a januári Eb ezüstérmesét, akor ott vannak a negyeddöntőben. A szerbek bevallottan erre a meccsre készültek, igaz, Mocsai Lajos is úgy forgatta a csapatát a horvátok és a spanyolok elleni találkozó hajrájában, hogy a kulcsemberek pihenni tudjanak.

Remekül kezdett a magyar csapat, Ilyés és Nagy góljaival négy perc után 2-0-ra vezettünk, de öt perccel később már a szerbeknél volt az előny, akik első hat góljukból hármat is lerohanás után szereztek. Sajnos a helyzetkihasználással megint bajok voltak, Harsányi és Iváncsik Gergő is egy az egyben ment a kapusra, de Stanic mindkétszer bravúrral védett. Ráadásul emberelőnyben megint megremegtek a kezek, kétszer is elszórtuk a labdát, a szerbek pedig a félidő közepén a hibákat kihasználva állandósították a vezetésüket.

Fazekasra nem lehetett panasz, hetest, átlövéseket védett, de úgy nehéz meccset nyerni, ha nyolc percig nem lövünk gólt. Mocsai Tamás átlövésgóljával felcsillant a remény, hogy a szünetre sikerül egy gólra lefaragni a hátrányt, de a korábbi veszprémi Sesum a léc alá bombázva visszaállította a kétgólos különbséget (9-11). Mindent elmond az első félidőről, hogy a magyar csapat 39 százalékkal lőtt (9 gól/23 lövés), míg a szerbek 61 százalékkal (11/18).


Mocsai Tamás tarthatatlan volt. Forrás: AFP/Javier Soriano

A fordulás után volt már három gól is a szerb előny, de az ihletett formában játszó Mocsai és a belelendülő Fazekas vezérletével a 38. percre sikerült egyenlíteni, kezdődhetett minden elölről. Sajnos továbbra is sok volt a hiba a játékunkban, és bár a szerbek sem mutattak semmi extrát, a 45. percben újra két góllal jártak előrébb.

Mocsai viszont megint hátára vette a csapatot, egy 3-0-s sorozattal visszajöttünk, és amikor a 49. percben 20-18-ra vezettünk, időt kért a szerb kapitány. Fazekas a hajrára is tartogatott pár bravúrt, és mivel elöl 55 százalékra javult a lövőszázalék, három góllal előrébb tartott a magyar válogatott, amikor már csak öt perc volt hátra.

A szerbek időt kértek, de ez sem segített nekik, Mocsai tarthatlan volt, a kilencedik gólját is megszerezte, majd kiállították, így gyakorlatilag az utolsó két percet emberhátrányban játszotta végig a magyar csapat. Az Eb-ezüstérmes nem tudott mit kezdeni az előnnyel, Fazekas a biztonság kedvéért védett még egy nagy helyzetet, a végén pedig Nagy László a legjobbkor lőtte a második találatát, beállítva ezzel a 26-23-as végeredményt.

A magyarok így a negyedik helyen végeztek a csoportban, és a másik csoport győztesével, a pekingi olimpián ezüstérmes Izlanddal játszanak az elődöntőbe jutásért.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #9 Dátum: 2012. Augusztus 07. - 09:35:45 »


Ebédidőben játszik negyeddöntőt a férfikézi-válogatott
[origo]|2012. 08. 07., 8:29|

Szerdán magyar idő szerint délben lép pályára a magyar férfikézilabda-válogatott Izland ellen az olimpiai torna negyeddöntőjében.

