Szerző Téma: Ol. Öttusa, triatlon  (Megtekintve 1029 alkalommal)

Leírás:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15286
 • Megköszönte: 930 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Ol. Öttusa, triatlon
« Dátum: 2012. Július 24. - 14:29:17 »


Csapatunk:

Öttusa (4): Kasza Róbert, Kovács Sarolta, Tóth Adrienn, Marosi Ádám

Triatlon (1): Kovács ZsófiaOlimpiai menetrend:
Kód:
Only registered users can see contents. Kérjük kattintson ide Regisztrálj Vagy Jelenkez Be.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15286
 • Megköszönte: 930 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Öttusa, triatlon
« Válasz #1 Dátum: 2012. Augusztus 04. - 16:02:27 »


Célfotó döntött a kétórás versenyen
[origo]|2012. 08. 04., 13:21|Utolsó módosítás:2012. 08. 04., 15:27|

Nagyon szoros volt a női triatlonosok befutója, a svéd Lisa Nordén próbálta lehajrázni a vezető svájci Nicola Spiriget, de végül Spirignek sikerült pár centimétert megtartania az előnyéből. Mindkettejük ideje másodpercre azonos volt (1:59.48), célfotó döntött a győztesről. Kovács Zsófia az 51. helyen végzett.


Két óra versenyzés után rendkívül szoros volt a befutó Forrás: MTI/EPA/Barbara Walton


Tiszaújváros jobb, mint az olimpia - nagyot bukott, de beért a magyar triatlonos
Juha Pál|2012. 08. 04., 14:13|Utolsó módosítás:2012. 08. 04., 14:27|

Hiába a Hyde Park festői környezete és az olimpia utánozhatatlan hangulata, Kovács Zsófia nem volt boldog a célba érkezés után. A londoni játékok egyetlen magyar triatlonosa ugyanis nagyot bukott kerékpárjával, és sikerült ugyan befejeznie a versenyt, de csak az 51., azaz utolsó előtti lett, ennél pedig jobb eredményt szeretett volna elérni.


"Az esőtől az út csúszós, nyálkás lett, és az egyik kanyarban az aszfalt furcsa felületű, piros színű volt. Egy kanadai lány el is csúszott előttem, de abban a pillanatban én is elestem" - nyilatkozta egy törölközővel a hátán, láthatóan holtfáradtan Kovács Zsófia az [origo]-nak.

Azt mondja, a londoni időjárásra nem dühös, viszont kicsit csalódott, mert úgy érezte, hogy ennél sokkal jobb eredmény elérésére lehet képes. "Az 51. helynél szerintem előbbre is végezhettem volna, de nem vagyok mérges, hiszen senki nem tehet arról, hogy elestünk, ez benne van a pakliban. Bármi is történt, én mindenképpen be szerettem volna fejezni a versenyt, arra gondoltam, hogy nem érhet véget így az első olimpiám. Örülök, hogy egyedüli magyarként kijutottam és megcsináltam a versenyt, de a végeredmény csalódás számomra, mert egész évben erre készültem, és összességében egyáltalán nem sikerült jól a verseny."

A 24 éves sportolónő úgy érzi, ha nincs az esés, akkor jobban ment volna neki a futás, és bekerülhetett volna a legjobb negyven közé.

Pedig nem érte meglepetés a gyöngyösi triatlonost, hiszen az esős versenyekhez is hozzá van szokva: "Elég gyakori az eső, gyakran büntet minket az ég, de engem különösebben nem zavar, csak amikor ennyire technikás a pálya. Én ritkán esem el, legutóbb a budapesti vébén csúsztam el."

Az esés következtében szerzett tenyérméretű horzsolással nem foglalkozott a verseny közben, mint mondja, ilyenkor az adrenalin viszi előre, és nem érez fájdalmat. Az eredményességre viszont rátette a bélyegét a baleset: "Mivel elestünk és lemaradtunk, megpróbáltunk visszajönni, iramot váltottunk, és utol is értünk egy csoportot. Ez sokat kivett belőlem, és ezt a futás alatt már éreztem."


