Szerző Téma: Ha ellopják a bringát, SMS-t ír az új biciklikormány  (Megtekintve 622 alkalommal)

Leírás:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető psycho107

  • Nem vagyok mindig bunkó, néha alszom is!
  • Speed Smasszer
  • Racer
  • *
  • Hozzászólások: 428
  • Megköszönte: 2 Alkalommal
  • Live-Speed
Ha ellopják a bringát, SMS-t ír az új biciklikormány
« Dátum: 2013. Május 24. - 17:09:38 »
Nem átlagos start-upot indított három kaliforniai geek: Seena Zandipour, Kenneth Gibbs és Antonio Belmontes által alapított Helios márka olyan biciklikormányt takar, mely 4.0-ás Bluetooth-on és egy iOS appon keresztül kapcsolható össze az okostelefonunkkal.

A kormányhoz első és hátsó lámpa, valamint két beépített index tartozik, melyek sebességünk és a telefonunk Google Maps alkalmazásába táplált úticélunk alapján villognak összevissza mutatják, merre kell egy adott kereszteződésben kanyarodnunk. A hátsó lámpa egyedi funkciója nem biztos, hogy megfelelne a magyar rendőrök ízlésének, viszont szintén különleges funkciókkal bír: amikor elindulunk és még lassan tekerünk, akkor pirosan világít, gyorsulás alatt már sárgán, majd ha nagyon bepörgött lánctányér, akkor zöldre vált. Ha ezek a színopciók nem jönnének be, a Helios azt is megengedi, hogy kedvenc színkombinációnkra cseréljük a piros- sárga- zöld lépcsősort.
Az inkább geektréfának tűnő lámpamóka mellett hasznosabb GPS-alapú szolgáltatást is nyújt a frissen feltalált biciklialkatrész. Egyrészt a bringához való közelítést érzékelve felkapcsol a beépített első lámpa, másrészt azt is ellenőrizhetjük, hogy merre jár a szeretett kerékpárunk. Feltöltőkártyás mobilról (nem tudjuk miért pont arról) írhatunk egy sms-t a biciklikormánynak, válaszul pedig megírja, hogy merre jár éppen. Ez a funkció nem csak azoknak praktikus, akik másnaposan nem találják a biciklijüket, hanem lopásbiztosnak is tűnik, mivel a két feltöltőkártyás elemmel működő kormányt csak spéci szerszámokkal lehet fel és leszerelni.

A dolog amúgy nem tűnik teljesen hülyeségnek, legalábbis a Kickstarteren adakozók számát tekintve nem: a kedden indított kampányban 70 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni a startupperek és eddig már majdnem 50 ezer zöldhasú jött össze. Várhatóan 150-199 dollár támogatásért rendelhetünk kétféle alakú és fekete vagy fehér színű kormányokból, de kedvenc színünkben is kérhetjük a cuccot könnyed 249 dollárért.


Forrás: urbanplayer.huEgy kiegyensúlyozott ember vagyok...
Ugyanannyi dührohamom van, mint idegösszeomlásom!