A férfi negyeddöntők menetrendje
augusztus 8. (London, Basketball Arena):

12.00: Izland - Magyarország (1. negyeddöntő)
15.30: Spanyolország - Franciaország (2. negyeddöntő)
19.00: Svédország - Dánia (3. negyeddöntő)
22.30: Horvátország - Tunézia (4. negyeddöntő)

Az elődöntő párosítása (augusztus 10.):
1. negyeddöntő győztese - 3. negyeddöntő győztese
2. negyeddöntő győztese - 4. negyeddöntő győztese

A negyeddöntőkben döntetlen esetén 2x5 perc hosszabbítás van, ha ekkor sincs döntés, újabb 2x5 perc hosszabbítás, ha ekkor sincs döntés, akkor hetespárbaj dönt: öt-öt lövés csapatonként, majd szükség esetén egy-egy lövés csapatonként, amíg nincs döntés.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #10 Dátum: 2012. Augusztus 08. - 15:18:03 »


Gyilkos csatában nyert kézimaratont, elődöntős a válogatott
[origo]|2012. 08. 08., 14:41|Utolsó módosítás:2012. 08. 08., 14:55|

Kétszeri hosszabbításban, nyolcvanperces játékidőben egygólos győzelmet aratott a magyar férfikézilabda-válogatott Izland ellen az olimpia negyeddöntőjében, így a fináléba kerülésért játszhat majd a svéd-dán párharc továbbjutójával. A meccs két legnagyobb hőse a fantasztikusan védő Fazekas Nándor, illetve a kilencgólos Nagy László volt.

Eredmény, olimpia, kézilabda. férfiak, negyeddöntő:
Magyarország - Izland 34-33 (16-12, 27-27, 30-30), kétszeri hosszabbítás után

London, Basketball Arena, 12 ezer néző
v: Lazaar, Reveret (francia)
gól: Nagy L. 9, Iváncsik G. 5, Harsányi 5/1, Putics 4, Lékai 3, Császár 3, Zubai 3, Ilyés 1, Schuch 1, illetve Sigurdsson 8, Palmarsson 7, Petersson 6, Gunnarsson 5, Atlason 4, Stefansson 3, Gudjonsson 1
hetesek: 2/1, illetve 2/0
kiállítások: 8, illetve 4 perc

A magyar csapat a csoportból való bravúros továbbjutás után már nem a hétezres kézicsarnokban, hanem a 12 ezer néző befogadására alkalmas kosárarénában játszhatott Izlanddal a négy közé jutásért.

A válogatottnak bejött az új helyszín és a még több magyar néző, hiszen varázslatosan kezdték a meccset, pedig nem számított esélyesnek: Izland a tavalyi vébén 32-26-ra, az idei Eb-n pedig 27-21-re verte a magyar csapatot.


Álomszerűen kezdett a csapat, Nagy László vezérletével és Fazekas bravúrjaival meg sem állt 5-1-ig.  Zúgott a csarnokban a "Hajrá magyarok!", a csapat mégis visszaesett, pillanatok alatt feljöttek az izlandiak 6-6-ra, a kihagyott magyar helyzetek után leginkább a hármat dobó Sigurdsson volt elemében. Ekkor Nagy László helyére bejött a kapitány fia, a szerbek ellen parádézó Mocsai Tamás.
Ekkor a közönség is váltott, a "Harcoljatok!" felszólításra válaszként jött is két magyar gól, az olimpián meglepően jól játszó Harsányi ismét ejtett egy gólt, majd egy Fazekas-védés után Iváncsik is ezt megoldást választotta (8-6).
Izland ekkor újra elkapta a fonalat, és 8-8-ig meg sem állt, a 18. percben Mocsai időt is kért, aztán mégis az ellenfél dobott gólt, és a meccs során először megszerezte a vezetést.

Szerencsére egy pillanatig nem rendült meg a csapat, a hatosfal tökéletesen működött, ebből adódóan Fazekasnak is könnyebb dolga volt a kapuban. 12-12 után Fazekas védte az addig az egész olimpián hibátlan büntetőszázalékkal rendelkező Stefansson hetesét, a hajrá négy percében pedig már csak négy magyar gól született (16-12).

A szünet után folytatódott az álom, Nagy bombagóljával 17-12-re módosult az állás. Egy nappal korábban Brazília is hasonló nagy előnnyel rendelkezett a címvédő norvégok ellen, de elbukott, így az izlandiak 5-0-s sorozata aggodalommal töltötte el a szurkolókat.
Szerencsére Mocsai Lajos jól forgatta a csapatot, Puticsot a legjobbkor küldte be, a Gummersbach átlövője pedig két bombával jelezte, vannak tartalékok a csapatban.