Kovács Zsófia kezdi meg a futás... Forrás: AFP/

Az úszás közben arra törekedett, hogy a nagyobb verekedésekből kimaradjon, de azért ne maradjon hátul, és úgy érzi, ebben az erős mezőnyben nem is úszott rosszul.

Hamar kiderült számára, hogy nagy a különbség egy átlagos verseny és az olimpia között: "Mindenki erre készül legalább két évig, mindenki a legjobbját akarja nyújtani. Persze mindenki feszültebb az átlagnál, ráadásul a legtöbben nagyon megnyomják az úszást és a kerékpárt, mert azt szeretnék, hogy a végén minél kevesebben legyenek elöl, és minél kevesebb ember között dőljön el az érem sorsa."

A drukkerek hangos biztatását a Hyde Park versenyhelyszínéhez közeledvén már kilométerről hallani lehetett, Kovácsnak is tetszett a hangulat, de mint mondja, nem szokatlan az efféle őrjöngés. "Most különösen sokan voltak a helyszínen, és ha van közönség, nagyon jó hangulatot tudnak teremteni, de Magyarországon a tiszaújvárosi Világkupa is legalább ennyire jó" - mondta, végezetül hozzátéve, hogy négy év múlva Rióban szeretné megtapasztalni, milyen egy brazil olimpia hangulata, miközben a mostaninál sokkal jobb eredményt ér el.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15286
 • Megköszönte: 930 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Öttusa, triatlon
« Válasz #2 Dátum: 2012. Augusztus 12. - 00:29:20 »Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Marosi Ádám olimpiai bronzérmes
MTI|[origo]|2012. 08. 11., 20:31|Utolsó módosítás:2012. 08. 11., 21:15|

Egész nap kiegyensúlyozottan versenyezve a 2009-ben világbajnok Marosi Ádám bronzérmet nyert a londoni olimpia öttusaversenyében, míg a másik magyar induló, Kasza Róbert a 12. helyen végzett Londonban.

A hibátlan lovaglás után Kasza a negyedik, Marosi pedig az ötödik helyről várhatta a zárószámot, a lövészettel kombinált futást. Marosi gyorsan megelőzte Kaszát, és végig jobban is lőtt, így hamar kiderült, hogy csak ő csatázhat az éremért a magyarok közül.


Az élen futó Svoboda (cseh), Csao (kínai) páros azonban szinte alig hibázott a lövészetben, így nem lehetett őket megfogni, kettőjük között dőlt el az aranyérem sorsa, végül a cseh öttusázó győzött.

Marosi a második lövészet után kicsit megközelítette ugyan őket, de meglehetősen kifutotta magát, így a végére elfáradt, és csak arra maradt ereje, hogy magabiztosan tartsa a harmadik helyet. A célban mind a két kezét az ég felé emelve jelezte, hogy maximálisan elégedett a bronzéremmel. Kasza Róbert folyamatosan csúszott vissza, és végül a 12. helyen végzett.


Az első tus a vívás volt, Marosi Ádám (balra) és Kasza Róbert biztatják egymást
Forrás: MTI/Kollányi Péter

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány a döntő után elmondta, hogy nagyon jó eredmény Marosi harmadik helye, főleg azok után, hogy milyen rosszul kezdte a vívást.

"Szerencsére néhány kör után magára talált, és a vívásban szerzett 880 pontja pont az a határ, ahonnan még volt esélye a győzelemre. Ádám és Robi is jól úszott, a hibátlan lovaglás pedig mesébe illő volt. Az utolsó szám előtt úgy számoltunk, hogy egyiküknek meg lehet az érem. A kínai srácról nem tudtuk, hogy ilyen jól lő és fut. Könnyű a kínaiakat összekeverni, és egyébként is keveset járnak Európába versenyezni. Összességében nagyon örülök a bronzéremnek."

A szövetségi kapitány Kasza gyengébb kombinált számáról elmondta, hogy a magyar öttusázónak márciusban térdműtétje volt, csak májusban kezdett el edzeni, ez a kihagyás pedig meglátszott a futásán, nem volt olyan dinamikus és energikus a mozgása. Kasza a célbaérés után elsírta magát Pálvölgyi vállán.