Mocsai Lajos jól forgatta a csapatot Forrás: AFP/Javier Soriano

22-19-nél a közönség kiadta az ukázt: "Védekezz, védekezz!", és látszott, a csapat ezen a napon fejben nagyon együtt van. A háromgólos előny sajnos az 51. percre elfogyott, de a csapat folyamatosan tudott újítani, és legalább a vezetést nem engedte ki a kezéből.

Az 58. percben azonban jött a mélypont, Zubai két percet kapott, Sigurdsson betalált, és miután az utolsó percben Iváncsik kapufát lőtt, elúszni látszott minden. 14 másodperccel a játékidő vége előtt ráadásul heteshez jutott az olimpiai ezüstérmes, ám Fazekas védett, az idő pedig elég volt Lékainak az egyenlítéshez.

Érződött, az a csapat jön ki győztesen ebből a maratoni csatából, amely előbb két góllal meg tud lépni. Az első ráadásban ez nem jött össze, így 30-30 után következhetett a második kétszer ötperces ráadás.


2004-után készülhetünk az olimpiai döntőre Forrás: AFP/Christophe Simon

Szerencsére Nagy Lászlóban megmaradt a lendület, gyors átlövésgóllal kezdett, amire egyből jött az izlandi válasz. De a Barcelonából Veszprémbe szerződő jobbátlövő a hátára vette a csapatot, és még két gólt szerezve hozta a várt kétgólos előnyt (33-31).

Az utolsó öt perc Petersson és Császár gyors gólváltásával indult, előbbi még 34-33-ra felhozta Izlandot, ám az utolsó percek heroikus küzdelméből a sport igazságtalansága lett volna, ha nem a csodálatosan küzdő magyar válogatott jön ki győztesen.

Amit előre megjósoltunk, hogy az elődöntő nem elérhetetlen a csapat számára, az bejött - bár a szakvezetés és a válogatott játékosai  előzetesen nem örültek a prognózisnak, boldogan készülhetnek 2004 után ismét az olimpiai elődöntőre.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #11 Dátum: 2012. Augusztus 10. - 23:13:17 »


Már csak a bronzért küzdhetnek kéziseink
[origo]|2012. 08. 10., 20:02|Utolsó módosítás:2012. 08. 10., 20:19|

Hiába tűnt úgy, hogy a lehető legjobb ellenfelet kapta a magyar férfikézilabda-válogatott, nem tudott mit kezdeni a svédek védekezésével, támadásban pedig döntő pillanatokban vétett hibát, így egy góllal elveszítette az elődöntőt. Szomorkodásra semmi ok, vasárnap még meglehet a bronzérem.

Eredmény, kézilabda, férfiak, elődöntő:
Magyarország - Svédország 26-27 (12-15)

London, Basketball Arena
v.: Geipel, Helbig (németek)
Magyarország: Fazekas, Mikler (kapusok) - Császár 8/4, Laluska, Harsányi 3, Ilyés 3, Iváncsik G. 3, Lékai 1, Mocsai T. 1, Nagy L., Putics 5, Schuch, Vadkerti, Zubai 2
Svédország: Sjöstrand, Mattias Andersson (kapusok) - Du Rietz 4, Larholm 1, Doder 1, Kim Andersson 5, Jakobsson, Karlsson, Källman 5, Petersen 4/3, Ekberg 6/2, Jernemyr, Gustafsson, Nilsson 1
hetesek: 6/4, illetve 5/4
kiállítások: 6, illetve 10 perc

Jól kezdett a válogatott, úgy tűnt, bejön a húzás, hogy Mikler Roland kezdett a kapuban, rögtön védett két nagyot, kétszer pedig a kapufa segített rajta. A válogatotton a meccs elején nem látszott fáradtság, remélhettük, hogy Mocsai Lajos szövetségi kapitánynak sikerült pontosan végrehajtani a pihentető hadműveletet.

3-2-ig vezettünk is, ekkor azonban fordult a kocka, a svédek három zsinórban dobott góllal 5-3-ra fordítottak.
Ahogy nálunk sem az Izland ellen remeklő Fazekas, úgy a svéd kapuban sem a Barcelona klasszisa, a dánok elleni negyeddöntőn minden második lövést hárító Johan Sjöstrand védett, hanem Mattias Andersson. De nem volt ez rossz döntés az egykori klasszis átlövő, Staffan Olsson részéről, hiszen többek között Nagy László ezerszázalékos ziccerét is sikerült megfognia a kapusnak.
Putics átlövéseivel sikerült egy ugyanolyan svéd fordítást felmutatni, mint amilyet korábban az ellenfél, a játékrész felénél 6-5 volt ide.

Az ellenfél ugyanazt a taktikát alkalmazta, mint a dánok elleni negyeddöntőben: egy mozgékony, tolódó 5+1-es formációval akkor Mikkel Hansent, ezúttal Nagy Lászlót sikerült teljesen kivenni a játékból, a Barcelonából Veszprémbe szerződő csillag egyetlen gólt sem tudott szerezni a mérkőzésen.


XVI. Károly Gusztáv svéd király is a helyszínen szurkol a svéd kéziseknek
Forrás: AFP/Odd Andersen

Nem ment emberelőnyben sem, az ellenfél létszámhátrányban négy gólt (!) is tudott lőni, márpedig így - plusz egy elhibázott Császár-büntetővel - nem zárulhatott sikerrel a félidő.

A Mikler-bravúrok a félidő végére elfogytak, kapott kötény- és szélről dobott gólt is, utóbbit ismét csak elátkozott helyzetben, emberelőnyben. A szünetben megérdemelten és simán vezettek a svédek, még jó, hogy Császár bedobta a 12. magyar gólt az utolsó pillanatban (12-15).

Császár góllal kezdte a második játékrészt, reménykedhettünk, hogy lesz javulás, de a szünetben beállt Fazekas Nándort is hamar felavatták (13-16).
Potyogtak a gólok, fej-fej mellett haladt a két csapat, de Császár ismét hetest hibázott, Nagy László nem találta a góldobó formáját, Fazekas pedig nehezen lendült formába.

Császár tartotta a lelket a csapatban, ő legalább nem hibázott, így sikerült mindig visszajönni három gólra. Egy svéd kiállítást aztán sikerült jól kihasználni, Zubai beállóból szerzett gólja után már csak 21-19 volt oda, aztán szélről Harsányi sem hibázott, így ismét nyílt lett a meccs. Felzúgott a "Ria, Ria, Hungária!" a nézőtéren.

Szerencsére Fazekas a félidő közepétől az izlandi meccshez hasonlóan lehúzta a rolót, így 24-21-es svéd vezetést követően a bokasérülést szenvedő Császár és a kiállított Putics nélkül sikerült feljönni 23-24-re.

24-25-nél a kapufa is kisegítette a sziporkázó Fazekast, aztán a szurkolók felől érkező "Mindent bele!" csatakiáltásra válaszként Mocsai Lajos kapott egy sárgát, Iváncsik pedig a lécre ejtett egy ziccert.

Rohant a csapat az eredmény után, Zubai gólját követően azonban Andersson kapus megakadályozta az egyenlítést, és 70 másodperccel a vége előtt kivédte Harsányi lövését. Arra kicsi volt az esély, hogy ismét olyan szerencsénk legyen, mint Izland ellen, Du Rietz tett is róla, hogy ne izguljanak. Ilyés még felhozta a végén egy gólra a csapatot, de egyenlíteni már nem sikerült.


Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Két nap alatt kétszer nem tudott csodát tenni a csapat, a vége 27-26 lett a svédeknek, akik negyedszer jutottak olimpiai döntőbe, míg a magyarok ötödször bukták el a lehetőséget.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #12 Dátum: 2012. Augusztus 11. - 23:49:55 »


Császár nem játszhat a bronzmeccsen
[origo]|2012. 08. 11., 15:28|Utolsó módosítás:2012. 08. 11., 17:46|

Rá sem tud állni a svédek ellen megsérült lábára, így kénytelen kihagyni a vasárnap délben kezdődő bronzmeccset a horvátok ellen.