Az utolsó szám kezdési időpontját háromszor tolták el, Pálvölgyi Miklós erre így reagált: "Ha öttusáról van szó, korrekt rendezést csak Magyarországon várhatunk."

Út a bronzéremig:

Vívás

Az első tus a vívás volt, ebben a 26 éves Kasza 13 összecsapás után a második helyen állt. A magyar szurkolók egy "Go Robert Kasza go" feliratú magyar zászlóval felszerelkezve buzdították a KSI idén Eb-ezüstérmes versenyzőjét, aki a verseny középső szakaszában visszaesett, de azért megőrizte helyét a jobbak között. Végül 20 győzelemmel és 15 vereséggel zárt.

A 2009-ben világbajnok Marosi gyengén kezdett, első hat asszójából ötöt elvesztett. Aztán fokozatosan belelendült a 28 éves öttusázó, s 25 találkozó után már hatodik volt, holtversenyben többek között Kaszával. Ő ugyanolyan mérleggel végzett, így csak 20 ponttal maradt 900 pont alatt.

Úszás
A 200 méteres gyorúszással folytatódott az öttusa, Kasza Róbert a harmadik futamban úszott, és már száz méter után egy testhosszal járt a mezőny előtt. Bár az előnyéből fogyott a végére, így is simán nyert, 2:01.59 perces ideje 1344 pontot ért. Marosi a legerősebb, ötödik futamban állt rajtkőre, amelyben a hetedik lett, ideje 2:02.08 perc volt, ez 1336 pontot hozott neki.

Az úszásban az ötödik futamot megnyerő egyiptomi el-Geziri végzett az élen, aki 1:55.70-es idejével új olimpiai csúcsot úszott öttusában. Kasza hetedik, Marosi nyolcadik lett úszásban.

Lovaglás
Harmadjára következett a lovaglás, ahol mindkét magyar, Kasza Róbert és Marosi Ádám is hibátlanul teljesített, így a befejező összetett szám előtt a negyedik, illetve az ötödik helyen állnak.


Forrás: MTI/Kollányi Péter

A két magyar közül Marosi lovagolt előbb, és végig nagyon magabiztosan vette az akadályokat Trinidad nyergében. A Connickal induló Kasza lemásolta Marosi lovaglását, és szintén a maximális 1200 pontot gyűjtötte be, a két magyar mellett csak az olasz Riccardo de Luca maradt hibátlan ebben a számban.

Kasza így a negyedik, Marosi pedig ötödik volt a futásból és lövészetből álló záró szám előtt, előbbi kilenc-, utóbbi tizenegymásodperces hátránnyal indult. Az élen a cseh Svoboda állt, mögötte a kínai Csao és az orosz Leszun következett, a kombinált számban történteket pedig már ismerjük.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15286
 • Megköszönte: 930 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Öttusa, triatlon
« Válasz #3 Dátum: 2012. Augusztus 13. - 00:07:17 »


Nincs újabb magyar öttusaérem a zárónapon
[origo]|MTI|2012. 08. 12., 19:41|Utolsó módosítás:2012. 08. 12., 20:25|

Tóth Adrienn a 20., Kovács Sarolta pedig a 33. helyen végzett a londoni olimpia öttusaversenyében, amely a játékok záróversenye volt. Tóth Adrienn még vezetett is két szám után, de a lovaglása rosszul sikerült, akárcsak a kombinált szám.

Vívás

Az első számban, a vívásban tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth remekül kezdett, 25 asszó után az első helyen állt holtversenyben a 2004-es athéni játékokon második, lett Jelena Rublevszkával. Lendülete nem tört meg a végére sem, és mindössze egyetlen győzelemmel szorult az 1000 pontos Rublevszka mögé: 24 sikerrel és 11 vereséggel lett második (976 p). Harmadikként az egyik nagy esélyes, a világranglistát vezető litván Laura Asadauskaite (952 p) végzett.

A 2011-ben vb-ezüstérmes Kovácsnak viszont nagyon nem ment a vívás. A még junior korú versenyző a mezőny végén zárt, a 36 induló közül a 32. lett. Kovács előzetesen azt mondta, ha 900 pont körül tud vívni, versenyben lehet a legjobbakkal - mivel a fizikai számok az erősségei -, de ettől alaposan elmaradt. Jócskán negatív mérleggel, 11 győzelem mellett 24 vereséggel és 664 ponttal zárt.