"Diagnózis: sérült a csont is, ahogy a szalag meghúzta. Ebből meccs már nem nagyon lesz holnap, hiszen rá sem tudok állni ma. Kis pihenő következik, szerencsére nem olyan hosszú! Bízom a srácokban, képesek megcsinálni! Sajnálom, hogy nem segíthetek tovább!!!!" - írta ki Facebook-oldalára a svédek elleni meccsen megsérült Császár Gábor, aki így biztosan nem játszhat a vasárnapi bronzmeccsen a horvátok ellen.

A válogatott orvosa, Erdélyi Gábor azt mondta, Császár folyamatos kezelést kap, ám kevés esélyt lát arra, hogy vasárnap pályára léphessen. "Az effajta ugróízületi sérülések általában 6-8 hét alatt gyógyulnak. Mindent megteszünk természetesen a minél gyorsabb gyógyulás érdekében. A többi játékos állapota megfelelő, komolyabb sérülés nincs, a sorozatterhelés miatt természetesen szinte mindenkit kezelünk a megfelelő módszerekkel, hogy minél jobb állapotban lépjenek pályára a játékosok Horvátország ellen" - jelentette ki.


Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #13 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 01:01:29 »


Londonban is lett olimpiai bajnok kézise a Győri ETO-nak
[origo]|2012. 08. 11., 23:22|

A címvédő és világbajnok norvégok végig kiélezett csatában háromgólos győzelmet arattak a montenegróiak felett az olimpia nőikézilabda-tornájának döntőjében. Az aranyérmes együttesben játszott a Győri Audi ETO két játékosa, Katrine Lunde Haraldsen és Heidi Löke is.

Eredmény, kézilabda, nők, döntő:
Norvégia - Montenegró 26-23 (13-10)

London, Basketball Arena
v.: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
Norvégia: Lunde-Haraldsen, Grimsbö (kapusok), Alstad 5, Breivang 1, Frafjord, Herrem, Johansen 1, Kurtovic, Löke 1, Lunde-Borgersen 1, Nöstvold 2, Riegelhuth Koren 3, Sulland 10/4, Snorröggen 2
Montenegró: Vukcevic, Barjaktarovic (kapusok), A. Bulatovic, K. Bulatovic 10/5, Djokic, Jovanovic 2, Knezevic, Lazovic 1, Mehmedovic, Miljanic, Popovic 5/2, Radicevic 3, Radovic, Savic 2
hetesek: 5/4, illetve 7/7
kiállítások: 6, illetve 14 perc

a 3. helyért:
Spanyolország - Koreai Köztársaság 31-29 (13-13, 24-24, 28-28) - kétszeri hosszabbítás után


A női olimpiai torna végeredménye:
1. Norvégia
2. Montenegró
3. Spanyolország

4. Dél-Korea
5. Franciaország
6. Brazília
7. Horvátország
8. Oroszország
9. Dánia
10. Angola
11. Svédország
12. Nagy-Britannia

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15025
 • Megköszönte: 812 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Kézilabda
« Válasz #14 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 22:41:06 »


Nem tört meg az olimpiai kéziátok
[origo]|2012. 08. 12., 13:51|Utolsó módosítás:2012. 08. 12., 14:17|

Az 1936-os nagypályás viadalon a négyes döntőben a negyedik helyen zárt, 1980-ban, 1988-ban, 2004-ben és idén Londonban pedig a legjobb négy között szenvedett két vereséget a magyar férfikézilabda-válogatott, így nem tudta megtörni az átkot, és nem szerezte meg még mindig története első olimpiai érmét. Vasárnap Horvátország hét góllal győzött, ugyanúgy, mint a csoportmeccsek során.