Úszás
A Vizesközpontban Tóth a harmadik futamban elsőként csapott célba, és 2:17.32 perccel megjavította egyéni legjobbját, az úszással 1156 pontot gyűjtött, és 2132 ponttal átvette a vezetést. A második helyre a világranglistán harmadik brazil Yane Marques jött fel (2116 p), a harmadik helyről pedig az idei vb-bronzérmes brit Samantha Murray (2096 p) várta a folytatást.


Kovács Sarolta nyerte az úszást Forrás: MTI/Kollányi Péter

Kovács az ötödik, azaz a legerősebb futamban indult. Remekül kezdett, majd nagyot hajrázott, és 2:08.11 perccel nemcsak saját csúcsát múlta felül, hanem egyben a játékok legjobb női úszóidejét érte el (a női öttusa 2000 óta szerepel az olimpiai programban). Kovács 1264 ponttal gazdagodott, összesítésben - 1928 ponttal - tíz helyet előrelépett.

Lovaglás
A Greenwich Parkban található, 23 ezer nézőt befogadó lovasarénában - akárcsak szombaton a férfiak versenyén - ezúttal is csaknem megteltek a lelátók. A két magyar közül az első körben Kovács Sarolta került sorra, aki a 13-as számú lovat, All Rise-t húzta. A szám nem hozott szerencsét Kovácsnak, pedig úgy tűnt, hibátlanul teljesíti a pályát.

Az utolsó előtti akadályt azonban nemcsak leverte, hanem le is esett a lóról. Mire visszaszállt a nyeregbe, és újra rávezette a lovat az utolsó két akadályra, túl sok idő telt el, az utolsó ugrás előtt kicsengették. Így a kapható 1200 pontból be kellett érnie 420 ponttal. Összesítésben 2348 ponttal a 33. helyre esett vissza, ezzel gyakorlatilag minden reménye elúszott, ő pedig el is sírta magát.


Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Tóth Adrienn azzal a Warrenstown Q nevű lóval vágott neki a pályának, amely az első körben két akadályt vert lengyel lovasával. A 21 éves magyar ennél többször, ötször hibázott, ami 100 pont levonást jelentett. Az 1100 ponttal összteljesítménye 3220, visszacsúszott az ötödik helyre, és kilenc másdoperc hátránnyal kezdhette a lövészettel kombinált futást, amely az egyik leggyengébb száma.

Futás és lövészet
A lövészet első sorozatában Tóth kilenc lövésből érte el az öt találatot, és hátránya rögtön 20 mp-re nőtt az éllovassal szemben. Az első 1000 méter során, a stadionon kívüli füves terepen a tavaly Eb-ezüstérmes magyar versenyző jól tartotta magát, majd jól is célzott, csak egyet hibázott. A második 1000 méter után nyolcadik volt, és hármat rontott, míg a záró egy kilométeren elkészült az erejével, és huszadikként ért célba.

A tavaly vb-második Kovács a 33. helyről, az elsőhöz képest 3:25 perces hátránnyal rajtolt, így számára már nem volt tétje az utolsó számnak. Végül a 36 indulóból a 33. helyet szerezte meg.

A győzelmet a világranglistát vezető litván Laura Asadauskaite szerezte meg nagy fölénnyel. Másodikként Németh Istvánnak, a brit válogatott kapitányának tanítványa, a vb-harmadik Samantha Murray, harmadikként a brazil Yane Marques érkezett be.

Nem elérhető wade51

 • Speed Drifter
 • Road Spirit
 • *
 • Hozzászólások: 15286
 • Megköszönte: 930 Alkalommal
 • A kezdetektől!
Re:Ol. Öttusa, triatlon
« Válasz #4 Dátum: 2016. Augusztus 18. - 23:48:09 »

FALDUM GÁBORÉ MINDEN IDŐK LEGJOBB MAGYAR FÉRFI EREDMÉNYE TRIATLONBAN
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.18 18:35

A riói olimpián a férfi triatlonosok versenyén Alistair Brownlee megvédte címét, testvére ezúttal a második helyen ért célba. Faldum Gábor a 20. helyen végzett, Tóth Tamás 33. lett. A britek történelmet írtak ezzel az arannyal, Faldum Gábor pedig minden idők legjobb magyar helyezését érte el a férfiak között olimpián triatlonban.