Eredmény, olimpiai férfikézilabda-torna, a 3. helyért:
Horvátország-Magyarország 33-26 (19-14)

London, Basketball Arena, 14 ezer néző
v.: Horacek, Novotny (cseh)
Horvátország: Alilovic, Losert (kapusok) - Balic, Buntic 1, Cupic 8/1, Duvnjak 6, Gojun, Horvat, Kopljar 3, Lackovic 7, Nincevic, Strlek 5, Vori 2, Vukovic 1
Magyarország: Fazekas, Mikler (kapusok) - Császár, Laluska, Harsányi 7/2, Ilyés, Iváncsik G. 2, Lékai 2, Mocsai T., Nagy L. 6, Putics 5, Schuch, Vadkerti 1, Zubai 3
hetesek: 2/2, illetve 1/1
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Nem sok idő maradt szomorkodni férfi kéziseinknek a svédek ellen elvesztett olimpiai elődöntő után, ráadásul nem is volt okuk rá, hiszen pár hete csak titkon reménykedtünk benne, hogy éremért játszhat a csapat.

A lehetőség most a horvátok elleni bronzmeccs képében itt volt, és bár Slavko Goluza csapata a csoportban elég simán, hét góllal verte Mocsai Lajos tanítványait, az Izland és a Szerbia elleni győzelmek mutatták, hogy válogatottunk tudja hozni magát a fontos pillanatokban.Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A magyar csapatból hiányzott a svédek ellen bokasérülést szenvedő Császár Gábor, Nagy László viszont gyorsan maga mögött tudta a svédek elleni dobóformáját, az első három gólunkból kettőt ő vállalt, a maradéknál a gólpasszt szolgáltatta. Jól kezdtünk, de a horvátok jöttek utánunk, és 5-4-nél átvették a vezetést, ez még nem volt nagy baj, az már inkább, hogy 13 perc alatt három kiállítást is összeszedtek játékosaink, ebből kettőt az elöl-hátul vezér Nagy László.
Sajnos a horvát szélsők az első meccshez hasonlóan most is nagyon éltek, de Harsányi és Nagy tett róla, hogy a nyakukon maradunk. A horvátoknál a balátlövő Lackovic is villogott, és amikor a 25. percben ötödször lőtte át a magyar falat, Mocsai Lajos időt kért.
Sajnos nem sikerült lefékezni az ellenfelet, amely Alilovic védéseiből szélsebesen indult, de a hatosfal elleni játékot is könnyen megoldotta, és 10-11 után állva hagyta a mieinket. A félidőt Putics szemfüles labdaszerzés utáni gólja zárta, de az öt gól meglehetősen soknak tűnt (14-19).

Magyar emberelőnnyel, de horvát góllal indult a második felvonás, sajnos árulkodó statisztika volt, hogy az első 35 percben ők 81, mi 54 százalékkal lőttünk. Az sem javította a győzelmi esélyeinket, hogy a horvátok még a kettős emberhátrányban is gólt dobtak, pedig Mocsai kapitány mindent megpróbált, visszahozta Fazekast, hátha.


Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Lékai és Iváncsi G. góljaival négy gólra zárkóztunk, Goluza időt is kért gyorsan, sikerült is ezzel megfékezni a magyar rohamot. Putics felsősarkos átlövése után csak három volt a hátrány, éledtek a magyar remények, de ekkor jött három, válasz nélkül maradt horvát gól, és ezzel ismét messze került a bronz.
Az utolsó tíz perc kezdetén ráadásul újra volt egy 4-0-s horvát sorozat, így egy csúnya zakó is kinézett válogatottunknak. Minden bejött nekik, még egy nagyon látványos kínai figurát is el tudtak sütni, míg Alilovic a hajrában is jól olvasta a magyar lövéseket.

A mérkőzés utolsó gólját Vadkerti már úgy szerezte, hogy fél perccel a lefújás előtt a horvátok egyszerűen nem védekeztek.  A vége 33-26-os horvát siker lett, a magyar csapat ötödik alkalommal végzett a negyedik helyen (1936, 1980, 1988, 2004, 2012) a nyári játékokon.