 
Tóth Tamás a 16., Faldum Gábor a 30. helyen állt az 1500 méter úszást követően. A kerékpározás Faldumnak sikerült jobban, összetettben feljött a 23. helyre, de Tóth Tamás hátrébb került. A futás során Faldum még előrébb tudott jönni, végül a 20. lett, ezzel elérte minden idők legjobb magyar helyezését az olimpiai játékok történetében.

Tóth Tamás ideje 17:30 volt, míg Faldum Gábor 18 perc alatt úszta le a másfél kilométert. Az élen a szlovák színekben versenyző Richard Varga és az orosz Igor Poljanszkij végzett 17:18-as idővel.

A küzdelmek a 40 kilométeres kerékpározással folytatódtak. Faldum Gábor 1:14:41-gyel, Tóth Tamás 1:15:19-el zárta a távot.
Az élen ekkora továbbra is Richard Varga állt, őt követte a brit Alistair Brownlee és a francia Vincent Luis. A 10 kilométeres futás során a címvédő Alistair Brownlee ellentmondást nem tűrően futott, simán nyert, a cél előtt már sétálva várta meg a második helyen végző testvérét.
A britek ezzel már 20 aranynál járnak, így ez a legsikeresebb olyan olimpiai a számukra, amelyet nem Londonban rendeztek. Pekingben 19 aranyéremig jutottak.


RIO 2016
FÉRFI TRIATLON
1. Alistair Brownlee (Nagy-Britannia) 1:45:01
2. Jonathan Browlnee (Nagy-Britannia) 1:45:07
3. Henri Schoeman (Dél-Afrika) 1:45:43

4. Richard Murray (Dél-Afrika) 1:45:50
5. Joao Pereira (Portugália) 1:45:52
6. Marten Van Riel (Belgium) 1:46:03
...
20. FALDUM GÁBOR 1:48:20
...
33. TÓTH TAMÁS 1:50:02
KOVÁCS A 18., FÖLDHÁZI A 33. HELYEN ÁLL
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.18 20:26

Elkezdődött az öttusa küzdelemsorozata a riói olimpián. A nőknél a rangsoroló selejtező vívás után Kovács Sarolta a 18., míg Földházi Zsófia a 33. helyen áll.Kovács Sarolta szerepelt jobban a két magyar közül a rangsoroló selejtező vívásban
(Fotó: Reuters)

A vívás (párbajtőr) Rióban két részből áll, a rangsoroló selejtezőből és a bónuszvívásból. A csütörtöki rangsoroló selejtező a szokásoknak megfelelően zajlott, mindenki mindenkivel találkozott, az összes asszó az első tusig tartott. Ha egy percig nem volt tus, akkor mindkét sportoló vereséget jegyzett. A versenyzők a 35 mérkőzésükön megszerzett győzelmeik számának megfelelően kaptak pontot: 25 győzelem 250 pontot ér, amennyivel kevesebbet nyert valaki, hat-hat pontot levontak, s amennyivel többet nyert 25-nél, hat-hat pontot hozzáadtak.

Az idei világbajnokságot megnyerő Kovács Sarolta biztatóan kezdett, de a rangsoroló selejtező második felére elfáradt, pontatlanul vívott, és a 4. helyről visszaesett a 18. pozícióba. A londoni olimpián a 33. helyen záró Kovács 17 asszót megnyert, 18-at elveszített, és hatodmagával egyetemben 202 pontot számlál.
„Közepesen vívtam, lehetett volna jobb, a kezdés is jó volt, de utána jött egy holtpont. A végére aztán sikerült összeszednem magam, vívtam volna tovább, de sajnos vége lett a versenynek. Kicsit szomorú vagyok, de túl kell tennem magam rajta” – mondta Kovács Sarolta az M4 Sportnak.
Kovács hozzátette, még nem veszített és felzárkózik, a számára kedvező versenyszámok ugyanis pénteken következnek.

Az olimpiai újonc, 2013-as Európa-bajnok Földházi Zsófia végig a mezőny második felében tartózkodott, számára nem sikerült jól a vívás. A 35 asszójából 24-et elveszített, és 166 pontjával a 33. helyen áll a 36 fős mezőnyben.
„Több oka is van annak, hogy a vívás így sikerült, nem akarom menteni magam, de nagyon peches tusaim voltak. Mivel volt egy fáradásos törésem, csak négy hetet tudtam készülni, így aztán nem könnyű a dolgom, de jó érzés, hogy itt lehetek az első olimpiámon” – nyilatkozta Földházi.

Az első helyezett 262 ponttal a lengyel Oktawia Nowacka, aki 18 pont előnnyel vezet a német Lena Schöneborn (244) előtt. A harmadik a kanadai Melanie McCann (238).

A pénteki versenynapon az úszás után jön a bónuszvívás. A selejtezővel ellentétben csak egy pást lesz, azon rendezik meg a szintén az első tusig tartó asszókat. A rangsoroló vívást az utolsó helyen záró kezdi az utolsó előttivel, a győztes kap egy bónuszpontot és továbbjut, azaz a következő asszót ő játssza a rangsorban következővel, azaz 34.-kel (ha nincs tus, annak írják be a győzelmet, és az mehet tovább, aki előrébb állt a listán). Utána csatlakozik a 33., a 32., és így jutnak el az első helyen állóig, aki semmiképp sem vívhat egynél több asszót.

MAROSI ÁDÁM CSAK A 24. HELYEN ÁLL ÖTTUSÁBAN
NEMZETISPORT.HU/Frissítve: 2016.08.18 23:14

A férfiaknak is elkezdődött az öttusa küzdelemsorozata a riói olimpián. A rangsoroló selejtező vívás után Demeter Bence a 16., míg Marosi Ádám a 24. helyen áll.Demeter (háttal) ígéretesen kezdte a vívást (Fotó: Action Images)

A vívás (párbajtőr) Rióban két részből áll, a rangsoroló selejtezőből és a bónuszvívásból. A csütörtöki rangsoroló selejtező a szokásoknak megfelelően zajlott, mindenki mindenkivel találkozott, az összes asszó az első tusig tartott. Ha egy percig nem volt tus, akkor mindkét sportoló vereséget jegyzett. A versenyzők a 35 mérkőzésükön megszerzett győzelmeik számának megfelelően kaptak pontot: 25 győzelem 250 pontot ér, amennyivel kevesebbet nyert valaki, hat-hat pontot levontak, s amennyivel többet nyert 25-nél, hat-hat pontot hozzáadtak.

A londoni olimpia bronzérmese, Marosi Ádám számára nem úgy alakult a vívás, ahogyan azt eltervezte. A 2009-ben egyéni világbajnok magyar sportoló az első hat kör után 3–10-es mutatóval állt, s bár utána kozmetikázott a mérlegén (16–19), nem zárt jó napot. Marosi 196 ponttal a 24. helyet foglalja el a rangsoroló selejtező után.

Jobban teljesített Demeter Bence, aki a negyedik helyen is állt, ám 18–9 után megtört a lendülete, és a hátralévő nyolc asszóból csak egyet nyert meg (19–16). Az olimpiai újonc Demeter 214 pontot gyűjtött eddig, és a 16. helyet foglalja el.
Az élen az orosz Alekszandr Leszun áll, aki 28–7-es mérlegével megdöntötte az olimpiai csúcsot.


A pénteki versenynapon az úszás után jön a bónuszvívás. A selejtezővel ellentétben csak egy pást lesz, azon rendezik meg a szintén az első tusig tartó asszókat. A rangsoroló vívást az utolsó helyen záró kezdi az utolsó előttivel, a győztes kap egy bónuszpontot és továbbjut, azaz a következő asszót ő játssza a rangsorban következővel, azaz 34.-kel (ha nincs tus, annak írják be a győzelmet, és az mehet tovább, aki előrébb állt a listán). Utána csatlakozik a 33., a 32., és így jutnak el az első helyen állóig, aki semmiképp sem vívhat egynél több asszót.